علی عبدی پور با بیان اینکه این مجموعه 6 ماه پیش تولید داشته است به خبرنگار مهر گفت: تحقیق اولیه این مجموعه از سوی جمعی از متخصصان علوم دریایی انجام شده است.
وی افزود: چنانچه شرایط جوی دریا مناسب و مساعد باشد دو سال تصویربرداری و تدوین طول خواهد کشید.
وی از تدوین همزمان این مجموعه خبر داد و عنوان کرد: در تلاش هستیم شش قسمت اول این مجموعه تا زمستان 90 و بقیه قسمتها نیز تا پایان سال 91 آماده پخش شود.
عبدی پور با توجه به اهمیت تاریخی و ارزش بالای گونههای زیستی خلیج فارس اظهار داشت: تاکنون آنچنان که باید این گونهها به تصویر کشیده نشده است و هنوز نا شناختههای فراوانی درباره این دریا وجود دارد.
وی تصریح کرد: منابع تصویری ما از خلیج فارس و تنوع زیستی آن بسیار محدود و اندک است و برای همین بر آن شدم تا با کمک برخی از محققان مراکز علمی و دانشگاهی و بر اساس تجربه و تحقیقات میدانی طرحی به صدا و سیما دراوایل سال 89 ارائه کنم تا مجموعه مستندی را برای به نمایش در آوردن جذابیتهای اعماق خلیج فارس تولید کنم.
عبدی پور ادامه داد: با توجه به کارهای قبلیام درباره طبیعت به ویژه فیلمهایی که در زیر آب ساخته بودم و نو بودن موضوعها، با طرح موافقت و از اواسط سال 89 کار پیش تولید و تهیه تجهیزات مخصوص و پیشرفته زیر آب آغاز شد.
وی ابراز داشت: همزمان تحقیقات میدانی و بازدید از امکان در جزایر مختلف انجام شد و طبق برنامهریزی انجام شده قرار بود از فروردین سال 90 تصویربرداری شروع شود، اما به دلیل شرایط نامناسب دریا کار به تعویق افتاد و ناچار شدیم تا خردادماه که شرایط نسبتا بهتر شد تصویربرداری را به تعویق بیاندازیم.
این کارگردان بکر بودن موضوعات، کاوش و تصویر برداری از قسمتهای عمیق خلیج فارس که تا کنون به دلیل عمق زیاد و خطراتی که غواصی در این مناطق داشته و هیچ اطلاعات و تصویری وجود نداشته است را از مهمترین ویژگیهای این مستند برشمرد و گفت: بخش عمدهای از نقاطی که تصویر برداری کردهایم آنچنان خیرهکننده است که به کلی تصویر ذهنی ببینندگان را نسبت به زیباییهای خلیج فارس دگرگون خواهد کرد.
وی تاکید کرد: در این مجموعه زیستگاههای طبیعی و مناطقی از خلیج فارس را کشف کردهایم که هیچ تصویر و اطلاعاتی از آن در منابع وجود نداشته و محققین علوم دریایی با دیدن تصاویر شگفت زده شدهاند.
تهیهکننده مستند کاوش در اعماق خلیج فارس اضافه کرد: در این مجموعه که 70 درصد آن زیر آب تولید می شود از پیشرفتهترین تجهیزات روز دنیا استفاده کردهایم به طوری که با 3 دوربین زیر آب ، کار تصویر برداری را انجام میدهیم. همین طور از سیستمهای پیشرفته صدا برداری زیر آب استفاده کرد ه ایم تا به طور زنده؛ طیعت زیر آب و اتفاقات جلوی دوربین را برای مخاطب نمایش دهیم.
عبدی پور ادامه داد: تصویربرداری شبانه از موجودات و قسمتهای عمیق دریا را با خطرات زیاد انجام دادیم که برای بینندگان هیجانانگیز است و در زمان تماشا تصاویر بسیار متفاوتی را شاهد خواهند بود.
علی عبدی پور لیسانس کارگردانی سینما از دانشگاه هنر تهران و موسس و مدیر عامل موسسه سینمایی پندار فیلم است و تاکنون موفقیتهای مختلفی را همچون کسب جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره بین المللی فیلمهای زیر آب بلگراد در سال 2009 ، دریافت تندیس ابن سینا و جایزه دوم علمی جشنواره مستند سینما حقیقت - تهران در سال 1388 ، برنده دیپلم افتخار فیلم های زیر آب جشنواره بین المللی مسکو در سال 2010، منتخب بخش مسابقه فیلم های زیر آب جشنواره بینالمللی آمستردام در سال 2009 و ... از آن خود کرده است.
وی همچنین عضو شبکه مستد اروپاEDN (European Documentary Network) ، مدر س دوربینهای حرفهای HD SONY در ایران و خاور میانه، فیلمبردار زیر آب (دارای مدرک بین المللی تصویر برداری زیر آب PADI انگلستان و غواص سه ستاره از کنفدراسیون جهانی غواصی CMAS ایتالیا و عضو انجمن مستند سازان خانه سینمای ایران است.
عوامل اصلی این پروژه عبارتند از تدوین و صدا گذاری: مهدی سالکی، تصویربرداری زیر آب: علی عبدیپور و حمید شمسی، تصویربرداری پشت صحنه زیر آب: یاسین جمالی، تحقیق: دکتر محمد شریف رنجبر، دکتر حمید رضایی و دکتر کاوه صمیمی، مدیر تولید: حسین بشگرد، دستیار کارگردان: عباس عبدالهی و محصول مرکز سیمای بوشهر.
نظر شما