به گزارش خبرنگار مهر، در راستای ارتقای خدمات موتور جستجوی بومی پارسی جو، سرویس جستجوی تصویر با پوشش ده میلیون تصویر به این موتور جستجو اصافه شد.
تلاش های وزارت ارتباطات برای راه اندازی موتور جستجوی بومی
راه اندازی موتور جستجوی بومی از اواسط سال 89 در دستور کار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفت که در آن زمان طرحی مطرح شد تا براساس آن موتور حستجوگر ملی بر بستر شبکه ملی اطلاعات یا اینترانت کشوری پیاده سازی شود؛ این موتور جستجوگر ملی که حتی عنوان موتور "یاحق" را نیز در ابتدا به خود گرفته بود اولین اولویت برای ارائه خدمات دستگاههای دولتی و غیردولتی با هدف تسهیل در ارائه اطلاعات سریع به مردم معرفی شد و قرار بود از تجارب کشورهای کره جنوبی و چین نیز در بهره برداری از آن استفاده شود.
اما یکسال پس از اعلام اولین برنامه های وزارت ارتباطات برای راه اندازی موتور جستجوی ملی، سیاستهای این وزارتخانه برای اجرای این پروژه در کشور به نوعی تغییر کرد و مقرر شد برای ایجاد فضای رقابت فعالان داخلی در این عرصه چندین موتور جستجوی بومی راه اندازی و معرفی شود.
براین اساس سازمان فناوری اطلاعات ایران بحث حمایت از موتورهای جستجوی بومی و رتبه بندی آن ها را در دستور کار قرار داد.
هم اکنون و با گذشت بیش از دو سال از اولین زمزمه ها برای راه اندازی موتور جستجوگری که توانایی رقابت با موتورهای جستجویی همچون یاهو و گوگل را داشته باشد موتور جستجوی بومی "پارسی جو" به صورت آزمایشی آغاز به کار کرده است.
ارتقای موتور جستجوی بومی "پارسی جو"
به گزارش مهر، علاوه بر افزوده شدن سرویس جستجوی تصویر با پوشش ده میلیون تصویر به پارسی جو، افزایش پوشش پارسی جو از 120 میلیون صفحه به 200 میلیون صفحه و اصلاح خطایاب فارسی از جمله خدماتی است که در راستای ارتقای این سرویس برای کاربران فراهم شده است.
با استفاده از امکان اصلاح خطایاب فارسی در صورت تشخیص اشتباهات نگارشی در پرس و جو، پارسی جو نزدیکترین عبارت را به کاربران پیشنهاد خواهد داد؛ درهمین حال اضافه شدن امکان افزودن سایت به پارسی جو از دیگر تغییرات توسعه ای این موتور جستجو است که کاربران برای افزودن وبگاه جدید به پارسی جو تنها کافی است تا آدرس صفحه اصلی آن را در قسمت افزودن وبگاه وارد کنند و وبگاه مورد نظر در کمتر از یک روز به موتور جستجو اضافه خواهد شد.
هم اکنون فاز آزمایشی نخستین موتور جستجوی بومی در حال بهره برداری است و قرار است نسخه نخست این سامانه خدماتی با پوشش 300 میلیون سند فارسی در اسفند ماه امسال به کاربران عرضه شود.
بهره برداری از فاز دوم "پارسی جو" در خرداد 92
به گزارش مهر، براساس پیش بینی های صورت گرفته نسخه دوم آن نیز با پوشش 500 میلیون سند فارسی حاوی سرویسهایی نظیر ترجمه ماشینی، جستجوی اخبار، جستجوی علمی و جستجوی دو زبانه و برخی از سرویسهای مربوط به نقشه، خرداد ماه سال 92 در معرض عموم قرار خواهد گرفت.
موتور جستجوی پارسی جو توسط پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه یزد به بهره برداری رسیده و براساس اخبار اعلام شده در حال سرویسدهی به بیش از 20 هزار کاربر فارسیزبان در روز است.
نظر شما