۲ آبان ۱۳۹۱، ۱۳:۲۴

کنگره «صدای پای آب»/

حسینی: سهراب سپهری مثل ما کارمند نبود

حسینی: سهراب سپهری مثل ما کارمند نبود

وزیر ارشاد در دیدار برگزارکنندگان کنگره «صدای پای آب» گفت: آدم‌هایی مثل سهراب در چارچوب‌ها نمی‌گنجند. آن‌ها مثل ما کارمند نیستند و تمکین نمی‌کنند. چون روح ناآرامی دارند و در تقسیم‌بندی‌ها جا نمی‌گیرند.

به گزارش خبرنگار مهر، دیدار برگزارکنندگان سومین کنگره بین‌المللی صدای پای آب که به مناسبت هشتاد و چهارمین سال تولد سهراب سپهری برگزار خواهد شد، با سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ظهر امروز سه‌شنبه 2 آبان در دفتر وزیر ارشاد برگزار شد.

در ابتدای این برنامه دست‌اندرکاران این کنگره به بیان نظرات و انتقادات و پیشنهادات خود پرداختند و در ادامه حسینی گفت: طی سه سال گذشته توانستیم در برنامه‌های مختلفی از بزرگان، مفاخر و مشاهیر کشور تجلیل کنیم، چه افرادی که در قید حیات نبودند و چه بزرگانی که معاصر ما هستند. این توفیق را هم داشتیم که به شهرهای دورافتاده کشور برویم تا از برخی چهره‌ها و مفاخر کشورمان تجلیل به عمل بیاوریم. تجلیل و تقدیر از چهره‌های کشور، باعث غرور نسل جوان ما می‌شود و موجب می‌شود تا احساس نکنند ما نیازمند دیگران هستیم چون فرهنگ ما، فرهنگی اصیل و غنی است.

وی افزود: زنده‌یاد سپهری هم که از شاعران عصر معاصر ما بود و تعبیری که داشت این بود که کاشان زادگاهش شهر نقاشان شاعر و شاعران نقاش است. سرروده‌های سپهری باصفا، صمیمی و ساده هستند. اشاره شد که شاعران زیادی را در کشورمان داشته و داریم ولی این‌گونه نیست که شعر همه آن‌ها توسط مردم زمزمه شود. سپهری از شاعران پرطرفدار در میان نسل جوان کشور بود. او از طبیعت الهام می‌گرفت. هنرمند هم مانند خداوند، خالق است.

وزیر ارشاد در ادامه گفت: کسی که با طبیعت مانوس باشد، درس‌های زیادی از آن خواهد گرفت. همه خوبی‌ها در طبیعت هست و سهراب هم از همان دوران کودکی‌اش در باغی بزرگ زندگی می‌کرد و از همان زمان بود که الهام‌گیری از طبیعت را آغاز کرد و همان‌طور هم که مشخص است، روح لطیفی داشت. برخی خواسته‌اند این اتهام را به سپهری وارد کنند که به دلیل سفر به هند و ژاپن تحت تاثیر فرهنگ این دو کشور قرار گرفته است در حالی که با قبول این حرف باید بگوییم سهراب به آمریکا هم سفر کرده و سال‌ها در آن‌جا بوده، بنابراین باید تحت تاثیر فرهنگ آن کشور هم بوده باشد. اصل شخصیت انسان در کودکی و نوجوانی‌اش شکل می‌گیرد البته عوامل محیطی هم موثر است اما نه تا آن حد که شخصیت فرد را به کلی تغییر دهد.

حسینی گفت: در هر صورت سپهری در خانواده‌ای اهل ادب، علم، فضل و هنر پرورش پیدا کرد. در نقلی مورخ‌الدوله نویسنده ناصح‌التواریخ در سلسله خاندان سپهری جا دارد. مادر سهراب هم طبع شعری داشته است. بنابراین مشخص می‌شود که این فرصت برای او ایجاد شده که وارد دنیای هنر و شعر شود. البته سهراب روحیه ناآرامی هم داشته است. در خاطراتش هم می‌گوید که در کلاس اول، در کلاس درس مرتب نقاشی می‌کشیده و استاد او را با ترکه انار تنبیه می‌کرده است. سپهری حتی خط زیبایی هم داشته است. همه این‌ها ودیعه‌های الهی هستند. اگر به اندازه هیچ هم از زندگی سپهری ندانیم، اشعار و نقاشی‌هایش برای آشنایی با روح لطیفش کافی است. عشق و علاقه سهراب به بزرگان ادب این سرزمین هم یکی از نکات بارز وجود اوست.

وزیر ارشاد در بخش پایانی سخنانش گفت: امیدوارم درخواستی داده شود تا بنیاد حفظ آثار و نشر اندیشه‌های سهراب سپهری به عنوان یک موسسه فرهنگی و هنری ثبت شود و امکانی فراهم شود تا برای سپهری و دیگر بزرگان کاشان مقبره و یادبود درخور ساخته شود.

حسینی در پایان گفت: آدم‌هایی مثل سهراب در چارچوب‌ها نمی گنجند. آن‌ها مثل ما کارمند نیستند و تمکین نمی‌کنند. چون روح ناآرامی دارند و در تقسیم‌بندی‌ها جا نمی‌گیرند. با توجه به تاکیدی که رهبر انقلاب بر اهمیت اشعار سپهری و برگزاری کنگره یادبود برای او دارند، امیدواریم شاهد توفیق این کنگره باشیم.

کد خبر 1726701

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha