به گزارش خبرنگار مهر، وضعیت مسکن مهر شهرستان پلدختر یکی از مسائلی است که همواره مورد انتقاد مسئولان و کارشناسان امر بوده تا همچنان این دغدغه وجود داشته باشد که باید چگونه این خانه ها را از گزند سیل در امان داشت.
این در حالیست که به گفته فرماندار شهرستان پلدختر پیش از این در جریان سیلاب دو سال گذشته یک بار این پروژه را سیل با خود برده است.
در سفر وزیر راه و شهرسازی به استان لرستان و طرح مشکل مسکن مهر پلدختر قرار بر این شد که برای در امان نگه داشتن این پروژه از گزند سیل نسبت به احداث سیل بند اقدام شود تا در این راستا با اختصاص اعتبارات لازم کار مطالعات آبهای سطحی در منطقه آغاز شود.
با این تفاسیر با گذشت بیش از دو سال از طرح این موضوع همچنان این مشکل حل نشده تا درنهایت در جلسه ای که ظهر دوشنبه در فرمانداری پلدختر برگزاری شد برای این موضوع چاره اندیشی شود.
رئیس اداره منابع آب پلدختر در این جلسه رابطه با مشکل سیلاب مسکن مهر پلدختر گفت: حوضه آبریز بالا دست مسکن مهر به علت شرایط زمین شناسی، توپوگرافی و فیزیوگرافی، رواناب زیادی تولید می کند و سیلاب آن از حد معمول بیشتر است.
رضا میرزایی افزود: حوضه آبریز بالا دست مسکن مهر از لحاظ زمین شناسی و مورفولوژی شامل تپه ماهورهای سازند گچساران است که به علت ریز دانه بودن، نفوذ ناپذیری و شیب تند تپه ها،معمولا رواناب زیادی تولید می کند.
وی افزود: باتوجه به اینکه شکل حوضه آبریز آن گرد است این وضعیت سبب شده تا همه روانابها در نقطه خروجی که همان سایت مسکن مهر است همزمان به هم برسند و ایجاد سیلاب کنند.
میرزایی عنوان کرد: این در حالیست که مسیل های طبیعی که از قدیم سیلاب این حوضه را به سمت رودخانه کشکان هدایت می کرده در سالهای اخیر توسط مالکین اراضی همجوار تسطیح و تبدیل به زمین مسکونی شده و مسکن مهر در واقع بر روی مسیل اصلی قدیمی منطقه تنگ علی که جدیدا به صورت مصنوعی مدفون شده احداث گردیده است.
وی با بیان اینکه مسکن مهر پلدختر هر ساله در فصول بارندگی با مشکل سیلابهای فصلی مواجه است، بیان کرد: شهر پلدختر به علت عدم اجرای طرح جمع آوری آبهای سطحی، هر ساله با مشکل آبگرفتگی خیابانهای و معابر و کوچه ها و سیلاب شهری مواجه است و در این میان منطقه موسوم به تنگ علی و سایت مسکن مهر و کوی شهرداری حالت بحرانی دارند.
میرزایی افزود: در سال 1389 با توصیه و قول معاونت عمرانی وقت استانداری لرستان، مطالعات کنترل و هدایت آبهای سطحی و رواناب های شهر پلدختر به کارفرمایی شرکت آب منطقه ای لرستان و توسط مهندس مشاور صدر آب پویا انجام شد که تا به حال بعلت عدم تامین اعتبار و پرداخت نشدن طلب مشاور، این مطالعات هنوز در اختیار آب منطقه ای قرار نگرفته است.
دبیر کار گروه تخصصی سیل و طغیان رودخانه های استان لرستان تاکید کرد: تنها راهکار مناسب حل مشکل سیلاب مسکن مهر پلدختر اجرای طرح جمع آوری آبهای سطحی بر اساس مطالعات مشاور است که بر اساس اطلاعات دقیق هیدرولوژی حوضه انجام شده است.
میرزایی ادامه داد: برای احداث کانال هدایت و جمع آوری آبهای مسکن مهر، بایستی کل سیلاب های منطقه تنگ علی را با هم دید و در آن لحاظ کرد.
فریدون رشیدی فرماندار پلدختر نیز در این جلسه به مشکلات مسکن مهر پلدختر اشاره کرد و گفت: مسائل به وجود آمده در این زمینه در فصول مختلف به ویژه در فصل بهار مشکل ساز می شود.
وی با تاکید بر اینکه باید فکر مناسبی برای رفع مشکل خروجی آب آن اندیشیده شود، عنوان کرد: در این خصوص اعتباراتی مناسب برای رفع مشکل باید اختصاص یابد.
مدیر کل راه و شهرسازی استان لرستان نیز در این جلسه ضمن تاکید بر رفع مشکل سایت مسکن مهر پلدختر، بیان داشت: آمادگی لازم برای رفع مشکل کل منطقه تنگ علی و کوی بسیجیان را با همکاری شهرداری داریم.
شهرام ملکی با تاکید بر اینکه باید این موضوع را خیلی جدی بگیریم، افزود: برای رفع مشکل آب منطقه ای شهرستان پلدختر اعتبار و طرح مورد نظر خود را ارائه دهد تا در کمیته برنامه ریزی سال 91 در نظر گرفته شود.
وی گفت: کمکی در حد دو میلیارد ریال برای طراحی و مطالعه و نقشه های اجرایی در این زمینه صورت خواهد گرفت که تلاش می شود به زودی در اختیار متولیان امر قرار گیرد.
به هر روی امید می رود با توجه متولیان امر به پروژه های مطالعاتی تهیه شده زمینه رفع مشکل مسکن مهر پلدختر که روزی تبدیل به محل زندگی صدها نفر خواهد شد فراهم شود زیرا حوادث و بلایای طبیعی هیچ گاه خبر نمی کند و ممکن است بی توجهی به این امر به قیمت خسارات مالی و حتی جانی تمام شود.
نظر شما