۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۸:۵۰

اخلاق رقابت سیاسی/

انتخابات موهبت انقلاب اسلامی است/ نامزدها باید صادق و خیرخواه مردم باشند

انتخابات موهبت انقلاب اسلامی است/ نامزدها باید صادق و خیرخواه مردم باشند

رئیس مؤسسه معارف وحی و خرد با بیان اینکه در کل تاریخ ایران تا انقلاب اسلامی پدیده ای به نام انتخابات یا رقابت سالم سیاسی را نداشتیم گفت: این موهبت به برکت انقلاب و خون شهدا حاصل شد و مردم در سرنوشت خودشان دخالت می کنند.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی نصیری، رئیس مؤسسه معارف وحی و خرد در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد اینکه اگر رقابت سیاسی در ایران را با معدل الگوی حاکم بر کشورهای دیگر مقایسه کنیم چه نقاط ضعف و قوتی در الگوی ایرانی دیده می شود گفت: یکی از برکات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را باید همین اصل انتخابات و حضور مردم و گزینش افراد دانست که با تشخیص خود مردم انجام می گیرد.

وی افزود: در کل تاریخ ایران چه قبل و بعد از مشروطه پدیده ای به نام انتخابات یا رقابت سالم سیاسی را نداشتیم. این موهیت به برکت انقلاب حاصل شد که رئیس جمهور، اعضای خبرگان رهبری، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، و اعضای شوراهای شهر و روستا از طریق انتخاب مستقیم مردم گزینش شوند. و مردم در سرنوشتشان دخالت می کنند. این مسئله یک نقطه مثبت و قابل تقدیر و تحسین است که خون شهدا قطعاً در آن مؤثر بوده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران تصریح کرد: اما آن چیزی که باید به آن توجه کرد یکی اینکه ما در کشور خودمان نظام حزبی نداریم. نظام حزبی با همه ضعف هایی که دارد یک نقطه قوت دارد و آن اینکه چون احزاب تشکل پیدا می کنند و هویتی برای خودشان تعریف می کنند مردم می توانند با اندیشه ها، افکار، جهت گیری های سیاسی، فرهنگی اجتماعی آنها آشنا بشوند. در دنیای معاصر در کشورهایی که حالا نظام مردمسالاری خاص دارند یکی از جهاتی که به مردم کمک می کند که بتوانند راحتتر انتخاب کنند همین وجود احزاب است. گو اینکه در آنجا هم اشکالاتی وجود دارد دخالت کارتل ها و سرمایه دارهای حرفه ای و دستهای خاص بیگانه و داخلی که متأسفانه وجود دارد.

رئیس مؤسسه معارف وحی و خرد اظهار داشت: حزب اگر به صورت سالم و درستش در کشور رایج بشود اینکه مثل حال اینطور نباشد که جناح چپ ، جناح راست، محافظه کار، اصولگرا و اصلاح طلب و جریاناتی که هویت و شاکله فکری ذهنی آنها کاملاً برای مردم روشن و آشنا نیست داشته باشیم و مردم در تشخیص آنها دچار اشتباه بشوند که این فرد در بین اصلاح طلب ها است یا این محافظه کار است یا این فرد بین اصولگراهاست کار را یک مقدار بر مردم سخت می کند. لذا در این دوره شاهد یک پراکندگی در کاندیداها و نامزدهای ریاست جمهوری هستیم.  لذا تشکیل احزاب می توانست این مشکل را تا حدودی کم کند.

این محقق و استاد دانشگاه بیان کرد: اما فارغ از این قضیه آن چیزی که باید مورد تأکید قرار بگیرد در سه بعد است. یکی خود اشخاص است. یعنی افرادی که می خواهند وارد عرصه بشوند برای اینکه ما در کشوری زندگی می کنیم که اصل دین و معنویت و اخلاق، سرلوحه کارها و برنامه هایمان است و این تأکید بزرگانمان هم است خود افراد که می خواهند بیایند باید نیتشان خدایی وخدمت به خلق باشد. راست و درست و صادقانه وارد میدان بشوند.

وی افزود: نکته دیگر اینکه اینکه می گویم صاف و صادق باشند اینطور است که افراد به جناح حاکم تکیه نکنند و یا نروند به شهرها و روستاها و با سرمایه دارها و چهره هایی که به طور کاذب تأثیرگذار هستند و دامهایی را گسترده اند که اگر این افراد رأی بیاورند از منافع بیت المال بهره مند خواهند شد با آنها زد و بند کنند. نباید این قضیه اتفاق بیفتد.

وی با اشاره به اینکه از طرف دیگر خود مردم هستند یعنی باید تلاش شود که سطح آگاهی مردم که بالا است بالاتر برود گفت:به گونه ای که افرادی که وارد صحنه رقابت می شوند در لابلای حرف ها و اظهار نظرهایشان مردم متوجه بشوند که اینها ظرف مدت دوره های قبل چه کاره بودند و چه می کردند آیا واقعاً منتقدند یا مدافعند یا خیرخواه یا سودجو و مقام پست پرست هستند. این مهم است که نگاه و دید مردم تقویت بشود و به نقطه قابل قبولی برسد که بازی نخورند.

نصیری یادآورشد: متأسفانه گاهی اوقات شاهد این هستیم که افراد با یک روش های خاصی سوار بر موج می شوند و مردم را یک جورایی فریب می دهند. در گام سوم بحث نقش مدیریت است. این مدیریت می تواند شامل خود دستگاه سیاسی کشور یا دستگاه فرهنگی، فکری نخبگان و فرهیختگان حوزه و دانشگاه و همه کسانی که مردم به آنها اعتماد دارند بشود. ورود اینها در عرصه انتخابات و تأکید و خط دهی ایشان باید مبتنی بر اصل دینداری و تقوا و خدا خواهی باشد.

وی افزود: خیر و صلاح مردم را در نظر بگیرند روی اشخاص خاصی تکیه نکنند مبانی و محورها را به مردم گوشزد کنند یا اگر هم می خواهند روی افراد سرمایه گذاری کنند آن سرمایه گذاریهایی که اسمشان را در لیست و فهرست و اطلاعیه خود بگذارند باید کاملاً بر اساس نیت خیر و صلاح و تشخیص درست باشد. زیرا به هر حال مردم به چهره ها و شخصیت های خودشان در شهرو دیارشان اعتماد دارند و ممکن است یک چالش تولید کند از این جهت باید یک دقت و امانت داری رعایت بشود. 

کد خبر 2049526

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha