به گزارش خبرنگار مهر در قم، آیت الله العظمی عبدالله جوادی آملی بعد از ظهر سهشنبه در دیدار رئیس سازمان بسیج هنرمندان و جمعی از هنرمندان بسیجی با وی افزود: در جنگ جهانی اول هر چه بیگانگان گفتند در پاسخ به آنان چشم گفتیم این در حالی بود که همین شعار مرز پرگهر در جنگ جهانی اول وجود داشت، در جنگ جهانی دوم هم دست خود را بالا بردیم و هر چه اشغالگران از ما خواستند چشم گفتیم و همانطور در کودتای ننگین 28 مرداد نیز شاهد بودیم که چهار ساعته شعار مر گ بر شاه به جاوید شاه تبدیل شد.
وی بیان داشت: اما زمانی که سخن از دین، امام ،روحانیت، حسینیه و مسجد شد سخن یا حسین، یا حسین بود و سخنی از مرز پرگهر نبود، لذا این اسلام بود که شعار مرز پرگهر را زنده کرد واکنون نیز اگر خدای ناکرده جنگ شود همین طور است.
این مفسر بزرگ قرآن کریم ابراز داشت: ما ایران را دوست داریم و دین است که به ما میگوید کشور را حفظ کنید و اگر منهای دین باشد همان اوضاع جنگ های جهانی اول و دوم و کودتای 28 مرداد را خواهیم داشت اما وقتی انقلاب اسلامی را داشتیم هر چه ما گفتیم دشمنان چشم گفتند، نفت و گاز برای خودمان شد و سفارت اسرائیل تعطیل شد.
مسئله اندیشه را نیز نمیتوان با هنر اداره کرد
وی با اشاره به مقوله هنر گفت: کاری که به عهده هنرمندان و هنر است محدود است، بخشی از انسان با اندیشه اداره میشود که حوزه و دانشگاه متولیان این بخش هستند و بخشی هم با انگیزه اداره میشود و با فکر نمیشود آن را رهبری کرد از این رو نتیجه میگیریم که مسئله اندیشه را نیز نمیتوان با هنر اداره کرد.
استاد برجسته حوزه اظهار داشت: افرادی هستند که مجاری ادارکی آن ها باز بوده اما دست و پای آن ها بسته است، آنان مانند کسی هستند که مار را می بیند، در جای خود نشسته و مسموم می شود و همان مشکلی است که باعث می شود یک معتاد اعتیاد را ترک نکند و همین است که باعث می شود عالم بی عمل داشته باشیم.
علم همه مشکلات را حل نمیکند
آیت الله جوادی آملی با بیان این که علم همه مشکلات را حل نمیکند و باید متولیان و مسئولین هر بخش مشخص شوند گفت: هنر قدرت کارگشا بودن در بخش علمی را نداشته و این کار حوزه و دانشگاه است، کار اساسی هنر آن است که نگذارد متولی انگیزه فرد بند کشیده شود و اگر متولی انگیزه شخص به بند کشیده شده است هنر باید کاری کند که دست و پای دل را باز کند تا خوب تصمیم بگیرد.
وی ادامه داد: بخش انگیزه و اراده را هنر به عهده دارد و باید کاری کنیم که هنر متنزل داشته و هنر نازل نداشته باشیم چرا که هنر نازل بیش از محدوده خیال را تحریک نکرده و لذت زود گذر دارد اما هنر متنزل دست انسان را گرفته و با عالم بالا می برد.
سینمای نازل و متنزل داریم
این مرجع تقلید با اشاره به این که سینمای نازل و متنزل داریم گفت: سینمای نازل از خیال به حس و از حس به خیال رفته اند و در روز خطر نمی تواند جامعه را بپروراند.
وی افزود: رسانه های گروهی باید دلیل مردم و نه دلال آن ها باشند اما اکنون بسیاری از رسانه ها کار دلالی می کنند و می بینند چه کسی خدمات و پول بیشتری می دهد و این نمی تواند جامعه را زنده کند اما اگر دلال نباشند حرف های متنزل می زنند.
وی در توضیح هنر متنزل گفت: هنر متنزل از بالا آمده ، هنرمند در این هنر معقول را متخیل کرده، متخیل را محسوس کرده و یک آهنگ یا تابلوی متنزل ایجاد می کند.
آیت الله جوادی آملی توجه ویژه هنرمندان به فضای منطقه ای و بین المللی را مورد تاکید قرار داد و افزود: اگر هنرمند جهانی باشد با قدرت قوی در مییابد که در فضای کنونی در جهان چه کمالی از هنر پسندیده میشود و آن قدر قدرت خواهد داشت که معقول را متخیل، متخیل را محسوس کرده و یک آهنگ و هنر بین المللی ایجاد کند و این به هر منطقه ای برود انگیزهها را میشوراند.
نظر شما