به گزارش خبرنگار مهر، این کتاب یکی از معدود آثاری است که درباره حقوق روزنامهنگاران و آزادی مطبوعات تألیف شده است. دکتر سلیمان صالح در این کتاب ضمن پرداختن به ابعاد مختلف حقوق روزنامهنگاران تلاش دارد چشماندازهای تازهای را در جهت حمایت از این حقوق در کشورهای عربی ترسیم کند.
به گفته این نویسنده، وجود یک صنعت عربی قدرتمند در عرصه اطلاعرسانی برای تحقق نهضت بیداری امت اسلامی لازم است؛ امری که بدون وجود آزادی مطبوعات و اشراف روزنامهنگاران به حقوق خود و مسئولیتهای خود امکانپذیر نیست.
تاکنون درباره حقوق روزنامهنگاران مطالعات متعدد و متنوعی در کشورهای غربی صورت گرفته و کتابها، میثاقهای حرفهای و منشورهای اخلاقی بسیاری طرح و تدوین شده است اما پژوهشهای کمتری در این زمینه در کشورهای عربی انجام شده که ضعف اطلاعرسانی و ارتباطات در کشورهای عربی یکی از مهمترین عوامل این فقدان است.
این باعث شده روزنامهنگاران عرب نتوانند به درستی در توسعه صنعت اطلاعرسانی و ارتباطی عربی ایفای نقش کنند و از حقوق ملتهای عرب دفاع و خواستههای آنان را در دستیابی به آزادی و استقلال بیان کنند.
نویسنده کتاب اخیر ضمن پرداختن به حقوق حرفهای روزنامهنگاران و مسئولیتهای حرفهای و اخلاقی روزنامهنگاری، میکوشد موضوعات آن را تا حد امکان با استفاده از اسلوبهای گوناگون بررسی نموده و با مقایسه تجربیات کشورهای گوناگون در این زمینه افقهای تازهای را پیش روی صنعت اطلاعرسانی جهان عرب، ترسیم کند.
فصول این کتاب عبارتند از: حق روزنامهنگار در انتشار روزنامه، حق روزنامهنگار در دستیابی به اطلاعات و نقش او در تحقق حق آگاهی عمومی، حق روزنامهنگاری در حمایت از اسرار منابع اطلاعاتیاش (اسرار شغلی)، مفهوم شرط وجدان و نقش آن در تحقق رابطه متوازن میان روزنامهنگار و مؤسسه مطبوعات، حق روزنامهنگار در نهاد صنفی، حق روزنامهنگار در آموزش و تمرین و نظریه عربی حقوق روزنامهنگاران.
کتاب 355 صفحهای «حقوق روزنامهنگاران در سرزمین های عربی» در قطع رقعی و در شمارگان 1000 نسخه به قیمت 4000 تومان از سوی دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها منتشر و راهی بازار شده است.
نظر شما