به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری کویت(کونا)، وزارت امور خارجه کویت یادداشت اعتراضی را به "تهابی" کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در خصوص اظهارات اخیر مدیر عامل شرکت نفت فلات قاره تسلیم کرد.
بر اساس گزارش کونا، خالد سلیمان الجار الله معاون وزیر امور خارجه کویت، امروز در اعتراض به اظهارات مدیرکل شرکت نفت فلات قاره ایران در خصوص تصمیم تهران برای تولید نفت در این منطقه به صورت یکجانبه در صورتی که به توافقی با کویت دست نیابد، یادداشتی در این زمینه به کاردار سفارت ایران تسلیم کرد.
در بیانیه وزارت امور خارجه کویت آمده است منطقه مذکور(فلات قاره)، منطقه مورد مناقشه و موضوع مذاکرات طرفین(ایران و کویت) برای علامت گذاری نهایی است.
الجارالله در دیدار با کاردار سفارت ایران گفته است طرفین از هر گونه اقدام یک طرفه در منطقه فلات قاره تا زمان علامت گذاری آن به شکل نهایی دوری کنند.
خاطر نشان می شود مدیرعامل شرکت نفت قلات قاره ایران اخیرا با اشاره به آغاز طرح توسعه زودهنگام میدان مشترک آرش، ورود شرکت ملی نفت به آبهای کویت برای توسعه این میدان مشترک نفتی را رد کرد و گفت : کویت به پیشنهاد ایران برای مشارکت در توسعه میدان آرش پاسخ منفی داد.
محمود زیرکچیانزاده در گفتگو با مهر درباره آخرین وضعیت طرح توسعه میدان مشترک آرش با بیان اینکه سیاست شرکت ملی نفت ایران برای توسعه میادین مشترک نفت و گاز، اجرای دیپلماسی مثبت و فعال انرژی با کشورهای همسایه و استفاده از روش مشارکت به جای رقابت (Unitization) است، اعلام کرده بود: در سالهای اخیر هم مذاکرات متعددی با مسئولان وزارت نفت کویت برای توسعه این میدان مشترک نفتی انجام شده است.
مدیر عامل شرکت نفت فلات قاره ایران با اعلام اینکه میدان آرش یکی از استثناییترین میادین نفتی جهان است، خاطرنشان کرد: این میدان بین سه کشور جمهوری اسلامی ایران، کویت و عربستان سعودی مشترک است.
به گزارش مهر، میدان گازی آرش با در اختیار داشتن ذخیره حدود یک تریلیون فوت مکعب گاز طبیعی و 310 میلیون بشکه نفت خام در شمال غربی خلیج فارس و مشترک بین ایران، کویت و عربستان قرار گرفته است.
این میدان مشترک گازی در سال 1977 میلادی کشف و مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در سال 1992 میلادی اولین چاه اکتشافی این میدان را حفاری کرده است.
وزارت امور خارجه کویت امروز در موضعی شتابزده به اظهارات مدیر عامل شرکت نفت فلات قاره جمهوری اسلامی ایران واکنش نشان داد.
زیرکچیان چند روز پیش نیز با بیان اینکه هم اکنون کار لرزه نگاری سه بعدی میدان آرش پایان یافته است، بر استراتژی شرکت نفت فلات قاره مبنی بر "مشارکت" به جای "رقابت" تاکید و تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم با کشور کویت برای توسعه میدان آرش به صورت مشترک به نتیجه برسیم که این امر، منجر به تعمیق روابط اقتصادی دو کشور خواهد شد.
کد خبر 1500693
نظر شما