۱۶ آبان ۱۳۹۰، ۱۲:۴۷

چگینی مطرح کرد:

راه اندازی موزه ملی تحقیقات دریایی/ ساخت شناور تحقیقاتی کاسپین

راه اندازی موزه ملی تحقیقات دریایی/ ساخت شناور تحقیقاتی کاسپین

رئیس موسسه ملی اقیانوس شناسی با اشاره به تدوین طرح جامع گسترش اقیانوس شناسی در کشور از برنامه های موسسه برای ایجاد پایگاه تحقیقاتی در قطب جنوب، تشکیل ناوگان ملی دریایی و راه اندازی آزمایشگاه و موزه ملی تحقیقات دریایی خبرداد.

به گزارش خبرنگار مهر، وحید چگینی با اعلام روند پیشرفت طرح ملی تهیه و تجهیز شناور تحقیقاتی اقیانوس پیما به کمیته راهبری طرح های کلان فناوری با اشاره به اینکه این طرح ملی در 25 آذرماه سال 88 با توافق میان وزارت علوم تحقیقات فناوری و معاونت علمی ریاست جمهوری کلید خورد، اظهار داشت: برای این طرح بودجه ای حدود 10 میلیارد تومان در نظر گرفته شده که تاکنون 5.7 میلیارد تومان آن تخصیص داده شده است.

وی با اشاره به عملیاتی شدن فاز اولیه این طرح و لزوم اجرای کار تحقیقاتی در دریای خرز تاکید کرد: هدف از اجرای طرح شناور تحقیقاتی اقیانوس پیما با 50 متر طول، استفاده از توان داخلی و انتقال فناوری است که بتواند تا اقیانوس هند برود.
 
رئیس مرکز ملی اقیانوس شناسی با بیان اینکه با ساخت این شناور تحقیقاتی، ایران می تواند رقیب کشورهای ترکیه و هندوستان که به ترتیب دارای 8 و 10 شناور تحقیقاتی هستند، باشند اضافه کرد: هم اکنون کشورهای پاکستان، کویت و قطر هم دارای شناورهای تحقیقاتی هستند.
 
وی چالش های پیشرو در اجرای این طرح را تامین اعتبار لازم عنوان کرد و با درخواست افزایش بودجه برای این طرح، گفت: برای بهره برداری به مدت دو سال پس از تکمیل این طرح نیازمند 40 میلیارد ریال اعتبار و برای تجهیزات اندازه گیری نیز به 80 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
 
عضو کمیته راهبری طرح کلان شناور تحقیقاتی اقیانوس پیما از برنامه های در دست اقدام برای تشکیل ناوگان ملی دریایی با حدود 20 متر طول خبرداد و اضافه کرد: همچنین به دنبال یک شناور ملی برای آبهای خزر هستیم.
 
وی از ارائه طرحی به وزارت علوم تحقیقات و فناوری خبر داد تا ایران بتواند در قطب جنوب حضور یافته و پایگاه تحقیقاتی ایجاد کند.
 
چگینی با بیان اینکه قطب جنوب بهترین مکان برای تحقیقات نجومی، هوافضا و زمین شناسی است، تاکید کرد: ایران هم اکنون به معاهده جنوبگان پیوسته است و در این راستا تلاش این است که پایگاهی در قطب جنوب ایجاد شود.
 
وی گفت: برای این موضوع نیاز به شناور تحقیقاتی 100 متری مجهز به یخ شکن است که در این راستا نیاز به تامین اعتبار مالی 110 میلیارد تومانی پیش بینی می شود که این طرح از نظر راهبردی می تواند برای کشور بسیار پر اهمیت باشد.
 
رئیس موسسه ملی اقیانوس شناسی با اشاره به تدوین طرح جامع گسترش اقیانوس شناسی در کشور از برنامه های این موسسه برای ایجاد پایگاه تحقیقاتی در قطب جنوب، تشکیل ناوگان ملی دریایی و راه اندازی آزمایشگاه و موزه ملی تحقیقات دریایی خبرداد و گفت: این مباحث که مکمل یکدیگر هستند می توانند جهش موثری در اقیانوس شناسی ایجاد کند.
 
به گزارش مهر، در جلسه کمیته راهبری طرحهای  کلان ملی فناوری پس از تشریح پیشرفتهای طرح ملی تهیه و تجهیز شناور تحقیقاتی اقیانوس پیما، تاکید شد که با برنامه های در دست اجرا، شناور تحقیقاتی اقیانوس پیما پس از تامین و نصب تجهیزات در اسفندماه سال 91 تحویل داده شود.
 
همچنین با نامگذاری طرح کشتی اقیانوس پیما به نام خلیج فارس و شناور ملی خزر به نام کاسپین موافقت به عمل آمد.   
کد خبر 1454061

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha