به گزارش خبرگزاری مهر، بنیاد میراث پاسارگاد به دلایلی از قبیل چند دهه تلاش بی وقفه در نگاهداشت میراث طبیعی و محیط زیست ایران، ارائه ی هشدارهای به هنگام در مورد بخطر افتادن این میراث ها بدون ملاحظات فرصت طلبانه، برخوردهای شجاعانه با ویرانگران میراث طبیعی و محیط زیست، داشتن نگاه هشیارانه و علمی نسبت به طبیعت و اهمیت آن در زندگی انسان و به وجود آوردن ادبیاتی تازه و گیرا در ارتباط با محیط زیست و میراث طبیعی و برانگیختن علاقه و حس مسئولیت در مخاطبین خود، دکتر اسماعیل کهرم، بوم شناس و کارشناس میراث طبیعی و محیط زیست را به عنوان بهترین شخصیت میراث طبیعی سال ۱۳۹۱ انتخاب کرد.
در حال حاضر که میراث طبیعی و محیط زیست ایران در وضعیتی به شدت بحرانی به سر می برد و نابودی و مرگی خاموش، تک تک داشته های طبیعی ما را تهدید می کند، نقشی که کوشندگان میراث طبیعی و محیط زیست دارند، بیش از همیشه اهمیت پیدا کرده است. در چنین شرایطی دکتر کهرم بدون تردید یکی از شجاع ترین و رساترین صداهایی است که همگان را به نجات این میراث می خواند. آگاهی علمی و حس عاشقانه ای که او نسبت به اجزای طبیعت دارد، و ادبیات و سبکی نو که برای نوشتن درباره این میراث انتخاب کرده این توفیق را به او داده که به سهم خود زنده بودن طبیعت را به کسانی که به دلیل نبود آموزش درست درکی از آن ندارند نشان دهد. کهرم با زبان و کلامی ساده، زیبا و موثر چنان از کوه و دریا و رود و تالاب و درخت و خاک می گوید که مخاطبش نمی تواند بی توجه از آن ها بگذرد؛ و چنان انسان را به هم نفسی با شیر و گرگ و آهو و پرنده و ماهی و کرم می خواند که نمی توانند درد و رنجی را که بر آن ها می رود ندیده بگیرد.
«جایزه نوروز» همه ساله، همراه با فرا رسیدن نوروز، بزرگترین جشن ملی و جهانی ایرانیان، از سوی بنیاد میراث پاسارگاد برای قدردانی از بهترین کوشندگان قلمروی میراث فرهنگی و طبیعی، اعطا می شود.
«جایزه نوروز» به شخصیت هایی تقدیم می شود که:
۱ـ داوطلبانه در راستای معرفی و نگاهبانی میراث فرهنگی و طبیعی ایران زمین کوشیده و بی انتظار مزد و پاداشی، بخشی از وقت و امکانات خود را در خدمت آگاه کردن مردمان نسبت به اهمیت نگاهبانی و نگاهداری این میراث گذاشته اند. و یا با اینکه در نهادهای دولتی و وابسته به دولت کار می کنند، حاضر به همگامی با تخریب گران میراث فرهنگی و طبیعی ایران نشده و هر جا که لازم بوده در حد امکان و توان شان مقابل این ویران گری ها ایستاده اند.
۲ـ به نهادی مدنی و یا فردی که در شهر یا منطقه ی خود با هدف آگاه سازی، نگاهبانی و نجات میراث فرهنگی و طبیعی تلاش کرده است.
۳- به هنرمند یا مولفی که نوشته ها و یا آثارش در جهت شناساندن ارزش های میراث فرهنگ ناملموس، تاریخ و آیین های ایرانی باشد.
بنیاد میراث پاسارگاد، و کمیته ی زیر نظر آن؛ کمیته ی نجات پاسارگاد، می کوشند تا، بر اساس اهداف خود (که شامل نگاهبانی، نگاهداری و نجات میراث های فرهنگی و طبیعی، ملی و بشری ایران زمین ـ اعم از فیزیکی یا معنوی ـ است) افرادی را بعنوان بهترین شخصیت سال برای دریافت جایزه ی نوروز انتخاب کنند.
طبیعی است که انتخاب بهترین ها هرگز به معنای نادیده گرفتن کوشش های ارزشمند دیگران نیست. این انتخاب را فقط از میان کسانی که، به طور مستقل، در زمینه های مربوط به نگاهبانی و نجات گنجینه های بشری، در طول زندگی اجتماعی خود و یا در یک سال گذشته به گونه ای پیوسته و بیشتر از دیگران کوشا بوده اند انجام می شود.
نظر شما