ابوالحسن فقیه در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بر اساس آخرین گزارشهای تیم ارزیابی در سومالی تمامی زیرساختهای این کشور از بین رفته است گفت: فقر و گرسنگی در این کشور بیداد می کند و بیش از 4 میلیون سومالیایی مسلمان در معرض قحطی قرار دارند.
وی افزود: کشورهای اروپایی به بهانه ناامنی و استقرار گروههای الشباب و القاعده تاکنون کمکهای خود را ارسال نکرده و مستقر نشده اند در حالی که ایران تنها کشوری بود که با تمامی تهدیدها و ناامنیها در سومالی مستقر شد و راه ورود سایر جمعیتهای هلال احمر را باز کرد.
رئیس جمعیت هلال احمر کشور اظهار داشت: اکثر نهادهای بین المللی دفتر خود را در سومالی تعطیل کرده اند و تنها صلیب سرخ و هلال احمر فعال هستند.
فقیه با بیان اینکه 40 تن محموله کمکهای انساندوستانه ایران از طریق هلال احمر از فرودگاه پیام به فرودگاه سومالی ارسال شده است گفت: سومالی به یک سال کمک مداوم و مستمر نیاز دارد و پس از رفع گرسنگی و قحطی هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در فاز بعدی در نظر دارد تا زیرساختهای این کشور را از اعم از مراکز درمانی و بهداشتی ترمیم کند.
وی افزود: هم اکنون کمکهای از طریق هوایی ارسال می شود هر چند که هزینه زیادی در بردارد ولی لازم و ضروری است. البته کمکهای دریایی هم با وجود نا امنی در دریاها بزودی ارسال می شود که 110 تن محموله تا چند روز آینده از طریق بندرعباس به سمت سومالی حرکت می کند.
رئیس جمعیت هلال احمر کشور گفت: دفتر مقام معظم رهبری با مشارکت هلال احمر، بسیج و کمیته امداد روز دوشنبه را به عنوان روز همبستگی ایران با مردم سومالی اعلام کرده است که در همین روز یک محموله دیگر به سومالی ارسال می شود.
نظر شما