۶ دی ۱۳۹۱، ۱۲:۵۵

تحریمهای دارویی ناجوانمردانه است/داروهای گیاهی بهترین جایگزین

تحریمهای دارویی ناجوانمردانه است/داروهای گیاهی بهترین جایگزین

رئیس سازمان غذا و دارو با اعلام اینکه تحریمهای دارویی علیه کشورمان ناجوانمردانه است، تاکید کرد: نیازمند ارز ملی هستیم تا تحریمها را دور بزنیم و این مهم با جایگزین کردن داروهای گیاهی می‌تواند میسر شود.

به گزارش خبرنگار خبرنگار مهر، دکتر احمد شیبانی روز چهارشنبه در اولین همایش ملی "طلای سبز" که در سالن ابوریحان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، گفت: در حال حاضر بیش از 800 قلم فرآورده طبیعی و گیاهی دارای پروانه ساخت در کشور داریم که به مصرف بیماران می‌رسند. همچنین 76 واحد تولیدی در زمینه داروهای گیاهی داریم که 43 مورد از آنها صرفا تولید کننده گیاهان دارویی هستند.

وی با اشاره به تایید داروهای شیمیایی در شورای بررسی و تدوین این داروها، افزود: شورای ویژه تدوین گیاهان دارویی راه‌اندازی شده تا محصولات با تایید این اداره در بازار توزیع شود.

شیبانی با اشاره به اینکه زمینه واردات گیاهان دارویی وجود ندارد، گفت: این مسئله چندان غیرطبیعی نیست، زیرا منابع غنی گیاهی در کشور داریم که باید از آنها در جهت تولید فرآورده‌های دارویی بهره‌برداری کنیم.

وی با اشاره به حمایت از تولید فرآورده‌های داروهای گیاهی، ادامه داد: در سال 1384، 380 قلم فرآورده گیاهی داشتیم که اکنون به 830 قلم رسیده است. همچنین ظرف 10 سال گذشته 40 کارخانه تولیدکننده گیاهان دارویی تاسیس شده است.

به گفته رئیس سازمان غذا و دارو، تسهیل در صدور پروانه ساخت و حمایت اجرایی و نظارتی از واحدهای تولیدکننده، وظیفه این وزارتخانه است. در این زمینه سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده، اما باید با ضوابط روز تنظیم شوند، تا به تسهیل امر تولید بیانجامند.

شیبانی با اشاره به ضرورت ترویج مصرف گیاهان دارویی در کشور، افزود: متاسفانه در حال حاضر اجزای برخی گیاهان دارویی ما به خارج از کشور صادر می‌شوند، در حالی که بایستی خودمان این گیاهان را به شکل فرآورده دارویی که خاصیت درمانی دارند، در کشور تولید کنیم. برگ، ریشه و ساقه گیاه را نباید به خارج از کشور صادر کرد چرا که متعلق به ما است و بایستی برنامه‌ریزی کنیم تا بتوانیم آنها را به شکل دارو صادر کنیم.

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: بایستی در راستای جلب اطمینان و اعتماد پزشکان برای تجویز و مصرف داروهای گیاهی تلاش کنیم. به این طریق مردم می‌توانند به راحتی از داروخانه‌ها داروهای گیاهی دریافت کنند. در حال حاضر 160 قلم داروی OTC در کشور موجود است که رقم مناسبی است، اما باید به سمت درمان تخصصی حرکت کنیم.

وی افزود: در خصوص داروهای شیمیایی در کمیسیون ماده 20 سیاست انقباضی را در خصوص قیمتها در پیش می‌گیریم و اگر در حال حاضر می‌بینیم که برخی داروها گران شده‌اند، به دلیل تغییر نرخ ارز و افزایش قیمت مواد اولیه آنهاست،‌ اما برای گیاهان دارویی به شکل انقباضی رفتار نمی‌کنیم؛ زیرا نباید انگیزه تولیدکننده از بین برود.

شیبانی در ادامه با بیان اینکه تحریمهای دارویی ناجوانمردانه است، گفت: اکنون مسیرهای ورود دارو و لوازم پزشکی را بر ما بسته‌اند. در طول تاریخ سابقه نداشته است که داروها را از بیماران دریغ کنند.

وی افزود: تدارک یک قلم دارو و وسیله پزشکی بسیار سخت است، پس بایستی از تحریمها فرصتی بسازیم و از منابع داخلی برای تولید دارو بهره جسته و به پروسه درمان بیماران کمک کنیم. داروی گیاهی از مهمترین منابع ماست. متاسفم که امروز شاهد هستیم اجزای فرآورده‌های طبیعی ایرانی به خارج از کشور صادر می‌شود و به شکل دارو بازمی‌گردد. نیازمند ارز ملی هستیم تا تحریمها را دور بزنیم و این مهم با جایگزین کردن داروهای گیاهی می‌تواند میسر شود.

کد خبر 1776346

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha