۸ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۳:۱۵

مهر گزارش می دهد؛

ساز ناکوک صنوف آلاینده روی اعصاب شهرهای لرستان/ موانع انتقال واحدها رفع شود

ساز ناکوک صنوف آلاینده روی اعصاب شهرهای لرستان/ موانع انتقال واحدها رفع شود

خرم آباد – خبرگزاری مهر: موضوع انتقال صنوف آلاینده شهرهای مختلف استان به محدوده خارج از شهر با وجود اینکه در مرکز استان به نتایج خوبی رسیده اما همچنان در برخی شهرستانها مشکل به قوت خود باقی است.

به گزارش خبرنگار مهر، رشد قارچ گونه برخی صنوف در شهرها موجب بروز و افزایش معضلات نوین شهرنشینی اعم از آلودگی های هوا، صوتی، زیست محیطی و ترافیکی شده است.

مطالعات موجود حاکی از آن است که مشکلات پدید آمده از استقرار صنایع در محدوده شهرهای ایران بیشتر به واحدهای کوچک تولیدی و خدماتی مثل تعمیرگاه های خودرو، نجاری، آهنگری، آبکاری و ... متعلق است.

این فعالیت ها از یک سو در ایجاد اشتغال، تامین کالا و خدمات مورد نیاز شهروندان و کمک به رشد و توسعه صنعت و اقتصاد کشور موثرند و از سوی دیگر در صورت عدم رعایت اصول مکان یابی و همچنین عدم بکارگیری روش های کنترل آلودگی و مزاحمت، استقرار آنها در بافت شهری مشکلات بی شماری را به همراه دارد که برای رفع و یا کاهش این مشکلات لازم است اقدامات و مطالعات خاصی انجام پذیرد.

وجود کارگاه ها و اصناف و مشاغل مزاحم شهری در شهرهای مختلف لرستان از جمله معضلاتی است که باعث آلودگی صوتی و ایجاد مزاحمت برای شهروندان و بروز سد معبر در پیاده روها در شهرها شده است.

این در حالیست که براساس طرحهای بالادست و استانداردهای شورای عالی معماری و شهرسازی وجود این کارگاه ها در سطح شهر ممنوع است و دستگاههای مربوطه بر اساس تفویض اختیار قانونی اختیار برخورد و انتقال این صنوف به خارج از شهر را دارند.

در این زمینه همه مشاغل صنعتی که آلودگی های زیست محیطی، هوا و صوتی را به دنبال دارند یا حضورشان در شهر مشکلات و خسارات زیادی در پی دارد و نمی توانند از آلودگی های خود بکاهند، باید از شهر خارج شوند.

اما از طرف دیگر باید توجه داشت که انتقال این واحدها کاری بسیار دشوار و زمان بر بوده که نیازمند ایجاد مجتمع ها و شهرک هایی در مکان مناسب و با امکانات کافی است.

آلودگیهای صوتی، ترافیکی و بهداشتی رهاورد صنوف آلاینده

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان لرستان در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: وجود صنوف آلاینده در شهرهای استان موجب آلودگی های صوتی، ترافیکی و بهداشتی شده است.

محمدرضا دالوند با اشاره به اقداماتی که برای رفع این مشکل و انتقال صنوف به خارج از شهرهای صورت گرفته است اظهار داشت: خوشبختانه با پیگیری مسئولان استان اقدامات خوبی در این راستا انجام شده اما همچنان برای رفع کامل مشکل نیاز به پیگیری داریم.

وی با اشاره به صنوف مشمول انتقال به خارج از شهر بیان داشت: صنوفی که به هر طریقی باعث آلودگی، سدمعبر، به مخاطره انداختن بهداشت عمومی و ... می شوند باید هرچه سریع تر به خارج از شهرهای استان منتقل شوند.

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان لرستان با بیان اینکه این سازمان به عنوان متولی صنوف در این راستا پیگیری هایی را انجام داده است یادآور شد: در این راستا در شهرک های در دست احداث شاخص های استقرار صنوف اعم از فضای مورد نیاز با توجه به رسته و نوع فعالیت در نظر گرفته و دسته بندی لازم برای استقرار صنوف صورت گرفته است.

دالوند با تاکید بر ضرورت همکاری سایر دستگاهها برای انتقال صنوف به خارج از شهر افزود: در زمان استقرار باید امکانات لازم اعم از زیرساختها، سرویس حمل و نقل و سایر نیازهای صنوف در نظر گرفته شود.

شناسایی صنوف آلاینده لرستان در قالب 37 رسته

وی با اشاره به اولویت بندی انجام شده برای انتقال صنوف از سطح شهرها عنوان کرد: در این راستا صنوف آلاینده سطح شهرهای استان در قالب 37 رسته شناسایی و در کارگروهی با حضور ادارات مرتبط انتقال این صنوف اولویت بندی شد.

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان لرستان با بیان اینکه نحوه انتقال با توجه به اولویت آلایندگی این صنوف بوده است عنوان کرد: در این راستا رسته های بارفروشی، نمایشگاههای اتومبیل، آهنگران، نجاران و جوشکاران در اولویت انتقال قرار گرفته اند.

دالوند با اشاره به انتقال نمایشگاههای اتومبیل در گام اول عنوان کرد: در این راستا برای احداث شهرک صنوف آلاینده خرم آباد تسهیلات خوبی از طریق کارگروه اشتغال اختصاص داده شد.

وی با بیان اینکه روند احداث شهرک صنوف آلاینده خرم آباد پیشرفت خوبی دارد عنوان کرد: با این وجود همچنان این شهرک به خاطر مشکل زیرساختها افتتاح نشده است.

مهمترین مشکل شهرک های صنوف آلاینده خرم آباد ضعف در زمینه احداث زیرساختها است

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان لرستان همچنین به مشکل شهرک صنوف آلاینده زاگرس خرم آباد اشاره کرد و گفت: این شهرک دارای مشکلات حادی بود که با حضور سرمایه گذار جدید بسیاری از آنها رفع شده است.

دالوند ابراز امیدواری کرد به زودی با رفع مابقی مشکلات این شهرک کار انتقال صنوف آلاینده به ان انجام شود.

وی با اشاره به احداث شهرک صنوف آلاینده "قاضی" در مساحت 30 هکتار بیان داشت: در این شهرک هزار و 500 مستقر شده و اقدامات خوبی در ابعاد مختلف انجام شده است.

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان لرستان مهم ترین مشکل شهرک های صنوف آلاینده خرم آباد را ضعف در زمینه احداث زیرساختها عنوان کرد و بیان داشت: باید ادارات مرتبط برای ایجاد زیرساختها همکاری لازم را داشته باشند.

دالوند افزود: همچنین انتظار داریم برای صنوف آلاینده ای که از شهر منتقل شده اند سرویس ایاب و ذهاب توسط شهرداری راه اندازی شود.

وی همچنین کمبود نقدینگی برای تکمیل شهرک های صنعتی استان را از دیگر مشکلات دانست و خواستار اختصاص تسهیلات لازم برای ادامه ساخت و ساز در شهرک ها شد.

روند کند انتقال صنوف آلاینده در دیگر شهرهای لرستان

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان لرستان با اشاره به وضعیت دیگر شهرک های صنوف آلاینده در سطح استان گفت: در شهر کوهدشت زمینی به مساحت 10 هکتار برای ایجاد شهرک صنوف آلاینده اختصاص پیدا کرده که روند ساخت و ساز در این شهرک نزدیک به 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی ادامه داد: متاسفانه روند کار در شهرک صنوف آلاینده کوهدشت به خاطر کمبود اعتبار و مشکلات مالی متوقف شده است.

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان لرستان با اشاره به وضعیت شهرک صنوف آلاینده بروجرد افزود: عملیات اجرایی این شهرک نیز در دست احداث است و امید می رود به زودی این شهرک در اختیار صنوف آلاینده قرار گیرد.

دالوند کل صنوف آلاینده سطح استان را پنج هزار واحد صنفی اعلام کرد و بیان داشت: از این تعداد هزار و 500 واحد در خرم آباد و هزار و 400 واحد در بروجرد قرار دارد.

مشکل انتقال صنوف آلاینده در دیگر شهرهای لرستان

مدیرکل محیط زیست استان لرستان نیز در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: با توجه به مشکلاتی که صنوف آلاینده در شهرهای استان ایجاد کرده است با هماهنگی محیط زیست کارگروهی تشکیل و کار شناسایی و اولویت بندی انتقال این صنوف انجام شد.

محمدحسین بازگیر با بیان اینکه بنا شد برای انتقال صنوف بر اساس آلودگی اولویتها رعایت شود عنوان کرد: همچنین در توافقات صورت گرفته با دستگاههای متولی امر مقرر شد در شهرک های احداث شده کار ایجاد فضای سبز و تصفیه خانه به طور جدی در دستور کار قرار گیرد.

وی با بیان اینکه طی سال گذشته بیش از 10 جلسه ساماندهی صنوف آلاینده برگزار شده است افزود: در این راستا دستگاههای مختلف مرتبط با صنوف آلاینده دعوت و همچنین کمیته ای برای بررسی این موضوع و شناسایی صنوف آلاینده در نظر گرفته شد.

مدیرکل محیط زیست استان لرستان با بیان اینکه کار انتقال صنوف آلاینده در مرکز استان به خوبی پیگیری شده است عنوان کرد: اما متاسفانه در شهرستانها همچنان در این زمینه مشکل داریم.

تشکیل کارگروههای شهرستانی ساماندهی صنوف آلاینده

بازگیر خواستار تشکیل کارگروههای شهرستانی ساماندهی صنوف آلاینده شد و گفت: باید این کارگروهها در همه شهرستانها به ریاست فرمانداران تشکیل و این موضوع در شهرستانها نیز جدی گرفته شود.

وی تصریح کرد: به رغم فعالیتهای خوبی که در خرم آباد صورت گرفته اما همچنان در شهرهایی مانند بروجرد، کوهدشت و دورود با مشکلات جدی مواجه هستیم.

مدیرکل محیط زیست استان لرستان همچنین به مشکلات زیست محیطی شهرک صنوف آلاینده زاگرس اشاره کرد و گفت: در این راستا دو جلسه با مسئولان امر برای رفع مشکلات برگزار شده است.

بازگیر با بیان اینکه مدیریت پسماند در این شهرک ضعیف است گفت: متاسفانه ما شاهد هستیم که علاوه بر اینکه در این شهرک خبری از فضای سبز نیست زباله های صنوف نیز در گوشه ای تلنبار شده که برخی از این زباله ها ویژه است.

وی ادامه داد: همچنین موضوع دفع فاضلاب این شهرک نیز از مشکلاتی است که در شهرک زاگرس وجود دارد و حتی برای آب شرب این منطقه مشکلاتی به وجود آورده است.

انتقال صنوف آلاینده از جمله مطالبات جدی مردم شهرهای لرستان

معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان نیز در این رابطه اظهار داشت: موضوع انتقال صنوف آلاینده از جمله مطالبات جدی مردم شهرهای استان است.

حسن شریعت نژاد افزود: چند سال پیش در راستای ساماندهی صنوف در شهر خرم آباد فعالیتهای خوبی آغاز شد که حاصل آن ایجاد مجموعه قاضی خرم آباد است.

وی با اشاره به مشکلات شهرک صنوف آلاینده زاگرس خرم اباد ادامه داد: متاسفانه این شهرک "بد" متولد شد و اقدامات صورت گرفته در آن ناقص باقی ماند.

معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان تصریح کرد: طرف قرارداد در این شهرک شهرداری است که باید هرچه زودتر نسبت به حل و فصل موضوع اقدام کند.

شریعت نژاد با اشاره به وضعیت چهار شهرک صنوف آلاینده خرم آباد افزود: در مرکز استان با همه مشکلات موجود، اقدامات خوبی انجام شده اما در اغلب شهرستانها همچنان نیاز به پیگیری و فعالیت وجود دارد.

مردم گلایه مند هستند

وی با بیان اینکه موضوع انتقال صنوف آلاینده با سلامت جسمی، روحی و روانی مردم ارتباط دارد عنوان کرد: در این راستا در شورای سلامت مصوب شد که فرمانداران بر اساس آئین نامه ها و ضوابط موجود در راستای ساماندهی صنوف آلاینده اقدام کنند.

معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان با بیان اینکه باید این موضوع به طور جدی توسط شورای سلامت استان پیگیری شود عنوان کرد: اگر کار آغاز شود ظرف چندسال می توان به وضعیت صنوف آلاینده استان سامان داد.

شریعت نژاد با تاکید بر ضرورت اعطای زمین به متقاضیان احداث شهرک های صنوف آلاینده یادآور شد: همچنین دستگاههای متولی ایجاد زیرساختها باید در این زمینه همکاری جدی تری داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه انتقال صنوف آلاینده از سطح شهر در زیبایی و سلامت شهر موثر است عنوان کرد: مردم در شهرهای مختلف استان از وضعیت استقرار صنوف آلاینده گلایه مند هستند و ساماندهی این وضعیت از ضرورتها و نیازهای استان است.

کد خبر 2042252

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha