به گزارش خبرنگار تلويزيوني " مهر"، در عرصه توليد آثار تلويزيوني، شايد بتوان از "مجري"، به عنوان مهمترين حلقه اتصال ميان مخاطب و برنامه ياد كرد. "مجري" همانطور كه از نامش برمي آيد، اجرا كننده برنامه و به نوعي مدير اجرايي است كه قوت و ضعف عملكرد او، مي تواند شرايط تاثير گذاري و برقراري يا عدم برقراري ارتباط ميان برنامه و مخاطب را به طور كامل مشخص كند.َ
به همان اندازه كه يك بازيگر جلوه گر اصلي تلاش هاي دست اندركاران توليد برنامه است و هرچقدر كه گروه توليد يك برنامه از توانايي برخوردار باشند، اما بازيگر نتواند جنبه هاي مختلف هنري اثر را رعايت كند، يك اثر تصويري را دچار خدشه مي سازد، حضور مثبت يا منفي مجري هم مي تواند تاثيرات عميقي بر يك برنامه تلويزيوني بگذارد. به اين مفهوم كه مجري مهمترين حلقه ارتباطي ميان يك اثر بصري با مخاطب به حساب مي آيد.
در حال حاضر مجريان تلويزيون ما را مي توان به سه دسته كلي تقسيم كردند. مجرياني كه از ابتدا براي كار در تلويزيون انتخاب شده اند. مجري هايي كه به جهت داشتن صدايي خوب از راديو به تلويزيون راه يافته اند و دسته اي ديگر نيز، بازيگر - مجري هستند كه پس از حضور در چند اثر سينمايي و يا تلويزيوني، براي اجراي برنامه هاي مختلف تلويزيوني دعوت به همكاري شده اند.
بحث سر اين است كه اصولا" براي انتخاب و حضور يك مجري تلويزيوني توجه به چه عناصر و مسايلي اهميت دارد تا در نهايت برنامه ها بتوانند ارتباط بهتري با مخاطبان خود برقرار كنند. مجري به طور كلي بايد از چهره اي مناسب و جذاب ( با توجه به خصوصيات زيبايي شناسي هنري و تلويزيوني ) و صدايي گوش نواز برخوردار باشد. از طرف ديگر، مجري بايد براي اجراي برنامه اي دعوت شود كه در آن عرصه از تخصص برخوردار است و همچنين مجري بايد اطلاعات عمومي و دانش و بينش بسيار گسترده و عميقي از اجتماع خود داشته باشد تا مطالبي كه به بيننده منتقل مي كند، مهم و شنيدني و صحيح باشد. چرا برخي مجري هاي تلويزيون آرامش بخش و دلچسبند و برخي مجريان، آزار دهنده و نچسب؟ دلايل علمي و كارشناسانه اين جاذبه و دافعه چيست؟
يك مجري موفق مي تواند درجهت برقراري بهتر ارتباط رسانه با مخاطب بسيار موثر باشد. مساله اي كه به عنوان يكي از اولويت ها و هدف هاي اصلي مديران صدا و سيما مطرح است و توليد برنامه هاي مختلف و متنوع و شبكه هاي گوناگون، مي تواند يكي از نشانه هاي بارز اين سياست كلي - يعني ايجاد ارتباط بهتر و گسترده تر با مخاطب - باشد.
حال اين پرسش ها مطرح مي شوند كه مجري هاي تلويزيون ما، با چه معيارهايي و تحت چه مكانيزمي انتخاب مي شوند؟ چه ويژگي هايي بايد داشته باشند؟ چه ويژگي هايي دارند؟ چه نوع نظارت و آموزشي براي آنها در نظرگرفته شده است؟ و بطوركلي، مقوله مجري و مجري گري در كجاي اين معادله نه چندان پيچيده درصدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران قرار دارد؟
آسيب شناسي مجري و مجري گري در تلويزيون - 1
تلويزيون ايران؛ كلكسيوني از بهترين و بدترين مجري هاي تلويزيوني
وضعيت سالهاي اخير مقوله "مجري" و "مجري گري" در تلويزيون، جايگاه اين رسانه ملي را در ميان مردم به آنجا رسانده است كه نگاه عاجل جدي، دقيق و كارشناسانه از سوي مديران صدا و سيما را مي طلبد. نقدي كه آغازگر اصلاحات باشد.
کد خبر 197604
نظر شما