علی اصغر بیگدلی در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص تعارضاتی که طی چند وقت اخیر بین ورزشکاران و مربیان ورزش کشور پیش آمده، بویژه در رشتههایی همچون وزنهبرداری و کشتی ضمن بیان مطلب فوق گفت: چندی است در ورزش کشور شاهد اعتراضات ورزشکاران قهرمان یا به بیان امروزی ورزشکاران حرفهای بویژه در رشتههایی همچون کشتی و وزنه برداری هستیم که این تعارضات بین ورزشکاران و مسئولان به غیر از شکل رفتاری بین آنها در اکثر موارد از نبود تعریف ورزش حرفهای در ورزش کشور نشات میگیرد.
وی در همین خصوص افزود: به عبارت دیگر در بخشی از این تعارضات هیچ یک از طرفین مقصر نیستند و درواقع این موضوع به نداشتن برنامه برای حفظ ورزشکارانی در اردوهای تیمهای ملی باز میگردد که دیگر وزنه برداری، کشتی و تکواندو در زمره کسب و کار آنان در آمده است.
کارشناس ورزش ایران تصریح کرد: این ورزشکاران حرفهای به جهت نوع تمرین، اردوها و برنامه بازیهایی که پیش رو دارند و همچنین به دلیل حساسیت بازیهای کشوری و بین المللی، مجالی برای فکر کردن به منبعی جهت کسب درآمد پیدا نمیکنند، از سویی دیگر به دلیل نوع ساختار سنتی و دولتی ورزش کشور، فدراسیونها نمیتوانند برنامهای جهت پر کردن این خلاء یا مدت زمانی که ورزشکار باید اوقات فراغت داشته یا دراختیار فدراسیون مربوطه باشند ارایه کنند.
وی تصریح کرد: در حالی که در ورزش حرفهای برای اوقات فراغت ورزشکاران برنامههای خاصی را طراحی میکنند که بخشی از آن بر عهده اسپانسرهای آن رشته ورزشی است، به طور مثال به هنگام تعطیلی لیگهای فوتبال، ما شاهد انجام بازیهای دوستانه بین باشگاهها یا برگزاری کمپها در نقاطی خاص و همچنین برگزاری تورنمنتهای بین المللی هستیم که عمدتاً از سوی اسپانسرها این مسابقات برگزار میشود.
بیگدلی تصریح کرد: در ورزش ایران شاهدیم قهرمانان ملی خود را به بالاترین سطح آن رشته میرسانند اما فاقد به روز بودن و داشتن برنامه مدون مانند ورزشکاران جهانی و آسیایی هستند و به جهت عدم حصول دستیابی به شاخصهای حرفهای و مالی آن رشته، نمیتوانند برنامهای برای خود طراحی کنند.
کارشناس ورزش ایران خاطرنشان کرد: درست است که ورزشکاران ما عناوین بین المللی و حتی جهانی کسب میکنند اما ورزش ما به دلیل حرفهای نبودن فقط برای سطح قهرمانی یک ورزشکار برنامه دارد و برای سطح بالاتر آن یعنی ورزش حرفهای برنامهای ندارد، البته فدراسیونها و ورزشکاران ما هرگز شهامت اعتراف به این نقص را به خود نمیدهند و به جای واکاوی اصل موضوع برای یکدیگر خط و نشان میکشند.
وی اظهار داشت: در این بین رسانههای مختلف، جمعی طرف ورزشکار و برخی طرف مربی یا مقام مسئول را میگیرند، در حالی که در ورزش حرفهای روابط بین ورزشکار، مربی و... تعریف شده است. درهر صورت باید توجه داشت که حفظ، نگهداری و آماده نگه داشتن ورزشکاران حرفهای مستلزم برنامه و هزینه است که بخش هزینه بر عهده مربیان نیست. فقدان تعریف جامع از ورزش حرفهای مسایل ناخوشایندی برای ورزش کشور ایجاد کرده است و چنانچه به این موضوع اندیشیده نشود در آینده شاهد گسترش چنین مسائلی خواهیم بود.
کارشناس اقتصاد ورزش:
فقدان تعریف جامع از ورزش حرفهای مسایل ناخوشایندی ایجاد کرده است
کارشناس اقتصاد ورزش ایران با تاکید بر اینکه فقدان تعریف جامع از ورزش حرفه ای مسایل ناخوشایندی را برای ورزش کشور ایجاد کرده، گفت: ورزش ما به دلیل حرفه ای نبودن فقط برای سطح قهرمانی یک ورزشکار برنامه دارد و برای سطح بالاتر آن یعنی ورزش حرفه ای برنامه ای ندارد.
کد خبر 2036475
نظر شما