۲۷ مرداد ۱۳۹۰، ۱۵:۳۳

گزارش خبری/

همدستی ریزگردها و خشکسالی/ خسارت به 180 هزار باغدار لرستانی!

همدستی ریزگردها و خشکسالی/ خسارت به 180 هزار باغدار لرستانی!

خرم آباد - خبرگزاری مهر: همدستی ریزگردهای عربی و خشکسالی های مکرر موجب خسارت شدید به کشاورزی لرستان شده است تا 180 هزار بهره بردار بخش کشاورزی و باغداری لرستان از این وضعیت متضرر شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، هجوم ریزگردهای عربی که با خشکسالی در استان لرستان همراه شده زمینه ساز تخریب جنگلها و مراتع بام طبیعت ایران و ضربه بر پیکره اقتصادی این استان شده به طوریکه بخش کشاورزی و دامپروری به عنوان پایه اقتصاد لرستان با مشکل جدی مواجه شده است.

استان لرستان با آب و هوای مناسب و رودهای پرآب و خاک حاصلخیز استعداد ویژه ای برای کشاورزی دارد و به همین دلیل پایه اصلی اقتصاد مردم این استان را کشاورزی تشکیل می دهد که روند هجوم ریزگردهای عربی همه معادلات در این بخش را به هم زده است.

در حال حاضر این استان با داشتن بیش از 848 هزار هکتار اراضی کشاورزی، 50 هزار هکتار باغات مثمر، میزان بارندگی نرمال570 میلیمتر، میزان 13.5 میلیارد مترمکعب آب تولیدی و خروجی از استان در طول سال و بیش از 6.5 میلیون راس دام سبک و سنگین یکی از قطبهای مهم تولید در کشور است.

همچنین این استان با دارا بودن 6.5 میلیون واحد دامی در رده ششم کشور قرار گرفته و افزون بر آن در زمینه شاخص تراکم نیز رتبه اول را در کشور داراست که به عنوان یکی از مهمترین قطبهای دامپروری کشور استعداد و توانایی ایجاد فرآورده های لبنی، صنایع تبدیلی فرآورده های گوشتی و صنعت چرم و پوست را داراست.

این در حالیست که با توجه به آمار و اطلاعات موجود، اراضی زیر کشت در استان حدود 800 هزار هکتار است که با وجود وفور آب و 23 دشت که مرغوبترین و حاصلخیزترین اراضی را شامل می شوند فقط حدود 190 هزار هکتار از این اراضی - حدود 25 درصد - به زیر کشت آبی رفته و مابقی به صورت دیم کشت می شود که علاوه بر خطراتی که در سالهای اخیر خشکسالی دامنگیر کشاورزی استان کرده است ورود ریزگردها نیز به معضلی مضاعف تبدیل شده است.

با این اوصاف خشکسالی در سالهای اخیر که با ورود ریزگردهای عربی گره خورده زمینه ساز خسارات فراوانی به بخش های مختلف استان شده است که عمده ترین این خسارات را می توان در بخش کشاورزی و باغبانی مشاهده کرد.

بنابر این گزارش سرپرست معاونت عمرانی استانداری لرستان در جلسه تامین آب مورد نیاز باغات استان در سخنانی با تاکید بر شناسایی باغات بحران دار این استان اظهار داشت: خشکسالی های متوالی در استان به شدت موجب کاهش آب سفره های زیرزمینی، قنات، چشمه ها و رودخانه های لرستان شده است.

حمید خورشیدوند با تاکید بر اینکه دستگاههای متولی امر باید هر چه زودتر با تامین تانکرهای آبرسانی به مقابله با این بحران بپردازند، عنوان کرد: در حال حاضر بیش از 53 هزار هکتار باغ در لرستان وجود دارد که این میزان باغ امر معاش هزاران روستایی را تامین می کند.

مدیر کل ستاد حوادث غیر مترقبه استان لرستان نیز در ادامه این جلسه در سخنانی با اشاره به وضعیت بحرانی بعضی باغات لرستان یادآور شد: عدم بارشهای سنگین برف در لرستان موجب بروز خشکسالی در سطح استان شده است.

رضا آریایی با تاکید بر اینکه خشک شدن دریاچه کیو نمونه بارزی از وقوع خشکسالی در استان لرستان است ادامه داد: در این راستا باید هر چه زودتر اقدامات لازم توسط دستگاههای اجرایی مربوطه در دستور کار قرار گیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان نیز در ادامه این جلسه در سخنانی اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 180 هزار بهربردار باغات لرستان از خشکسالی و وجود ریزگردهای عربی رنج می برند.

اسحاق طاهری مقدم بیان داشت: خشکسالی در سال زراعی جاری بیش از 75 میلیارد تومان به باغات لرستان خسارت وارد کرد.

وی با اشاره به اثرات سوء خشکسالی و ریزگردهای عربی بر محصولات باغی لرستان یادآور شد: بروز خشکسالی و ریزگردهای عربی در سالجاری موجب کاهش 59 هزار تنی محصولات باغی در لرستان شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان با بیان اینکه بر اساس بررسی های علمی صورت گرفته هر هکتار از درختان پهن برگ بیش از 60 تن ریزگرد را جذب خود می کند، ادامه داد: این در حالیست که ریزگردهای عربی در سال زراعی جاری بیشترین خسارت را به باغات استان لرستان وارد کرده است.

بنابر این گزارش در پایان این جلسه مقرر شد به منظور تامین آب مورد نیاز باغات بحران دار شهرهای خرم آباد و بروجرد و با هماهنگی فرمانداران و دستگاههای مرتبط به وسیله تانکرهای آب رسان، آب مورد نیاز باغات بحران دار لرستان تامین شود.

کد خبر 1386978

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha