۹ آبان ۱۳۹۰، ۱۷:۵۶

جوادی:

کمی اطلاعات آفت بسیاری از تحلیل‌های سیاسی و علمی است

کمی اطلاعات آفت بسیاری از تحلیل‌های سیاسی و علمی است

قم - خبرگزاری مهر: مدیر گروه ادیان مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) جامعه المصطفی العالمیه تأکید کرد: آفت بسیاری از مطالعات حوزه فکری و سیاسی که نگرش‌ها و تحلیل‌های ما را تهدید می‌کند اطلاعات محدود از جریانات است.

به گزارش خبرنگار مهر، قاسم جوادی بعد از ظهر دوشنبه در پیش نشست جشنواره شیخ طوسی در قم گفت: زمانی می‌توانیم داوری درستی ارایه دهیم که بر فراز قله باشیم و از مجموعه جریانات فکری و سیاسی اطلاعات کافی داشته باشیم و بعد دست به تحلیل بزنیم.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه بیان داشت: در دوره مشروطه دو جریان در حوزه نجف کاملا در مقابل هم بودند و 180 درجه با هم تضاد داشتند که یکی جریان فکری متعلق به شیخ فضل الله و دیگری آخوند بود که یکی بسیار برجسته شد و دیگری کاملا به حاشیه رفت.

وی در ادامه اضافه کرد: در تحلیل حوادث خاورمیانه باید به این نکته توجه داشت که بخش زیادی از خاورمیانه و شمال آفریقا متأثر از جریانات فکری و سیاسی شبه قاره است و جریانات خاورمیانه را نمی‌توان از جریانات شبه قاره جدا دانست.

جوادی با تأکید بر تحلیل‌های همه جانبه در تحلیل جریانات فکری و سیاسی افزود: بی نظیر بوتو با اینکه در دوره‌هایی توانست آرای زیادی در پاکستان به دست آورد اما در تحلیل‌های خود سید قطب و ابن تیمیه را از یک جریان سلفی می‌دانست در حالی که تفاوت زیادی میان آنان وجود داشت.

نگاه به تصوف در قم ونجف با شبه قاره و افغانستان متفاوت است

وی با اشاره به نقش تصوف در بیداری اسلامی اظهار داشت: تصوف در قم و نجف یک جایگاه و در شبه قاره و افغانستان جایگاه دیگری دارد. در قم نگاهی منفی به تصوف وجود دارد و صوفیها را افرادی بی دین می‌دانند در حالی که در شبه قاره به افراد متدین گفته می‌شود.

مدیرگروه ادیان مجتمع آموزش عالی امام خمینی بیان داشت: واقعیت این است که جریان تصوف وقتی از قرن 6 وارد کتب شیعه شد در قرون 7 و 8 منشا بسیاری از قیامها و حرکت‌های اجتماعی بود.

وی تأکید کرد: در قرون اخیر نیز بخش اعظمی از سردمداران حرکت‌های اصلاحی و اجتماعی و سیاسی در جهان اسلام را صوفیان تشکیل می‌دهند که نمونه‌های آن را در مصر و تونس و لیبی و ... شاهد هستیم.

جوادی اضافه کرد: البته صوفی در نگاه شبه قاره به افرادی متدین و متشخص گفته می‌شود و نگاه آنان با حوزه قم متفاوت است.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی اظهار داشت: شاه ولی الله دهلوی با اینکه گرایش سلفی داشت اما در کنار آن گرایش صوفیانه هم داشت و یا اقبال لاهوری صوفی بوده است و اندیشه‌های صوفیانه در جریانات فکری شبه قاره نیز به خوبی نمایان است. 
 

کد خبر 1448829

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha