۱۱ بهمن ۱۳۹۱، ۹:۱۲

چرا تقوا ؟

چرا تقوا ؟

خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: آنان که می خواهند قدرت تشخیص حق را از باطل در همه امور پیدا کنند و زشتی هایشان محو شود و مورد آمرزش حضرت حق قرار گیرند و از فضل و احسان عظیم پروردگار بهره مند شوند واجب است در همه امور زندگی خویش تقوا رعایت نمایند.

آنان که علاقه دارند خود را تا آنجا که قدرت دارند و می توانند از دچار شدن به فتنه و فساد و گناه و معصیت و خلاصه گرفتار شدن به عذاب قیامت حفظ کنند و در این زمینه ها تقوا به خرج دهند هدایت قرآن نسبت به آنان موثر است. "ذلک الکتاب لاریب فیه هدی للمتقین"؛ این است کتابی که در حقانیت آن هیچ تردیدی نیست، و مایه هدایت تقوا پیشگان است.

آنان که می خواهند بر و نیکی از افق وجودشان طلوع کند و به هر خیر و خوبی آراسته شوند همه بر و خیر و خوبی و نیکی در تقواست. "و لکن البر من التقی"؛ بلکه نیکی آن است که کسی تقوا پیشه کند.

آنان که می خواهند فردای قیامت علم بی جهل، عزت بی ذلت، ثروت بی فقر، حیات بی مرگ به دست آورند راهی جز پیشه کردن تقوا و پرهیز از همه معاصی و روی آوردن به همه واجباتی که به آنان تعلق می گیرد ندارند.

آنان که مشتاق معیت با حق هستند وعلاقه دارند همیشه و در همه جا با خدا باشند و از انس با او لذت ببرند و از سرمایه همراهی با او و همراهی او با خود بهره مند شوند باید تقوا پیشه کنند. "واتقوا الله و اعلمو أن الله مع المتقین"؛ تقوا بورزید و بدانید که خدا با متقین است.

آنان که از سختی عقاب خدا بیم دارند و نمی خواهند چشم به هم زدنی دچار عذاب قیامت شوند، چاره ای جز تقوا ورزیدن ندارند. "واتقوا الله و اعلموا أن الله شدید العقاب"؛ و از خدا بترسید و بدانید که خدا سخت کیفر است.

آنان که دوست دارند برای آخرت خود بهترین زاد و توشه را تهیه کنند و کنار آن زاد و توشه با ابد به آسودگی خاطر بهره مند گردند و از هر شر و رنج و مشکلی در امان باشند باید به تهیه تقوا برخیزند که به فرموده قرآن تقوا بهترین زاد و توشه برای انسان است. کسانی که می خواهند در همه شئون حیات خود و برای همیشه مورد محبت خدا قرار گیرند و در عرصه محبوبیت حضرت دوست راه یابند، تنها کاری که این محبوبیت را تحقق می دهد تقوا است و کسانی که علاقه دارند از کید و مکر دشمنان در امان بمانند و دوست دارند هیچ کیدی از سوی دشمنان به آنان زیان نزند باید در حصار تقوا منزل گزینند و در پناه تقوا بیارامند.

کسانی که می خواهند زحماتشان و کار و کوششان چه در مرحله عبادت و چه در زمینه خدمت به خلق خدا و چه در اعمال خیر مورد قبول حضرت حق قرار گیرد و به این خاطر به بهشت ابد راه یابند واجب است تقوا پیشه کنند، یعنی درب همه گناهان را به روی خود ببندند، زیرا باطن گناه آتش است و این آتش خوبی ها را می سوزاند و نمی گذارد باقی بماند تا به نقطه قبول حق برسد.

کسانی که عاشق رحمت خدایند و اشتیاق رسیدن به آن را دارند و می خواهند هم چون ماهی در دریا غرق رحمت دوست شوند باید از راه تقوا خود را به آن حقیقت الهیه برسانند و با بال تقوا به آن آسمان بی نهایت پرواز کنند. "انما یتقبل الله من المتقین" (سوره مائده آیه 27)؛ خدا فقط از تقوا پیشگان می پذیرد.

جامعه و ملتی که دنبال برف و باران به موقع و از پی ارزاق فراوان هستند و علاقه دارند از هر دری برکات الهی به آنان ببارد و همه مشکلاتشان از برکت آن برکات حل شود باید به ایمان و تقوا روی آرند و در این دو زمینه قدم ثابت داشته باشند.

آنان که می خواهند قدرت تشخیص حق را از باطل در همه امور پیدا کنند و زشتی هایشان محو شود و مورد آمرزش حضرت حق قرار گیرند و از فضل و احسان عظیم پروردگار بهره مند شوند واجب است در همه امور زندگی خویش تقوا رعایت نمایند.

امام باقر (ع) می فرماید امیرالمومنین علیه السلام همواره می فرمود: برای اهل تقوا نشانه هایی است که به آنها شناخته می شوند راستی در سخن، ادای امانت، وفای به عهد، کمی عجز و بخل، صله ارحام، مهرورزی به ناتوانان، بذل نیکی، حسن خلق، گستردگی بردباری و پیروی دانش در آنچه که انسان را به خدا نزدیک می کند، خوشا به حال اهل تقوا، و بر آنان باد خوبی عاقبت.

مردی به محضر حضرت سجاد (ع) آمد و گفت: من گرفتار زنانم، روزی زنا می کنم و روزی روزه می گیرم، آیا روزه ام کفاره زنایم می شود؟ حضرت به او فرمود: چیزی نزد خدا محبوب تر از این نیست که اطاعت شود و از معصیت او بپرهیزند. بنابراین نه زنا کن و نه روزه بگیر سپس او را نزدیک خود خواند و دستش را گرفت و به او خطاب کرد عمل اهل دوزخ را انجام می دهی و امید ورود به بهشت را داری؟

لقمان در سخنان حکیمانه اش به فرزندش می گوید: دراین دنیایی که دریای عمیق است و خلق بسیاری در آن غرق شده اند کشتی خود را تقوا قرار داده تا این کشتی تو را از میان امواج خطر و طوفان های خانمان برانداز هوا و هوس سالم به ساحل نجات برساند.

کد خبر 1803615

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha