۲۵ مهر ۱۳۹۰، ۱۱:۳۲

صاحب محمدی:

اتصال خطوط کریدوری و ترانزیتی اولویت توسعه شبکه ریلی کشور است

اتصال خطوط کریدوری و ترانزیتی اولویت توسعه شبکه ریلی کشور است

بندرعباس - خبرگزاری مهر: مدیرعامل راه‌آهن ایران گفت: اتصال خطوط کریدوری و ترانزیتی در راستای افزایش و جذب کالاهای تجاری از ایران در اولویت توسعه شبکه‌های ریلی راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالعلی صاحب محمدی صبح دوشنبه در اجلاس لجستیک و ترانزیتی کشورهای عضو اکو در بندرعباس با بیان اینکه ایران به لحاظ موقعیت جغرافیایی، اقتصادی در بین قاره‌های آسیا و اروپا دارای برتری نسبی بارز در عرصه مبادلات تجاری و ترانزیتی است، بیان داشت: اتصال خطوط کریدوری و ترانزیتی با نگاه استراتژیک به تحولات حمل و نقل در منطقه، ضرورت توسعه حمل و نقل و ترانزیت و برقراری پل ارتباطی بین آسیا و آبهای آزاد و آسیا و اروپا در اولویت توسعه شبکه ریلی کشور قرار گرفته است.

صاحب محمدی‌ اظهار داشت: در جنوب کشور عمده‌ترین کشورهای تولید کننده نفت جهان و در شمال آن حوزه‌های نفتی دریای خزر قرار دارد. همچنین از طرف دیگر ایران از شرق با پاکستان و افغانستان و از غرب با ترکیه و عراق همسایه است که همواره با کشورهای جنوب خلیج فارس ارتباط آن با 15 کشور جهان از طریق مرزهای آبی و زمینی برقرار می‌شود به همین لحاظ سرزمین ایران از دیرباز چهارراه شرق و غرب نامیده شده است.

وی ادامه داد: امروزه فعال‌سازی کریدورهای بین‌المللی و مسیرهای ترانزیتی و توسعه حمل و نقل ترانزیت یکی از پرسودترین تجارتهای دنیا به شمار می‌رود و طبیعتاً کشورهایی که در مسیر ترانزیتی قرار می‌گیرند می‌توانند بیشترین بهره را از این تجارت ببرند.

مدیرعامل راه‌آهن ایران اظهار داشت: ترانزیت سبب کسب درآمدهای ارزی، ایجاد اشتغال، توسعه همگرایی، افزایش امنیت ملی و توسعه خطوط مواصلاتی و توسعه پایدار می‌شود.

وی عنوان کرد: ‌اینک ما شاهد راه اندازی قطار برنامه‌ای در مسیر کریدور بندرعباس- آلماتی هستیم تا بدین طریق اتصال کشورهای محصور در خشکی به آبهای آزاد از طریق این مسیر ریلی فراهم شود.

صاحب محمدی اظهار داشت: کریدور بندرعباس- آلماتی در واقع یکی از مهمترین کریدورهای بین‌المللی در راستای اتصال کشورهای حوزه خلیج فارس و جنوب شرق آسیا به آسیای مرکزی بوده که از بندرعباس در ایران آغاز و با عبور را ترکمنستان و ازبکستان به سمت قزاقستان امتداد می‌یابد.

وی طول این کریدور را سه هزار و 756 کیلومتر اعلام کرد و افزود: هزار و 619 کیلومتر از این مسیر در خاک ایران، 449 کیلومتر در خاک ترکمنستان، 732 کیلومتر در خاک ازبکستان و 956 کیلومتر در خاک قزاقستان قرار دارد که زمان سیر این قطار در طول کریدور با سرعت‌های مختلف در کشورهای واقع در آن مسیر 149 ساعت و 32 دقیقه یعنی کمی بیش از شش روز پیش‌بینی شده است.

مدیرعامل راه‌آهن ایران با بیان اینکه حمل و نقل برای در این مسیر از حجم خوبی برخوردار است، عنوان کرد: ‌این مسیر می‌تواند به کریدور جدیدی برای کل تجارت آسیای مرکزی تبدیل شود و منافع بسیاری برای کشورهای مسیر و آسیای مرکزی به ارمغان آورد.

صاحب محمدی در ادامه سخنانش با ابراز امیدواری که مشارکت جدی کشورهای مسیر و پیگیری مستمر مسئولان، سازمان اکو بتواند هرچه سریعتر موجب رونق این کریدور شود، اظهار داشت: تجهیز ایستگاه‌های مرزی سرخس در ایران و ترکمنستان می‌تواند در سیر روان قطار و تسهیل حمل و نقل در مسیر این کریدور نقش ویژه‌ای داشته باشد.

مدیرعامل راه‌آهن ایران عنوان کرد: راه آهن جمهوری اسلامی ایران با صرف هزینه‌ای به مبلغ 60 میلیون دلار جهت تجهیز ایستگاه سرخس توان حمل هفت میلیون تن بار را دارد و در صورت افزایش امکانات و تجهیزات ریلی ترکمنستان این میزان تا 10 میلیون تن قابل افزایش است.

به گفته صاحب محمدی کریدور بین‌المللی آسیا- اروپا که از چین آغاز و از دو جهت با عبور از قزاقستان، ازبکستان، ترکمنستان و نیز میانمار، بنگلادش، هند و پاکستان به خاک ایران وارد شده و به سوی ترکیه و اروپا گسترش می‌یابد.

وی در ادامه اضافه کرد: کریدور جدید ریلی چین، قرقیزستان، تاجیکستان، افغانستان و ایران در مسیر شرق به غرب که در حال مطالعات نهایی است.

صاحب محمدی افزود: در مسیر کریدور شمال- جنوب در غرب دریای خزر که از فنلاند به روسیه، آذربایجان و ایران به سمت بندرعباس و از آنجا به کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای جنوب شرق آسیا امتداد می‌یابد.

وی با اشاره به اقدامات راه آهن ایران برای فعال سازی کریدورها و رفع گسستگی‌های ریلی عنوان کرد: ساخت محور قزوین و آستارا در شمال کشور جهت تکمیل کریدور شمال جنوب، ساخت محور سنگال- هرات و ارتباط ریلی با افغانستان و ادامه مسیر به تاجیکستان، قرقیزستان و چین در راستای کریدور شرق به غرب از جمله این اقدامات است.

وی همچنین ساخت محور اراک، کرمانشاه، خسروی برای اتصال با عراق و امتداد آن با سوریه و دریای مدیترانه، ساخت محور گرگان- اینچه برون به طول 90کیلومتر جهت برقراری کریدور شمال جنوب در شرق دریای خزر و ارتباط ریلی با ترکمنستان و قزاقستان را ازجمله این اقدامات عنوان کرد.

مدیرعامل راه‌آهن ایران گفت: در حال حاضر 50 درصد از قطارهای باری برنامه‌های شده‌اند که مسیرهای اسلام‌آباد، تهران، استامبول و بندرعباس- سرخس از آن جمله هستند و از امروز قطار برنامه‌ای در مسیر بندرعباس- آلماتی در زمره قطارهای برنامه‌ای قرار می‌گیرد.

کد خبر 1435264

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha