به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد اسماعیل اسدی ظهر چهارشنبه در نشست برنامه ریزی این کارگاه در این خصوص گفت: از این رو تطبیق و سازگاری با عواقب ناشی از تغییرات اقلیمی برای کشاورزان بسیار حیاتی است.
وی عنوان کرد: گرمایش جهانی ناشی از تغییرات اقلیمی در دو دهه اخیر به سرعت در حال تبدیل شدن به یکی از مهمترین چالشها برای دولتها است.
اسدی گفت: بنا بر گزارشهای اعلام شده از سوی سازمان جهانی هواشناسی وابسته به سازمان ملل متحد، دمای هوا در دهه گذشته به بالاترین میزان خود در 160 سال اخیر رسیده است.
وی اظهار داشت: پیامدهای گرم شدن کره زمین شامل بالا آمدن سطح آب دریاها در نتیجهی ذوب شدن یخچالهای طبیعی در قطب و تغییر در الگوهای بارندگی است.
وی عنوان کرد: توسعه بیابانها در مناطق گرمسیری، تغییر در شدت و تناوب وقایع آب و هوایی، اسیدی شدن اقیانوسها، انقراض گونهها به ویژه در اقیانوسها و دریاها از دیگر پیامدهاست.
اسدی بیان داشت: این موارد مجموعهای از پیامدهای مستقیم گرمایش جهانی محسوب میشوند، که سبب تغییرات عمده دیگری در سطح جهان خواهند شد.
وی یادآورشد: تهدید جمعیت ساکن در پهنههای ساحلی به دلیل بالا آمدن سطح آب دریاها، وقوع سیل یا خشکسالی به ویژه در مناطقی با پوشش جنگلی تخریب شده، خطر گرسنگی و کمبود مواد غذایی به دلیل خشکسالی، تهدید سلامت انسان باگسترش بیماریهای عفونی از جمله تغییرات اقلیمی است.
اسدی یادآورشد: در این راستا مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان با توجه به توافقات به عمل آمده با پروفسور استیختر استاد دانشگاه واگنینگن هلند و رئیس جهانی انجمن بین المللی هواشناسی کشاورزی قرار است کارگاه آموزسی با عنوان Reaching Farmers in a Changing Climate برگزار شود.
وی از استادان، محققان و کارشناسان علاقه مند دعوت کرد تا در این کارگاه بین المللی شرکت کنند.
نظر شما