به گزارش خبرگزاری مهر، شریف لک زایی عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، ضمن بیان این خبر گفت: این کتاب شامل سه بخش است: بخش نخست، دو سخنرانی آیت الله جوادی آملی را دربردارد که شامل بیانات ایشان در روز همایش و نیز در دیدار اعضای کمیته علمی همایش است که حاوی نکات ارزشمند و مغتنمی است.
وی افزود: بخش دوم این کتاب، سخنرانی های روز همایش است که عمدتاً مربوط به صبح همایش است. این سخنرانی ها حاوی نکات علمی و روش شناختی است و در آنها، محتویات کلی و عمومی راجع به سیاست متعالیه مطرح می شود، البته مباحثی جدیدی هم در این سخنرانی ها مطرح می شود که از آن جمله می توان به موضوع ابتنای فقه سیاسی بر حکمت متعالیه اشاره کرد که امروز به شکل یک پروژه مستقل تحت عنوان فلسفه فقه سیاسی ملاصدرا با محوریت حجت الاسلام والمسلمین احمدمبلغی در حال انجام است. همچنین موضوع فلسفه علم ملاصدرا نیز در این سخنرانی ها مطرح شد که امروز این مساله هم در حال پیگیری و بررسی بیشتر است.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ادامه داد: بخش سوم این کتاب شامل نشست های همایش است که در این دفتر، هفت نشست منتشر خواهد شد که شامل عناوینی مانند نسبت حکمت و شریعت، اخلاق و سیاست، چیستی حکمت سیاسی متعالیه، سرشت و جایگاه فلسفه سیاسی، فلسفه تاریخ در حوزه غرب و شرق اسلامی با تاکید بر اندیشه استاد مطهری است. در برخی از این نشست ها مباحث جدیدتری را دنبال می کنند که از آن جمله می توان به موضوع ابواب سیاسی اجتماعی نظریه حرکت جوهری اشاره کرد که نگاه نوینی به این نظریه دارد و وجوه سیاسی اجتماعی آن مطرح می کند.
لکزایی در مورد مجموعه منشورات سیاست متعالیه از منظر حکمت متعالیه اظهار داشت: تاکنون چهار جلد از مجموعه مقالات که بخش عمده آن مقالات روز همایش سیاست متعالیه از منظر حکمت متعالیه است، منتشر شده است. همچنین سه جلد هم دفترهای نشست ها و گفتگوهاست که دو جلد آن منتشر شده و جلد سوم همان گونه که گفته شد در حال انتشار است. همچنین دو پژوهش مستقل با عنوان درآمدی بر حکمت سیاسی متعالیه و مفهوم شناسی حکمت متعالیه سیاسی منتشر شده است که توانسته فضای ایحابی مناسبی را به لحاظ فلسفه سیاسی در جامعه ایجاد کند.
این محقق و نویسنده کشورمان افزود: علاوه بر موارد فوق، پژوهش های دیگری هم در حال انجام و انتشار است که می توان از جمله آنها به فلسفه اخلاق و فلسفه سیاسی ملاصدرا و نیز فلسفه سیاسی ملاصدرا به طور مستقل اشاره کرد. ضمن آنکه موضوع فعل اخلاقی و فعل سیاسی در حکمت متعالیه به عنوان یک طرح پژوهشی مستقل نیز در حال انجام است. کتاب بحثی در باب انسان که مقایسه اندیشه علامه طباطبایی و هابز است نیز در حال انتشار است و به زودی در دسترس خوانندگان قرار خواهد گرفت.
وی در پایان گفت: امیدوارم مجموعه کارهایی که در حال انجام است بتواند به عمق و غنای بحث سیاست متعالیه کمک کند و اثرات خود را در جامعه علمی ما برجای گذارد و ما را به سمت تحقق علوم انسانی اسلامی یاری نماید.
نظر شما