به گزارش خبرنگار مهر، اجابت اين خواسته بالاخره به نتيجه رسيد و دولت به درخواست ديرينه مردم استانهاي غرب كشورچون همدان و كردستان دستور احداث راه آهن تهران - همدان – سنندج كه طولي معادل 418 کیلومتر دارد را صادر کرد كه از اين ميزان 268 کیلومتر آن درمحور تهران - همدان قرار دارد.
اما آنچه موضوع گزارش است اینکه شاهد اين موضوع هستيم كه روند اجراي اين پروژه علي رغم قرار گرفتن در ليست پروژه هاي مهر ماندگار با كندي مواجه شده كه انتقاداتي را نيزاز سوي برخي از مسئولان استان به همراه داشته است.
در همین خصوص و به منظور بررسی روند اجرای پروژه استاندار همدان به همراه معاون عمراني خود بازديد از اين طرح استراتژيك را در برنامه قرار داد و در بازدیدی یکروزه روند اچرای پروژه را بررسی کرد.
استاندار همدان در اولين گام به شمال شرقي ترين منطقه شهري همدان در جوار روستاي رباط شورين رفت تا به ارزيابي احداث ايستگاه راه آهن همدان بپردازد.
تنها در صورت تخصيص بودجه مي توان زمان پايان پروژه را تعيين كرد
دراين محل سرناظر پروژه ايستگاه تشكيلاتي راه آهن همدان – تهران با اشاره به پيشرفت20 درصد ي اين طرح گفت: در زمان بندي تعيين شده مقرر بود تا پايان خردادماه امسال عمليات اين طرح به پايان برسد اما تنها در صورت تخصيص بودجه مي توان زمان پايان پروژه را تعيين كرد.
حسن علي زنجاني با بيان اينكه سازه آهني ايستگاه راه آهن بايد تا پايان خردادماه امسال به اين محل منتقل شود، گفت: براي تكميل پروژه ايستگاه قطار همدان - تهران چهار ميليارد تومان اعتبار ديگر نياز است.
وي عنوان كرد: در صورت تامين اعتبار، اين پروژه تا پايان شهريور امسال به بهره برداري خواهد رسيد.
اما آنچه كه پيمانكاران از آن ناراضي بودند عدم پرداخت بودجه تخصيصي به اين طرح بود.
زنجاني اذعان داشت: تاكنون هشت ميليارد و 600 ميليون تومان براي اجراي اين پروژه توسط پيمانكارهزينه شده ولي يك ميليارد و 600 ميليون تومان تاكنون تخصيص داده شده است.
مدير پروژه قطعه چهار راه آهن همدان - تهران نيز در اين بازديد اظهار داشت: هم اكنون 15 ميليارد تومان به پيمانكار بدهكارهستيم.
استاندار همدان و معاون عمراني وي كه براي رسيدن به كارگاه هاي قطعات مختلف راه آهن در حال عبور از قطعه جنوبي آزاد راه همدان ساوه نيز بودند سر زده به بررسي مسير 28 كيلومتر باقي مانده اين آزاد راه كه هنوز زير ترافيك نرفته پرداختند.
28کیلومتر ازمسیر باند جنوبی آزاد راه باقی مانده است
رئیس حوزه ساخت و توسعه شبکه حمل و نقل استان همدان نيز در بازديد گفت: 28کیلومتر ازمسیر باند جنوبی آزاد راه باقی مانده که از این میزان تا کنون دو ونیم کیلومترقیرریزی شده و یک هزار و200 متر از آن نيز اسفالت ریزی شده است.
محمود دهقان اذعان داشت: پیش بینی ما این است که بتوانیم پروژه را تا آخر خرداد ماه آماده بهره برداری کنیم.
استاندار همدان نيز در اين بازديد گفت: آزادراه همدان - ساوه در مجموع 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای 28 کیلومتر باقیمانده نیز 30 میلیارد تومان هزینه خواهد داشت.
آزاد راه دیگر افتتاح رسمی نخواهد داشت
وی با تاکید بر اینکه ساخت پروژه آزاد راه همدان - ساوه 200 میلیارد تومان هزینه در بر داشته است بيان داشت: با توجه به اینکه این طرح پیش از این یکبار به بهره برداری رسیده، دیگر افتتاح رسمی نخواهد داشت.
رئیس حوزه ساخت و توسعه شبکه حمل و نقل استان همدان دربازديد استاندار همدان از قطعه سوم راه آهن تهران - همدان نیز گفت: زير سازي اين قطعه 92 درصد پيشرفت فيزيكي دارد و در 25 روز آينده آماده آغاز ريل گذاري خواهد بود.
محمود دهقان عنوان كرد: طول اين بخش راه آهن تهران – همدان 74 كيلومتر بوده كه از روستاي منار شروع شده و قبل از شهر فامنين به پايان مي رسد.
وي ادامه داد: در اين بخش 29 زير گذر احداث شده و تا كيلومتر 160 مسير راه آهن تهران – همدان نيز بالاست ريزي ها انجام شده است.
روند احداث پل هاي بتوني قطعه اول راه آهن تهران – همدان کند است
استاندارهمدان به بازديد قطعه اول و آغازين راه آهن تهران – همدان در نزديكي شهر پرند ومحل اتصال اين خط به راه آهن سراسري نيز رفت و از روند كند احداث پل هاي بتوني در اين بخش انتقاد كرد.
مدير پروژه قطعه الف راه آهن تهران – همدان نيز در اين بازديد گفت: تا پايان خرداد ماه بتن ريزي و ايجاد پايه ها براي سوار شدن عرشه هاي فلزي به اتمام خواهد رسيد و تا پايان شهريور ماه نيز عرشه هاي فلزي بر روي آن نصب وتكميل خواهد شد.
عظيم بادام دوست ادامه داد: ارتفاع هر يك از پايه هاي اين مسير بين 18 تا 24 متر متغير است و كل مسير اين قطعه 27 كيلومتر است كه از اين ميزان 12 كيلومتر بالاست ريزي ،10 كيلومتر آماده بالاست ريزي و 16 كيلومتر نيز خاك برداري شده است.
وي اذعان داشت: روزانه دو متر مكعب بتون ريزي صورت مي گيرد و550 مترمكعب بتون نيزتا پايان احداث پل هاي بتوني نياز است.
وي با اشاره به اينكه مدت قرار داد اين قطعه 24 ماه بوده است، عنوان كرد:57 ميليارد تومان نيز براي احداث كل پروژه نياز است.
بادام دوست اذعان داشت: پيشرفت كل قطعه 38 درصد است كه البته بدون احتصاب ايجاد كارگاه پيشرفت كل پروژه 32 درصد خواهد بود.
وي در پايان گفت: براي احداث اين بخش تا كنون 10 ميليارد تومان اوراق مشاركت منتشر شده است.
وضع از آخرين بازديدم از اين مكان تغيير چندانی نكرده است
محمد علي آزاد در اين مكان خطاب به پيمانكار كه در حال توضيح اقدامات خود بود گفت: وضع ازآخرين بازديدم از اين مكان تغيير چندانی نكرده وتنها تفاوت آن وجود چرثقيل براي بردن بتن به بالاي پايه هاست.
وي پس از بازديد از اين قطعه در جمع خبرنگاران عنوان کرد: زیر سازی وابنیه این طرح 95 درصد پیشرفت فيزيكي داشته است.
ريل گذاري 42 كيلومتر از مسير راه آهن تهران - همدان
وی ادامه داد: تا کنون 42 کیلومتر از مسیر راه آهن تهران - همدان ریل گذاری شده است.
وی با تاکید براینکه زیر سازی هاي لازم براي این پروژه آماده است، بيان داشت: در تامین ریل كمي مشکل داشتیم، اما اگر ریل ها تامین شود پيمانكار آمادگی ریل گذاری با دو برابر سرعت حال حاضر را نيز دارد.
وی عنوان کرد: در صورت تامین ریل مورد نياز پروژه پیمانکار پروژه آمادگی دارد تا ریل گذاری را به 3 کیلومتر در روز برساند.
آزاد با اشاره به اینکه پیش بینی پایان این طرح تا پایان شهریور ماه سال جاری بود، اذعان داشت: این امر به علت مشکل ورود ریل به کشور میسر نشد.
وی ادامه داد: از عملکرد پیمانکاران به طور نسبی راضی هستم و تنها مشکلی که وجود دارد ساخت پل در قطعه اول است که امیدوارم تا چهارماه آینده به بهره برداری برسد.
وی در پايان عنوان کرد: فعلا برنامه ای برای دو خطه کردن راه آهن تهران – همدان نداریم.
ريل گذاري روزانه يك كيلومتر در راه آهن تهران- همدان
رئیس حوزه ساخت و توسعه شبکه حمل و نقل استان همدان نيز در پايان اين بازديد در پاسخ به سئوال مهر در خصوص ميزان كل ريل گذاري در تمامي قطعات و ريل گذاري روزانه در آن گفت: يك كيلومتر در روز در اين طرح ريل گذاري صورت مي گيرد و تا كنون 42 كيلومتر از مسير ريل گذاري شده است.
گفتني است استاندار همدان چندي پيش در جمع خبرنگاران در مورد ميزان ريل گذاري راه آهن همدان - تهران گفته بود: تاكنون 37 كيلومتر از راه آهن تهران- همدان ريل گذاري شده است.
با توجه به اينكه 30 روز از ايراد اين سخنان مي گذرد و هم اكنون پيمانكار اصلي پروژه مدعي است كه روزانه يك كيلومتر ريل گذاري دراين پروژه انجام مي شود با اين احتساب بايد هم اكنون 67 كيلومتر ريل گذاري صورت گرفته بود كه بازديد ديروز استاندار از اين پروژه نشان داد اطلاعات داده شده به وي در خصوص پيشرفت پروژه چندان هم صحیح نیست!
سوت قطارهفت ماه ديگر درهمدان
همچنين با احتساب ميزان مسيري كه ريل گذاري صورت نگرفته و تصورانجام يك كيلومتر در روز ريل گذاري مي توان پيش بيني كرد سوت قطار در خوشبينانه ترين حالت و بدون مشكلات احتمالي براي احداث طرح هفت ماه آينده در همدان شنيده شود.
علي رغم آينكه مسئولان نوسانات ارزي و محدوديت ورود ريل را به كشور در تاخير در اتمام اين پروژه، تاريخي عنوان مي كنند و درحالي كه ريل راه آهن تهران – همدان به 226 كيلومتري همدان رسيده، مردم ديار دارالمونين انتظار دارند مسئولان تمامي عظم خود را به كار ببرند تا هرچه سريعتر اين پروژه به اتمام رسيده وزمينه شكوفايي استان در بخش هاي مختلف را فراهم نمايد.
نظر شما