۲۸ فروردین ۱۳۹۲، ۱۰:۳۴

گزارش خبری/

حرکت لاک پشتی راه آهن همدان/ وعده دولت عملی نشد

حرکت لاک پشتی راه آهن همدان/ وعده دولت عملی نشد

همدان - خبرگزاری مهر: روند ساخت راه آهن تهران - همدان - سنندج که يکي از زيربنايي ترين پروژه ها و بخشي از کريدور ترانزيتي کشور است متاسفانه با مشکل مواجه شده و به رغم نياز مردم اين منطقه و گلايه هاي فراوان نمايندگان مجلس پيشرفت چنداني نداشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، درحالیکه هم اکنون بیش از90 درصد حمل و نقل استان همدان به صورت زمینی انجام می شود، طرح راه آهن همدان- تهران حرکت کندی دارد و مسئولان اظهارات متفاوتی را برای بهره برداری از آن بیان می کنند.

براساس چشم‌انداز ۲۰ ساله، وسعت شبکه ریلی کشور در سال ۱۴۰۴ باید به ۲۵‌هزار کیلومتر افزایش یابد و این بدان معناست که باید سالانه حداقل یک‌هزار کیلومتر راه‌آهن ساخته شود.

روند اجرای راه آهن تهران – همدان – سنندج کند است

اما در این میان طرح ملی راه آهن تهران – همدان – سنندج که با هدف اتصال استانهای همدان و کردستان به شبکه راه آهن سراسری کشور مورد اهمیت خاصی قرار گرفته، این روزها مورد بحث قرار دارد چراکه روند اجرای آن با کندی مضاعف روبرو شده است.

شاید بی ربط نباشد اگرعنوان کنیم عدم درک صحیح از مزایای خطوط ریلی موجب کم توجهی به این بخش شده و حال آنکه نقش به سزای خطوط آهن در کشور بر کسی پوشیده نیست.

راه آهن تهران – همدان – سنندج 418 کیلومتر طول دارد و 268 کیلومتر آن در محور تهران – همدان با دارا بودن 11 ایستگاه راه آهن طراحی شده و 150 کیلومتر دیگر آن در محور همدان به سنندج با دارا بودن هفت ایستگاه  راه آهن مدنظر است .

مجموع 418 کیلومتر محور راه آهن دارای هشت قطعه اجرایی است که پنج قطعه آن در محور راه آهن تهران – همدان و سه قطعه دیگر در محور راه آهن همدان – سنندج است.

جانمایی ایستگاه تشکیلاتی راه آهن همدان صورت گرفته است

این مسیر ریلی دارای  18 ایستگاه در طول محور است که در این بین ایستگاه راه آهن شهر همدان ایستگاه تشکیلاتی است و جانمایی ایستگاه تشکیلاتی راه آهن همدان در روستای رباط شورین واقع در 10 کیلومتری مرکز شهر همدان صورت گرفته است.

مسئولین شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور به عنوان کارفرمای طرح ملی این راه آهن امیدوار هستند با توجه به منابع مالی دولت،  فروش اوراق مشارکت و اعتبارات طرح مهر ماندگار شاهد بهره برداری  راه آهن مهم تهران – همدان در پایان دولت دهم به عنوان چهاراه ریلی در غرب کشور باشند اما حقایق موضوع دیگری را مطرح می کند.

ریل‌گذاری راه‌آهن همدان ـ تهران کمتر از یک پنج برنامه انجام شده است

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس در خصوص این پروژه گفت: طبق وعده رئیس جمهور، ریل‌گذاری راه‌آهن همدان ـ تهران باید تا به امروز 135 کیلومتر پیشرفت فیزیکی داشت ولی تاکنون 32 کیلومتر ریل‌گذاری شده است.

امیر خجسته در بازدید از راه آهن همدان - تهران در خصوص وضعیت پیشرفت فیزیکی راه‌آهن همدان ـ تهران اظهار داشت: رئیس جمهور در سفر خود در بهمن ماه سال گذشته به استان همدان قول داد که روزانه 5/1 تا دو کیلومتر کار ریل‌گذاری این راه‌آهن انجام شود که متأسفانه این اتفاق نیفتاده است.

وی گفت: از آن روز تاکنون تنها 24 کیلومتر ریل‌گذاری شده است.

رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس با بیان اینکه در مجموع 32 کیلومتر برای این پروژه ریل‌گذاری انجام شده است، ادامه داد: هشت کیلومتر از ریل‌گذاری آن از مهرماه سال گذشته تا روز سفر رئیس جمهور به همدان انجام شده بود و 24 کیلومتر نیز از روز سفر وی تا به امروز اجرایی شده است.

