۳ تیر ۱۳۹۱، ۹:۴۲

اخلاق درسیاست -3/

فرهنگ اسلامی با بی‏اخلاقی در سیاست مبارزه می‎کند/انتقاد از نبود اخلاق سیاسی

فرهنگ اسلامی با بی‏اخلاقی در سیاست مبارزه می‎کند/انتقاد از نبود اخلاق سیاسی

مدیرگروه ادیان و فلسفه دانشگاه سمنان با بیان اینکه فرهنگ اسلامی به واسطه اینکه بی اخلاقی را مانعی در مسیر کمال انسان به سوی خدا می‏داند با بی اخلاقی سیاسی مبارزه می‎کند،با اظهار تأسف از نامطلوب بودن وضعیت اخلاق سیاسی جامعه، تأکید کرد: نظام‏های سیاسی جامعه‎گرا و عموما حوزه‏های دینی و سیاسی به حوزه‏های اخلاق نزدیکتر هستند.

دکتر «عظیم حمزئیان» در مورد این موضوع که آیا اخلاق فردی (حوزه خصوصی) قابل تعمیم به حوزه سیاست(حوزه عمومی) است؟ به خبرنگار مهر گفت: این اندیشه که اخلاق جنبه فردی دارد و قابل کاربست در سیاست نیست اندیشه‎ای است که در آغاز دوره رنسانس به وجود آمد. البته همانجا هم این مسئله مورد بازبینی قرار گرفت و چنین نیست که اخلاق فردی به حوزه سیاست مرتبط نباشد.

وی افزود: به دلیل اینکه سیاست با اجتماع مواجه است و اولین ضرورتش این است که فرد سیاستمدار حداقل باید اخلاق اجتماعی را رعایت کند، لذا اخلاق به سیاست مرتبط می‎شود.

مدیرگروه ادیان و فلسفه دانشگاه سمنان در مورد اینکه چه فرهنگی باید با بی اخلاقی در سیاست مقابله کند؟ اظهارداشت: عموما در نظام‎های جدید به دلایل مختلف با پشتوانه‎هایی که فرهنگ‎ها دارند با بی اخلاقی در سیاست مقابله می‎کنند. اما اهداف یا هدف آنها با فعل اخلاقی مورد نظر، متفاوت است. عموما فرهنگ اسلامی به واسطه اینکه بی اخلاقی را حرکت مزاحم در راه رفتن به سوی خدا و کمال انسان می‏داند با بی اخلاقی سیاسی مبارزه می‎کند.

این محقق و پژوهشگر حوزه فلسفه تصریح کرد: فرهنگ‎های سکولار هم به واسطه اینکه بی اخلاقی سیاسی، امنیت جامعه را به مخاطره می‎اندازد و موجب از بین رفتن اعتماد سیاسی در جامعه می‎شود با بی اخلاقی در سیاست مبارزه می‎‌کنند.

استاد گروه فلسفه دانشگاه سمنان در مورد سنخیت نظام‎های سیاسی با بی اخلاقی درسیاست، یادآورشد: نظام‏های سیاسی لیبرال به بی اخلاقی نزدیکتر هستند و اهمیت و ارزش فرد برای آنها مهمتر است. از این جهت  به حوزه بی اخلاقی سیاسی بیشتر کشیده می‎شوند. اما نظام‏های سیاسی جامعه‎گرا و عموما حوزه‏های دینی و سیاسی به حوزه‏های اخلاق نزدیکتر هستند.

حمزئیان درمورد وضعیت کنونی اخلاق سیاسی جامعه ما هم گفت: بنده وضعیت اخلاقی سیاسی جامعه کنونی را چندان مطلوب نمی‎بینم و باید سیاستمداران در حوزه‏های مباحث اخلاق سیاسی جامعه، دقت بیشتری داشته باشند و رعایت شئونات و مسائل اخلاقی را بیشتر بکنند.

کد خبر 1632491

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha