۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۰:۰۳

شکر بیانی و شکر رفتاری چیست/ معنای شکر از دید ائمه اطهار(ع)

شکر بیانی و شکر رفتاری چیست/ معنای شکر از دید ائمه اطهار(ع)

بر اساس آموزه های قرآن و سنت پیامبر(ص) و ائمه معصوم (ع) هدف اصلی زندگی عبودیت و شاکر بودن در درگاه پروردگار متعال است، بنابراین انسان باید در هر حال بندگی کند و و شاکر خداوند تبارک و تعالی باشد و این حالت در زندگی اش نمود و عینیت داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، بهترين معناي شكر خداوند متعال، خرج نعمت هاي خدادادي در مسير عبوديت و بندگي است. البته خداوند رحیم خود وضعيت بندگان را ترسيم كرده و در سوره سبا آيه 13 می فرماید: و قليل من عبادي الشكور؛ ولي عده كمي از بندگانم شكرگذارند.

امام صادق (ع) در معنای شكر و سپاس می فرماید: شكر هر نعمتي پرهيز از استفاده آن نعمت در حرام ها و عصيان هاست.(الكافي، ج2، ص 94 و 95 )

شكر گفتاري بيان عبارت نوراني "الحمدلله رب العالمين" است و شكر رفتاري استفاده هر نعمتي در مسير شايسته و بايسته آن نعمت كه از سوي خالق هستی ترسيم شده است، خواهد بود. امام صادق(ع) مي فرمايند "شكر هر نعمت يپرهيز از حرام ها و دوري از گناهان درباره آن نعمت است".(الكافي، ج 2، ص 94و 95)

با دقت مي توان به ابعاد جالب اين سخن پي برد و دانست كه به طور مثال شكرگذاري چشم و گوش، بهره گيري اين اعضا در امور مباح و حلال و پرهيز از گناه و حرام است، آنچه مي بينيم و آنچه مي شنويم بهترين نماد شكر گزاري و كفران اين دو نعمت خواهد بود و همينطور درباره ديگر الطاف و نعمت هاي الهي كه زمان ها و زمين هاي استفاده از اين اعضا در روز رستاخيز در دادگاه الهي، همراه با يكايك اعضا زبان به نوع استفاده از آنها گشوده و ما را سربلند يا سرافكنده مي سازند.

اظهار نعمت و بيان علاقه ها و دوستي ها شيوه اي بسيار شايسته در مسير زندگي و ايجاد صميميت و سازندگي است. راز اینکه توصيه به اظهار عشق و علاقه نسبت به همسر شده آن است كه آگاهي اطرافيان از احساس پاك و بي آلايش ما در استحكام پيوند و عمق بخشيدن به دوستي ها و رفاقت معجزه می كند.

حال اگر اين شيوه شايسته در برابر خالق هستي صورت پذيرد و هر يك از ما گاه و بيگاه لب به اقرار خوبي هاي خدا و بدي هاي خود نماييم و چون امام حسين(ع) در دعاي عرفه نخست صفات والا و بي همتاي خداي را بازگو کنیم و سپس اقرار به زشتي هاي خويش نماييم، به يقين شاهد بارش رحمت و مغفرت الهي خواهيم بود.

نقل شده که هرگاه رسول خدا(ص) حادثه اي رخ مي داد كه شادمان مي شد، مي فرمودند: خدا را بر اين نعمت شكر و چون امري پيش مي آمد كه غمگين مي شد، مي فرمود: "خدا را در هر حال شكر" و آن حضرت مي فرمود:خدايا هر نعمت يا سلامتي كه در دين يا دنيا دارم از توست، تو يكتا و بي شريكي...

آموزه هاي آسماني اسلام، "ارتباط با پروردگار" را يگانه راه محبت و عنايت خدا به بندگان معرفي كرده اند و در نگاه پر مهر پيامبر اسلام (ص) هيچ چيزي ارزشمندتر از دعا به درگاه خداوند متعال نبود؛ به راستي هر گاه دعا كه "قرآن صاعد" نام گرفته و برترين اعمال و عبادات يا مغز و محتواي اطاعات لقب يافته و "عباده الكبري" خوانده مي شود، همراه با زمزمه و راز ونياز به پيشگاه پروردگار بي نياز براي شكر نعمت هاي الهي باشد، يكي از بهترين نمادهاي شكرگزاري خداوند متعال نخواهد بود.

 

کد خبر 2046352

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • بنده عاصی خدا ۱۰:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۱
      0 0
      بسیار عالی