۵ شهریور ۱۳۹۱، ۱۱:۱۸

از سوی نهادهای دولتی و علمی

بیش از 1300 دوره از دانشنامه 18 جلدی «دانش گستر» خریداری شد

بیش از 1300 دوره از دانشنامه 18 جلدی «دانش گستر» خریداری شد

سرپرست دانشنامه «دانش‌گستر» از خریداری 700 دوره از این دانشنامه 18 جلدیِ 300 هزار تومانی از سوی نهاد کتابخانه‌های عمومی، 400 دوره از سوی وزارت ارشاد و 205 دوره از سوی دانشگاه آزاد خبر داد.

محمدعلی سادات سرپرست دانشنامه «دانش گستر» در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه از 3500 دوره چاپ شده آن در سال 89 حدود 200 دوره باقی مانده است، گفت: موسسه دانش گستر به دنبال تجدید چاپ این دانشنامه البته پس از ویرایش آن است. ما برای اواخر سال جاری، تجدید چاپ دانشنامه را در دستور کار قرار داده‌ایم.

وی در عین حال یادآور شد: البته این کار آسانی نیست؛ چراکه زمانی که چاپ اول این دانشنامه منتشر شد، کاغذ بندی 22 هزار تومان بود ولی الان کاغذ به بندی 75 هزار تومان رسیده است. با این حال همه تلاشمان را می‌کنیم که این کار (تجدید چاپ دانشنامه) را انجام دهیم.

سادات همچنین گفت: برخی از ارگان‌ها و نهادها به صورت کلی دوره‌‌هایی از دانشنامه دانش‌گستر را خریداری کرده و به مراکز متقاضی آن داده‌اند؛ از جمله نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور 700 دوره، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 400 دوره و دانشگاه آزاد حدود 205 دوره را خریداری کرده‌اند.

سرپرست دانشنامه دانش گستر در عین حال گفت: اینگونه خریدها کافی نیست و در مقایسه با کشورهای دیگر تقریباً ناچیز است و باید بیش از اینها به کاری در این حد از اهمیت، بها داده شود.

هزینه تبلیغ دانشنامه در روزنامه‌ها کمرشکن است

سادات با اشاره به اهمیت دانشنامه مذکور که حاصل 10 سال کار مستمر 300 مولف و مترجم شناخته شده ایرانی است، از اینکه هنوز بخش زیادی از جامعه دانشگاهی از وجود آن بی‌اطلاع است، ابراز تاسف کرد و گفت: ما هر بار که در روزنامه‌های پرتیراژ برای معرفی دانشنامه آگهی می‌دهیم، 700 تا 800 هزار تومان باید بپردازیم که این هزینه‌ها برای ما کمرشکن است.

وی تاکید کرد: دانشنامه‌هایی از این دست در ایران سودده نیستند و می‌توان گفت صرفاً نتیجه زحمات تعدادی از چهره‌های زحمتکش فرهنگی کشور هستند. وقتی فکرش را می‌کنید که هر صفحه از این دانشنامه حداقل 10 بار ویرایش شده و حق التالیف آن هم به صورت کلمه‌ای محاسبه و به مولف پرداخت شده است، به این نتیجه می‌رسید که از اول تا آخر این کار برای ناشر، ضرر است.

سرپرست دانشنامه دانش گستر در عین حال از تصمیم موسسه دانش گستر برای تهیه دو دانشنامه‌ای تک جلدی (یکی رنگی و دیگری سیاه و سفید) در 1300 صفحه و در قطع رحلی بزرگ خبر داد و ابراز امیداری کرد تا اواخر پاییز منتشر شوند.

دانشنامه‌ «دانش‌گستر» زیر نظر کامران فانی، محمدعلی سادات و علی رامین در موسسه علمی - فرهنگی دانش گستر تدوین شده و استادانی چون زنده‌اد ایرج افشار، نصرالله پورجوادی، بهاء‌الدین خرمشاهی و عبدالحسین آذرنگ در مراحل مختلف تدوین این فرهنگ‌ یار و مددکار مجموعه دست‌اندرکاران بودند. این دانشنامه بزرگترین و کاملترین دانشنامه‌ای است که تاکنون به زبان فارسی منتشر شده و درآن زندگینامه ‌20 هزار نفر از مشاهیر درگذشته و زنده ایران و جهان و 3000 عنوان کتاب برجسته معرفی و شرح داده شده است.

از مهمترین ویژگیهای این دانشنامه انتشار همزمان تمامی 18 جلد آن بود. کاری که تاکنون در ایران مسبوق به سابقه نبود؛ عمده کتابهای مرجع و دانشنامه‌های حجیم ‌یا با تاخیر در انتشار رو به رو بوده‌اند و یا اینکه دوره آنها به صورت ناقص منتشر شد و به پایان خود نرسیده است.
 
دانشنامه «دانش‌گستر» حاوی تمامی اطلاعات عمومی است که می‌تواند نیاز دانش‌آموزان، دانشجویان، معلمان، استادان و تمامی افراد خانواده  را برطرف کند و در آن اطلاعات مفیدی در حوزه‌های علمی و فرهنگی و سیاسی و اقتصادی از نام افراد، مکانها، پدیده‌ها و رخدادهای گوناگون در حوزه‌های تاریخ، جغرافیا، ادبیات، موسیقی،‌ سینما، نقاشی، پزشکی، گیاه‌شناسی، جانور‌شناسی، شخصیتهای سیاسی، صنعت، موارد مربوط به امور نظامی و سپاهیگری و صد‌ها موضوع دیگر آمده است.
 
از ویژگیهای شاخص این دانشنامه،‌ اختصاص مداخلی برای افراد زنده و مشهور در حوزه‌های مختلف علمی، فرهنگی و سیاسی است که این ابداعی در دانشنامه‌نگاری محسوب می‌شود و تا پیش از انتشار این اثر در هیچ  کتاب مرجع فارسی افراد در قید حیات معروف معرفی نشده‌اند. دو سال پیش و در چاپ اول این مجموعه 18 جلدی در 3500 دوره چاپ و توزیع شد که بهای هر دوره آن 300 هزار تومان بود.
کد خبر 1680651

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha