به گزارش خبرنگار مهر، در دوران مدیریت محمدمهدی عسگرپور در سمت معاونت هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، جشنوارهای به نام جایزه جهانی ادیان توحیدی متولد شد که قرار بود هر سال در یکی از رشتههای تجسمی برگزار شود. این برنامه که با استقبال هنرمندان داخلی و خارجی روبرو شد در آغاز کار بسیار موفق عمل کرد.
در دوره اول که "جایزه جهانی ادیان توحیدی؛ مسابقه پوستر" نام داشت هنرمندان مطرحی به داوری آثار پرداختند و پس از آن هم نمایشگاهی قوی برگزار شد. دبیرخانه جایزه جهانی ادیان توحیدی از 700 هنرمند طراح و گرافیست خارجی برای شرکت در مسابقه پوستر دعوت کرد.
هنرمندان دعوت شده از ملیتهای مختلف و ساکن کشورهایی مانند لبنان، مصر، ترکیه، آرژانتین، ژاپن، کره جنوبی، چین، مکزیک و برخی کشورهای اروپایی برای این جشنواره اثر فرستادند. این جایزه را آیدین آغداشلو، ابراهیم حقیقی، محمدحسین حلیمی، حسین خسروجردی و فرشید مثقالی داوری کردند و تنها 40 اثر به نمایشگاه آن راه یافت که نشان از دقت داوری و توجه به امر کیفی به جای کمی بود.
دوره دوم جایزه جهانی ادیان توحیدی نیز در هم زمان و در دوره مدیریت محسن هاشمی بر امور تجسمی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بنا نهاده شد ولی با رفتن وی از این مدیریت و آمدن احمد نوریان در همان مراسم افتتاحیه، جایزه ادیان توحیدی دچار حاشیههایی شد.
اما این دوره هم با آنچنان تکیهگاه محکمی از اعتبار برگزار شد که توانست جمعی از داوران خارجی را برای تعیین و تأیید صلاحیت آثار به ایران دعوت کند و ضمن خریداری آثار، جایزههای خود را مطابق با استانداردها تقدیم آن دسته از تصویرگرانی کند که قدم به عرصهها جدید گذاشته بودند.
برپایی نمایشگاه "دومین جایزه جهانی ادیان توحیدی"با موضوع تصویرسازی در حالی با شرکت 72 کشور جهان و انتخاب 50 اثر از بین 1100 اثر رسیده گشایش یافت هرچند در مراسم آغازین آن مسؤولان گزینش اولیه جشنواره بر عهده محمدعلی بنی اسدی، جلال شباهنگی، حسین خسروجردی، فیروزه گلمحمدی و مهنوش مشیری بود. داوری نهایی در دستهای کاترین شوان از سوئیس، ماهابولوس از فرانسه و ساندرو زلاری بود، ضمن آن که مشیری و بنی اسدی هم آنان را همراهی کردند.
در دوره مدیریت مجتبی آقایی بر موزه امام علی(ع) همچنان که انتظار می رفت عکاسان برای خود جای پای بیشتری باز کردند زیرا آقایی خود از عکاسان قدیمی جنگ بود. یک جایزه جهانی نیز برای عکاسان برگزار شد و بعد کل این داستان به فراموشی سپرده شد تا اینکه امیر عبدالحسینی بر صندلی مدیریت امور تجسمی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران تکیه زد و باز هم بحث جایزه جهانی ادیان توحیدی بر سر زبانها افتاد.
امیر عبدالحسینی درباره این برنامه میگوید: نمایشگاه ادیان توحیدی یکی از برنامههایی بوده که در دوره مدیریت قبلی برگزار شده است که البته در طول دو دوره برگزاری نیز موفق بوده است.
وی میافزاید: یکسری از برنامههایی که از قبل بوده و از جمله آنها دوسالانه ادیان توحیدی است در قالب عکس، پوستر، تصویرسازی برگزار شده بود بار دیگر برگزار خواهد شد البته برگزاری این نوع رویدادها نیازمند فراهم شدن شرایط مناسب است در حقیقت اگر شرایط مهیا شود این رویدادها را نیز شاهد خواهیم بود.
امیر عبدالحسینی؛ مدیر امور تجسمی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران
عبدالحسینی که در طول فعالیت های خود دبیر برگزاری چندین دوسالانه، جشنواره و نمایشگاههای بینالمللی بوده است گفت: موزه هنرهای دینی امام علی (ع) در یک دوره فعالیت بسیار خوبی داشت اما در حال حاضر فعالیت چندانی را در آن شاهد نیستم البته این موضوع به دلیل تغییر مدیریتها، شرایط فرهنگی هنری کنونی، موازیکاری نهادها باعث شده که این مرکز فرهنگی، هنری پتانسیل گذشته را نداشته باشد.
سید قاسم ناظمی؛ معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز درباره این برنامه میگوید: هر کار ارزشمندی که در سازمان ما صورت گرفته بود را باید ادامه دهیم ولی باید مبتنیبر اقتضای روز باشد. زور زدن بیجاست که اگر بخواهیم برخی برنامهها را صرفاً ادامه دهیم. باید ببینیم که اصولا یک برنامه فرهنگی هنری آیا خروجی لازم را میدهد؟ من با عملکردسازی مدیران موافق نیستم. من با کارهایی که اگر نباشد هیچ اتفاقی خاصی نمیافتد هم بسیار مشکل دارم مثلاً دیدم سازمانی جشنواره فیلم سوپر هشت برگزار میکند که برایم بسیار خندهدار بود. ما در سال 91 در حال برنامهریزی هستیم برای یک سری برنامه خوب و برنامههایی که نیاز آن احساس میشود.
سید قاسم ناظمی؛ معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهردار تهران
وی میافزاید: نمیتوانم امروز به شما بگویم که آیا ادیان توحیدی را برگزار میکنیم یا نه ولی قطعاً در سال آینده برنامههای فراملی خواهیم داشت. قرار است ما کارهایی را انجام دهیم که به نظرمان روی زمین مانده است و با ماموریتهای ذاتی سازمان ما هم همخوانی داشته باشد. کار هنری در استمرار جواب میدهد.
------------
مجید احمدی
نظر شما