۱۴ بهمن ۱۳۹۱، ۱۶:۱۲

گفتمان رسانه‌ای کشور برگرفته از رسانه های غربی است

گفتمان رسانه‌ای کشور برگرفته از رسانه های غربی است

جانشین معاون اجتماعی نیروی انتظامی با اعلام اینکه پلیس به دنبال ایجاد گفتمان رسانه ای خاص خود در کشور است، گفت: گفتمان رسانه ای کشور برگرفته از گفتمان رسانه های حاکم بر غرب است.

به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ عبدالرضا امیری جانشین معاون اجتماعی نیروی انتظامی  در کارگاه اطلاع رسانی و رسانه با اشاره به حرکت های منطقه خاورمیانه و شمال افریقا، اظهار داشت: با عمیق شدن در این حرکت ها، نقش جلودار بودن ملت ایران و رهبران ایران به خوبی دیده می شود و این نشانه ای است که مردم ایران درخور این جایگاه هستند، بطوریکه بسیاری از تحولاتی که در حال حاضر در جهان رخ می دهد حول محور و کلمه ایران است.

امیری با اشاره به اینکه ایران در حال حاضر به جایی رسیده است که می تواند هم در منطقه و هم در دنیا حضور یابد، اذعان داشت: نشانه قدرتمندی ایران تمام حرکت هایی است که در حال حاضر علیه کشور ما صورت می گیرد، به طور قطع اگر کشور ضعیفی بودیم با تلنگری از بین می رفتیم اما بودن و ماندن ما در موقعیت کنونی به این معنا است که ما راه خود را درست انتخاب کرده و در آن قدم گذاشته ایم.

این مقام انتظامی با اشاره به بحث گفتمان رسانه ای پلیس، تصریح کرد: افراد حضور یافته در این کارگاه نباید تنها شنونده باشند بلکه باید به تولید اطلاعات و فکر بپردازند.

امیری با اشاره به اینکه تولید اطلاعات، فکر و ایده در حوزه خبری، کاری نیست که به سرعت به آن دست پیدا کنیم، گفت: باید سعی کنیم گفتمان رسانه ای را برای پلیس تولید کنیم.

وی با بیان اینکه متاسفانه گفتمان رسانه ای ما در کشور برگرفته از گفتمان رسانه ای حاکم بر غرب است، اظهار داشت: با توجه به معیارها، ارزش ها و متغیرهای دیگر، ما از غرب بسیار متفاوت تر هستیم و بر اساس همین تفاوت ها باید بدنبال گفتمان رسانه ای خود باشیم.

جانشین معاون اجتماعی ناجا با طرح این سوال که آیا گفتمان رسانه ای غرب با این سبک و سیاق، می تواند به ما کمک کند یا خیر، افزود: اگر به این نتیجه رسیده ایم که خصوصا در حوزه نظم و امنیت نیاز به گفتمان رسانه ای داریم، باید بر روی آن تفکر کرد تا به نتیجه رسید.

امیری، گفتمان رسانه ای را اینگونه توضیح داد: منظور از "گفتمان رسانه ای" نظام معنایی است که کلمات، واژه ها و جملات که حوادث در آنجا شکل می گیرد؛ برای مثال "دموکراسی" در روزنامه ای غربی دارای معنای خاصی است و در روزنامه ایرانی دارای معنای متفاوتی است، اینکه یک کلمه در متن های مختلف معنای متفاوتی می یابد به نوع گفتمان غالب بر آن بازمی گردد، این مطلب در مورد عکس و یا حتی فیلمی که از رسانه پخش می شود نیز صدق می کند.

جانشین معاون اجتماعی نیروی انتظامی گفت: ما باید در این دوره به سمت تولید واژه ها و کلماتی برویم که در گفتمان رسانه ای پلیس به کار گرفته می شود و در مقابل به سمت حذف یا تغییر کلماتی پیش رویم که در ادبیات رسانه ای پلیس وجود دارد در حالیکه نباید از آنها استفاده کرد.

امیری اذعان داشت: اولین گام در این دوره حرکت به سمت نظام واژگان خاص پلیس است.

جانشین معاون اجتماعی ناجا با اشاره به اینکه جملات استفاده شده در انعکاس یک حادثه و یا رویداد بسیار مهم است، عنوان داشت: توجه به زمان، حالت های ابراز آنها در بیان اخبار باید حائز اهمیت باشد.

وی اظهار داشت: با برگزاری این کارگاه ها باید راهی را آغاز کنیم که در نهایت گفتمان خاصی را برای نیروی انتظامی ایران تولید کنیم.

امیری با اشاره به اینکه ماموریت و نحوه فعالیت اطلاع رسانی نیروی انتظامی متفاوت است، اذعان داشت: مرکز اطلاع رسانی نیروی انتظامی در اهداف، برنامه ها و نوع ماموریت های خود متفاوت عمل می کند چراکه علاوه بر افراد، رسانه ها نیز در جرگه مخاطبان ما قرار می گیرند.

جانشین معاون اجتماعی ناجا در خاتمه خاطرنشان کرد: در راستای هدف خود که همانا حفظ نظم و امنیت عمومی است، از ظرفیت های اطلاع رسانی در جهت ارتقای نظم و امنیت عمومی استفاده می کنیم در نتیجه ما باید به سمت تولید گفتمان رسانه ای عالمانه، معقول و منسجم که بتواند در خدمت کشور و پلیس باشد، حرکت کنیم تا در نهایت امنیت و احساس آن در کشور افزایش یابد.

 

کد خبر 1806343

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha