۲۶ فروردین ۱۳۹۲، ۱۴:۳۷

آزمایشگاه اختلالات خواب در بیمارستان نمازی شیراز راه اندازی شد

آزمایشگاه اختلالات خواب در بیمارستان نمازی شیراز راه اندازی شد

شیراز - خبرگزاری مهر: رئیس بخش ریه دانشگاه علوم پزشکی شیراز از راه اندازی آزمایشگاه اختلالات خواب در بیمارستان نمازی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سید محمد علی قیومی در این خصوص افزود: در این آزمایشگاه افراد مبتلا به وقفه تنفسی حین خواب تشخیص داده می شوند و سپس راهکار درمانی لازم ارایه می گردد.

وی اظهار داشت: وقفه تنفسی حین خواب اختلالی است که در آن در جریان خواب تنفس شخص به مدت چند ثاینه قطع می شود یا تنفس سطحی حادث می شود.

دکتر قیومی تصریح کرد: علامت های عمده این مشکل شامل خرخر شبانه ،احساس خستگی در زمان بیدار شدن از خواب، خشکی دهان در زمان بیدار شدن از خواب،  سردرد صبحگاهی، خواب آلودگی در طی روز و به خواب رفتن در حین انجام کار یا رانندگی است.

وی بیان کرد: ابتلا به این اختلال خطر پر فشاری خون، سکته های قلبی و مغزی، نارسایی قلبی، بی نظمی ضربان قلب، چاقی ، دیابت و افسردگی را افزایش می دهد.

دکتر قیومی گفت: برای تشخیص بسیاری از بیماری های اختلالات خواب از تست خواب ( پلی سومنوگرافی ) استفاده می شود که برای آن شخص یک شب را تا به صبح در این بخش می گذراند.

وی افزود: در این تست نوار مغز، نوار چشم، نوار عظه حرکات شکم و سینه ،حرکات اندام ها، جریان هوای تنفسی، فشار اکسیژن خون شریانی و نوار قلب بیمار در طول شب و حین خواب ثبت می شود.

دکتر قیومی گفت: سپس اطلاعات ثبت شده در دستگاه به کامپیوتر منتقل شده و بعد از آنالیز و تشخیص، طی گزارشی برای پیگیری های لازم به بیمار تحویل می شود.

تمامی قارچ هایی که زیر درختان می رویند سمی هستند

قارچ هایی که زیر درختان می رویند 100 درصد سمی هستند و به هیچ عنوان نباید به عنوان خوراکی از آنها استفاده شود .

مسئول آموزش سلامت مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز با بیان این مطلب ، گفت: بيش از 50 گونه قارچ سمي در كوه ها، چمنزارها و جنگل هاي ايران مي رويد، اين قارچ ها معمولا غيرقابل شناسايي بوده و تفاوتي با قارچ هاي خوراكي ندارند.

فاطمه تقوا افزود: قارچ‌هاي سمي در طبيعت و بيشتر در جنگل ‌ها و انتهاي درختاني مثل زيتون، گردو و انجير مي ‌رويند و علاوه بر این در فضله گاو، مردارها و نزديک لانه حيوانات سمي نيز رشد مي ‌کنند و بسيار خطرناک هستند.

وی اظهار داشت: قارچ های سمی اغلب به رنگ سياه، سرخ و سفيد و کمي لزج و بدبو هستند و وجود زائده کيسه مانند در پايه برخي قارچ‌ها معمولا نشان از سمي بودن آن هاست.

تقوا بیان کرد: نوعی قارچ در طبیعت وجود دارد که کلاهک آن قرمز با دانه های سیاه می باشد که  قارچی است بسیار سمی و سم آن جزء قویترین سموم می باشد بنابراین هموطنان باید به اهمیت خطرناک بودن قارچ های سمی که در طبیعت می روید و قابل شناسایی توسط عموم نیست پی ببرند و هرگز از آنها تغذیه نکنند.  

مریم خسروانی ، کارشناس آموزش سلامت مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز نیز گفت: کساني که قارچ ‌هاي سمي خورده ‌اند 4 تا 5 ساعت و گاهي 12 تا 16 ساعت بعد از مصرف علائم مسموميت در آن ها ظاهر مي‌شود.

وی تصریح کرد: اين نشانه ها شامل استفراغ، بي‌حالي، عطش زياد، دل درد، سرگيجه و همچنين عوارض روحي است که در این مواقع بايد فورا بيمار مسموم را به مرکز درمانی برسانيم.

خسروانی اظهار داشت: مرغوب ‌ترين قارچ‌هاي خوراکي قارچ‌هايي هستند که کلاهک آن ها بسته باشد يعني شکاف ‌ها و تيغه‌هاي زير کلاهک ديده نشود و ظاهري خوب و تازه و بدون لک داشته باشد.

وی تاکید کرد: در نهايت توصيه مي ‌کنيم براي آن که از خطرات احتمالي قارچ ‌هاي صحرايي در امان بمانيد ،به مصرف قارچ‌هاي صنعتي که داراي بسته ‌بندي بهداشتي، تاريخ مصرف و پروانه بهداشت هستند، اکتفا کنيد.

کد خبر 2032971

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha