به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح چهارشنبه موضوع سوال تعدادی از نمایندگان از حمید رضا حاجی بابایی وزیر آموزش و پرورش درباره نحوه جذب و استخدام 5 هزار مربی قرانی و 15 هزار خدمتگذار در این وزارتخانه در دستور کار داشتند.
موسی الرضا ثروتی به عنوان یکی از سوال کنندگان با اعتراض به نحوه استخدام این 20 هزار نفر خطاب به وزیر آموزش و پرورش گفت: چرا جذب معلمان و خدمتگزاران در آموزش و پرورش به صورت آگهی عمومی به تمامی متقاضیان اعلام نشده است اگر جذب این تعداد افراد بر اساس ماده 44 قانون خدمات کشوری باشد باید آگهی عمومی آن چاپ می شد.
وی افزود: آیا جذب این افراد بر اساس مصوبه شورای توسعه مدیریت بوده است و اینکه این 20 هزار نیرو طبق کدام بند از ماده 45 قانون خدمات کشوری به استخدام آموزش و پرورش درآمده اند.
ثروتی ادامه داد: وزیر آموزش و پرورش اعلام می کند که این نیروها به صورت ساعتی و یا پاره وقت هستند اما اگر هم اکنون با مدیران کل استانها تماس بگیریم مشخص می شود که هیچ کدام از این نیروها به صورت ساعتی و یا پاره وقت جذب این وزارتخانه نشده اند.
وی با بیان اینکه چه تضمینی وجود دارد که این 20 هزار مربی و خدمتگزار پس از رفتن وزیر فعلی آموزش و پرورش دوباره جلوی مجلس تحصن نکنند، توضیح داد: نکته جالب آن است بسیاری از این افراد کارمندهای پیمانی در دستگاههای دیگر بوده اند که هم اکنون جذب آموزش و پرورش شده اند.
این نماینده مجلس ادامه داد: چگونه است که در جذب مربیان قرآنی فوق لیسانس علوم قرآنی دانشگاه تهران قبول نمی شود و لیسانس فیزیک و شیمی به عنوان مربی قرآن به استخدام این وزارتخانه در می آید. شاید حافظ بودن قرآن شرط لازم در این حوزه باشد اما کافی نیست.
تناقض گویی در گفتار و رفتار وزیر آموزش و پرورش
وی به اعتراض طلبه های حوزه علمیه قم اشاره کرد و گفت: شنیده ها حاکی از آن است که روسای آموزش و پرورش و معاونین استانها سهمیه جذب معلمان را بین خود تقسیم کرده و اقوام خویش را به استخدام آموزش و پرورش درآورده اند .
ثروتی همچنین به موضوع استخدام معلولان در آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: من بارها به وزیر آموزش و پرورش در این زمینه نامه نوشته که ایشان هیچ جوابی ندادند. هم اکنون وضعیت استخدام معلولان مشخص نیست اما می بینیم که 20 هزار نیرو به استخدام این وزارتخانه در می آیند که این استخدام ها هیچ کدام قانونی نیست.
وی در پایان گفت: این روزها شاهد تناقض در گفتار و رفتار وزیر آموزش و پرورش هستیم .
در ادامه حمید رضا حاجی بابایی در پاسخ به صحبت های موسی الرضا ثروتی گفت: شما از نامه محرمانه مستقیم برای جذب مربیان قرآنی صحبت می کنید در حالیکه این موضوع درون سازمانی است؛ وقتی به استانها ابلاغ می شود و همه آنها ملزم به امتحان گرفتن از داوطلبان هستند یعنی اعلام عمومی شده است .
وی ادامه داد: من نمی دانم چه کسی لیسانس کشاورزی است که به عنوان مربی قرآنی جذب آموزش و پرورش شده است اما ممکن است کسی حافظ قرآن در سطح بین المللی باشد و از سوی دیگر تحصیلات خود را در مهندسی کامپیوتر ادامه دهد که این برای ما قابل قبول است چرا که این افراد قطعا روش های حفظ قرآن را به خوبی فرا گرفته و می توانند آن را به دانش آموزان آموزش دهند.
حاجی بابایی تصریح کرد: وقتی در استانی هنوز 30 سهمیه باقی مانده و جذب معلمان قرآنی تمام نشده به این معنی است که ما اقوام خود را به استخدام این وزارتخانه درنیاورده و جذب نیروها کاملا بر اساس استانداردهاست.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه هم اکنون در کشور یک نفر به صورت حق التدریس در آموزش و پرورش وجود ندارد، گفت: جذب مربیان قرآنی با تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه ما باید 10 میلیون حافظ قرآن داشته باشیم صورت گرفته است .
وی در پاسخ به اینکه بسیاری از خدمتگزارانی که جذب آموزش و پرورش شده اند از اقوام روسای آموزش و پرورش هستند توضیح داد: آقای ثروتی 22 آذرماه درباره جذب خدمتگزاران از ما سئوال پرسیدند این در حالی است که من حکم هیچ خدمتگزاری را قبل از اول بهمن امضا نکرده ام چگونه در 22 آذر مشخص شده است که بسیاری افراد از این موضوع ناراضی هستند؛ گاهی اوقات باید به برخی اخبار و شنیده ها شک کرد.
حاجی بابایی در پایان گفت: تمامی استخدام هایی که در آموزش و پرورش صورت می گیرد پس از طی کردن مراحل قانونی بوده و جذب معلمان قرآنی نیز بر همین روال به صورت کارمعین انجام گرفته است.
نظر شما