ابوالفضل یاوری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: روستای بهکده رضوی که مدیریت آن در سال 89 با تبدیل شدن به شرکتی سهامی زراعی به سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی واگذار شد، پس از سالها زیان دهی، سرانجام به سودآوری رسید.
وی با بیان اینکه با واگذاری مدیریت بهکده رضوی به جهاد کشاورزی اقدامات حمایتی برای تکمیل زیرساختهای کشاورزی و دامداری در این روستا انجام شد، افزود: از سال 89 تاکنون بیش از یک میلیارد و 200 میلیون تومان برای اجرای 50 هکتار آبیاری تحت فشار، احداث بند خاکی، تهیه نهادههای دامی، اصلاح انهار و ... به این شرکت اختصاص یافته است.
یاوری تصریح کرد: بر این اساس 175 میلیون تومان به منظور اجرای آبیاری تحت فشار در بیش از 50 هکتار از اراضی، 129 میلیون تومان برای اجرای بند خاکی، 50 میلیون تومان برای تامین نهادههای دامی، 50 میلیون تومان برای اجرای طرح آمیخته گری گوسفند و ... در این روستا هزینه شده است.
وی افزود: مجموع اقدامات زیربنایی انجام شده در این شرکت سهامی زراعی سبب شد تا در سال جاری میزان تولید محصولات کشاورزی و فرآوردههای دامی در این روستا به میزان چشمگیری افزایش یافته و در نتیجه این شرکت پس از چندین سال ضرر دهی به سوددهی برسد.
این مسئول اظهار داشت: در سال زراعی جاری 120 هکتار گندم و جو آبی، 90 هکتار جو دیم و نیز 50 هکتار ذرت علوفه ای در این شرکت کشت شد که در هنگام برداشت، در مجموع 307 تن محصول گندم و جو برداشت شد.
وی تصریح کرد: این در حالی است که در سالهای گذشته برداشت محصول در این روستا حداکثر به 150 تن میرسید.
یاوری عنوان کرد: در بخش دامداری نیز با اجرای طرحهای پروار بندی و پرورش دام سبک شاخص درآمدی این شرکت مثبت شد.
به گزارش خبرنگار مهر، بهکده رضوی روستایی واقع در 85 کیلومتری غرب شهرستان مانه و سملقان است که حدود هزار و 100 نفر جمعیت دارد.
این روستا که از بزرگترین مراکز نگهداری مجزومین بهبود یافته کشور به شمار میرود در ابتدا به صورت مجتمع کشت و صنعت زیر نظر کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان شمالی اداره میشد؛ اما پس از واگذاری به سازمان جهاد کشاورزی به صورت شرکت سهامی زراعی اداره میشود و 51 درصد از سهام آن به نام مردم و 49 درصد نیز برای دولت و به نمایندگی به نام جهاد کشاورزی است.
بر اساس آخرین تغییرات در مالکیت بهکده رضوی این شرکت سهامی زراعی دارای 8 هزار و 700 راس گوسفند، 250 راس گاو از نژاد فرانسوی و همچنین هزار و 460 هکتار زمین زراعی است.
نظر شما