وعده دولت اجرایی نشده است

وی با بیان اینکه راه‌آهن همدان ـ تهران از پروژه‌های مهر ماندگار است، تأکید کرد: طبق وعده‌های داده شده این پروژه باید تا پایان دولت دهم به بهره‌برداری برسد.

خجسته با بیان اینکه طول این راه‌آهن در مجموع 268 کیلومتر است، پیشرفت فیزیکی این پروژه در بخش زیرسازی را 84 درصد عنوان کرد.

وی با اشاره به اینکه باید روند کاری تمام پروژه‌ها از نظارت کامل برخوردار باشد، اظهار داشت: برای اتمام این پروژه در موعد مقرر باید کارها طبق برنامه پیش رود.

دلیل اجرایی نشدن پروژه‌ها در زمان مقرر ضعف مسئولان است

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی اجرایی نشدن پروژه‌ها در زمان مقرر را به دلیل ضعف مسئولان دانست و گفت: مدیران باید همواره کار نظارت مداوم بر چگونگی روند پروژه‌ها را در برنامه کاری خود داشته باشند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان نیز اعلام کرد: ریل گذاری راه آهن همدان- تهران تا پایان شش ماهه اول سال به بهره برداری می رسد.

غلامرضا سقندلی با اشاره به اینکه مسیر راه آهن همدان- تهران در حوزه همدان حدود 250 کیلومتر است که باید ریل گذاری شود، افزود: تاکنون 25 کیلومتر از ریل گذاری صورت گرفته و با این روند تا پایان نیمه اول سال به بهره برداری می رسد.

سرعت ریل گذاری که قرار بود دو کیلومتر در روز باشد عملی نشد

وی ادامه داد: پروژه راه آهن که از پروژه های مهم و اساسی استان محسوب می شود با توجه به محدودیت اعتباری که سال گذشته پیش آمده بود، سرعت ریل گذاری که قرار بود دو کیلومتر در روز باشد عملی نشد ولی هم اکنون در حد 800 متر تا یک کیلومتر روزانه ریل گذاری می شود.

سقندلی بیان کرد: این پروژه که در قالب پروژه های مهر ماندگار است تا پایان دولت به بهره برداری نمی رسد و مرحله ریل گذاری در شهریور ماه به بهره برداری می رسد.

کارشناس مسائل اقتصادی استان همدان نیز گفت: ساخت اين راه آهن موجب توسعه و پيشرفت استان همدان مي شود.

رضا امیرپور افزود: ساخت اين راه آهن توسعه گردشگري و سهولت در تردد مسافر، كالا و خدمات را در پي دارد و موجب شكوفايي، توسعه و رونق اقتصادي استان مي شود.

وي با اشاره به ظرفيت هاي صادراتي همدان گفت: همه بازارهاي اطراف ما بكر است و بايد از اين ظرفيت ها براي توسعه صادرات استان استفاده شود.

مسئولان باید در خصوص مشکلات به جمع بندی نهایی برسند

وی اضافه کرد: مسئولان اجرایی باید در خصوص مشکلات اصلی استان همدان به یک جمع بندی نهایی برسند تا با برنامه‌ریزی‌های کارشناسی اقدام به رفع مشکلات این استان کنند.

امیرپور اضافه کرد: با توجه به پهناور بودن ایران نیاز به احداث راه آهن به دلایل بسیاری قابل توجه است چراکه توسعه شبکه ریلی در کشور می تواند موجب گسترش بهداشت و درمان،  آموزش و علم، توجه به حفظ محیط زیست، کاهش مصرف سوخت،  کاهش تصادفات جاده ایی، افزایش ضریب اطمینان سفرهای برون شهری شود.

اما در پایان آنچه مسلم است اینکه طرح ملی راه آهن تهران – همدان – سنندج با هدف اتصال استانهای همدان و کردستان به شبکه راه آهن سراسری کشور، فراهم آوردن بستر مناسب برای احداث طرحها و صنایع جدید، افزایش حمل و نقل ریلی و رشد سفردر منطقه، ایجاد توسعه فرهنگی و اجتماعی، بهبود شرایط ترابری منطقه، افزایش ایمنی سفر و کاهش مصرف سوخت، افزایش اشتغال و ... مورد اهمیت خاصی قرار گرفته و بر همین اساس باید برای بهره برداری سریعتر این پروژه چاره اندیشی کرد.

کد خبر 2034279

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha