به گزارش خبرگزاری مهر، محمد صادق شجاعي گفت: آموزش و پروش نیز برای نهادینه کردن فرهنگ پایبندی به قانون می تواند نقش بسزایی را در این زمینه ایفا کند.
وی با بيان اینکه قانون در معناي عام به عنوان معيارهاي تفكيك زندگي مدني از غير مدني انسانهاست، تصریح کرد: واژه قانون تداعي گر وضع مقررات توسط مردم از طريق نمايندگي شان در چهار چوب حكومتهاي مدرن و دمكراتيك است.
شجاعي اظهارداشت: هر چه قانون در جامعه حاكم شود و اجراي قانون در آن جامعه تبديل به فرهنگ عمومي شود،نشان از شعور بالاي آن جامعه خواهد داشت.
وي نقش ارگانهاي نظارتي را در جامعه مهم و حائز اهميت دانست و بيان داشت: بايد ارگانهاي نظارتي به نحو مطلوب در جامعه فعال و ناهنجاريهاي احتمالي را با تخصص و آموزش كه ضرورت كار آنهاست شناسائي کنید.
معاون قضايي دادگستري تصریح كرد: قانون گرائي در جوامع و اجراي دقيق قانون براي همگان واجب و ضروري است.
وي با ذكر حديثي از امام علي( ع) مبني بر احترام و پايپندي كارگزاران همانند مردم به قوانين و مقررات ابراز داشت: مراجع، علماء، دانشمندان، دولت مردان و توده هاي مردم در برابر قانون يكسانند، اما تبديل قانون به فرهنگ در جامعه منوط به همت بيشتر خواص آن جامعه است و معمولا نفوذ كلام آنان و الگوپذيري زير دستان باعث تقويت اين فرهنگ مي شود.
نظر شما