به گزارش خبرنگار مهر، همایش یک روزه رسالت روحانیت در وحدت و بیداری اسلامی به همت جامعه روحانیت ایالت سرحد پاکستان با حضور طلاب و علمای خارجی جامعه المصطفی و روحانیون برجسته کشورهای پاکستان، بحرین و افغانستان برگزر شد.
دبیر این همایش در سخنانی بیداری اسلامی را نوید پروردگار عنوان کرد و گفت:امیدواریم ضمن برگزاری این گونه همایشها شاهد تبادل آرا باشیم تا موج بیداری اسلامی بیش از پیش در جهان اسلام شیوع یابد.
حجت الاسلام سید احمد حسین حسینی رسالت روحانیت در وحدت و بیداری اسلامی را مهم قلمداد کرد و افزود: شناخت این رسالت و راه های تقویت و حفظ دستاورد های آن از دشمنان نیازمند شناخت مناسب از ریشه های بیداری اسلامی است.
وی رسالت روحانیت را دارای سابقه در دو قرن اخیر عنوان کرد و گفت:در سرزمین اسلامی شخصیت هایی چون اقبال لاهوری را داشته ایم که در اشعار خود نسبت به بازسازی اندیشه دینی بر اساس قرآن کریم تاکید داشت.
وی با بیان این که اقبال لاهوری همواره خواستار تدبر و تفکر در قرآن کریم توسط مسلمانان بوده است افزود: اقبال لاهوری قرآن را کتاب عمل می دانست و بر اصل حرکت و بیداری در اسلام تاکید داشت و موضوع اجتهاد را مورد توجه قرار می داد.
حسینی ادامه داد: در دو قرن اخیر وحدت و بیداری اسلامی از سید جمال الدین اسدآبادی شروع شد و می توان این شخصیت برجسته را بنیان گذار وحدت اسلامی در دوران معاصر دانست.
وی اظهارداشت: سید جمال الدین اسدآبادی آرمان های بسیاری داشت و از این رو در کشورهایی چون عربستان کنفرانس های اسلامی را ترتیب می داد تا مساله وحدت و بیداری اسلامی را تبیین کند.
وی یادآور شد: شخصیتی هم چون امام خمینی(ره) نیز یکی از برزرگترین اندیشمندان دینی بود که تلاش کرد تفسیر به روز و کارآمدی از اسلام نشان داده و موجی از بیداری اسلامی را به راه اندازد.
دبیر این همایش اظهار داشت: شناخت آسیبها و چالش های پیش روی بیداری اسلامی مستلزم آن است که در مورد آن بیشتر تامل شود تا الگوی مناسبی برای خیزش عمومی همه مسلمانان جهان در دنیا فراهم شود.
مردم بحرین به تبعیت از مرام حسین(ع) راه عزت را در پیش گرفته اند
یکی از علمای بحرین نیز در این مراسم گفت: مردم بحرین به تبعیت از مرام و مشی امام حسین(ع) که مردم را در برابر تهدید و یا ذلت مخیر ساخته است راه عزت را در پیش گرفته اند.
حجت الاسلام سید یاسین موسوی افزود: در این که انقلاب مردم بحرین در معرض تهدیدهای منطقه ای و بین المللی است شکی نداریم اما با این وجود انقلاب ما هم چنان مستحکم بوده و رو به پیش است.
وی ابراز داشت: انقلاب بحرین متوقف نخواهد شد و یکی از علت های آن ظلم حکومت موجود است که ظلم فراگیری است که حتی به معیشت و اقتصاد مردم صدمه می زند.
وی بیان داشت: تهدید و کشتار مومنین و سایر ظلم هایی که به ناموس و اموال مردم می شود باعث شده است که انقلاب مردم بحرین هم چنان به صورت تظاهرات، تحصن و اعتصاب ادامه پیدا کند.
موسوی ادامه داد: با وجود خوف و هراس، ملت بحرین چهره خود را به روی این تهدیدات باز کرده و باکی از این تهدیدها و هراس آفرینی ها ندارند.
وی تاکید کرد: مردم بحرین به امام خود سیدالشهدا(ع) اقتدا کرده اند که در برابر تهدید و یا ذلت مردم را مخیر ساخته است و مردم از مشی و مرام حسین(ع) در برابر آن دوراهی ظالمانه راه عزت را در پیش خواهند گرفت.
این روحانی برجسته بحرینی افزود: اما آن چه در این مجلس به مناسبت بیداری اسلامی باید مطرح شود این است که دشمن در بحرین تلاش دارد بین شیعه و سنی تفرقه ایجاد کند تا حرکت انقلابی مردم بحرین به ضعف و انحطاط کشیده شود.
وی ادامه داد: جریان حاکم سعی می کند این گونه وانمود کند که این انقلاب، انقلابی شیعی است و از بیرون از مرزها خط می گیرد ولیکن هیاتی که به بحرین آمد تا حقایق را بررسی کند به این نتیجه رسید که انقلاب بحرین یک انقلاب ملی و داخلی است.
وی اضافه کرد: البته در این میان شیعیان اکثریت دارند و بعضا این گونه وانمود کرده اند چون اکثریت شیعه هستند مطالبات هم شیعی است ولیکن این گونه نیست و مطالبات مردم مربوط به حقوق اساسی انسان است و آن اجرای قانون بر اساس اسلام است.
وی تصریح کرد: ملت بحرین ملتی توحیدی و الهی است و از خاستگاه توحیدی حرکت خود را شروع کرده است و بر همین اساس است که ملت بحرین همه را به وحدت فرا می خواند آن گونه که امام راحل و حضرت آیت الله خامنه ای ملت های مسلمان را به وحدت بر محور توحید فرامی خوانند.
موسوی ابراز داشت: با وجود این که شیعه در اکثریت است اما مردم شیعه و رهبران شیعه برای کل ملت بحرین می اندیشند و به تمام ملت فکر می کنند و همه را برادر خود می دانند و بر همین اساس است که انقلاب مردم بحرین رو به پیش است و در مسیر الهی خود به راهش ادامه می دهد.
وی ادامه داد: مردم بحرین پایه های پیروزی را دارند که اولین پایه آن ایمان به خدایی است که آن ها را از هر بیم و هراسی ایمن می سازد و از دشمن نمی هراسند و تبعا نصرت را از خدا می خواهند.
وی افزود:دومین پایه پیروزی انقلاب بحرین رهبری هوشمندانه است که در راس آن ها آیت الله شیخ عیسی قاسم قرار دارد، این شخصیت روشن ضمیر حدود 50 سال است که ملت بحرین را هدایت میکند و دانشمند و پرهیزکار است.
نماینده آیت الله شیخ عیسی قاسم در ایران ادامه داد: پایه سوم پیروزی ما ملت آگاه و هوشیار است همانگونه که امام خمینی پایه مهم پیروزی را ملت دانست و امروزه انقلاب بحرین این پایه را داشته و رهبری فرهیخته ای چون شیخ عیسی قاسم دارد.
وی اظهار داشت: رهبری انقلاب با وجود اقدام دشمن به کشتار مردم در پی کسب سلاح و درگیری نظامی نیست چرا که درگیری نظامی بین طرفین جز خسارات سنگین برای دو طرف سودی ندارد و بحرین را به نابودی می کشاند.
نظر شما