به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا مخبر دزفولی در حاشیه مراسم راه اندازی رسمی اتاق تمیز و بخش جراحی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران در جمع خبرنگاران با اشاره به افتتاح بخش مراقبتهای ویژه حیوانات در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، افزود: این بخش شامل 3 بخش ICU، اتاق جراحی و اتاق تمیز میشود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: با استفاده از امکانات این مجموعه می توان حیوانات مدل را انتخاب کرد و در زمینه بیماریهای مختلفی که هنوز ابهامات بسیاری درباره آنها وجود دارد، مطالعات و تحقیقاتی انجام شود.
وی با اشاره به اقدامات سایر کشورها در زمینه پیوند عضو از حیوان به انسان، خاطر نشان کرد: در بسیاری از کشورها اقداماتی را در زمینه پیوند و یا انتقال بخشی از ارگانها و اعضا از حیوان به انسان انجام شده است و در حال پیشرفت است.
مخبر دزفولی لازمه اجرای این تحقیقات را تجهیزات و امکانات مورد نیاز در این زمینه دانست و یادآور شد: در این راستا با راه اندازی بخش جراحی حیوانی پس از انجام جراحیهای تجربی برای تعمیم دادن دادههای به دست آمده به انسان نیاز است تا حیوان در شرایط ویژه ICU نگهداری شود که این بخش نیز امروز به بهره برداری رسید.
وی با تاکید بر اینکه این اولین ICU حیوانی است که در کشور راه اندازی شده است، ادامه داد: حیوانی که تحت عمل جراحی قرار گرفته و یا پیوند عضوی داشته و یا بخشهایی که فرآوردههای بیولوژیک در بدن آنها مورد ارزیابی قرار گرفته است، در بخش ICU نگهداری میشود.
به گفته وی در این بخش خدماتی چون نگهداری، ارزیابی، پرستاری، زنده نگهداشتن حیوان و همچنین ثبت تغییرات گوناگون در بدن حیوان ارائه میشود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اتاق تمیز را از دیگر بخشهای راه اندازی شده در این دانشگاه ذکر کرد و گفت: اتاق تمیز اتاقی است که شرایط استریل و بسیار تمیزی را فراهم میکند تا اقدامات انجام شده در حوزههای بیولوژیکی چون تهیه دارو و یا فرآوردههای بیولوژیک برای محقق میسر شود.
انجام پیوند دریچه قلب در گوسفند
وی با بیان اینکه از یک سال قبل کارهای تحقیقاتی در این بخش در حال انجام است، خاطر نشان کرد: یکی از طرحهایی که در این بخش اجرایی شد در زمینه انتقال دریچه از حیوان به انسان بوده است که کار مطالعاتی اولیه آن روی گوسفند انجام گرفته است.
مخبر با اشاره به نتایج به دست آمده از این تحقیقات توضیح داد: در این عمل روی گوسفند پیوند دریچه آئورت صورت گرفته و در حال حاضر این حیوانات پس از گذشت 5 ماه زنده است.
تولید دارو برای سندرم زجر تنفسی
وی از تولید نوعی فرآورده دارویی در این دانشکده خبر داد و گفت: از دیگر تحقیقات انجام شده مجموعه جراحی حیوانات دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران تولید فرآورده دارویی مهم در نوزادن است.
مخبر با بیان اینکه این فرآورده دارویی برای درمان سندرم "زجر تنفسی" (RDS) به کاربرده می شود، یادآور شد: این بیماری نوعی نقض در نوزادان است و در صورتی که نوزاد پس از تولد درمان نشود جان خود را از دست میدهد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: این فرآورده در سایر کشورها از حیوان و با منشاء طبیعی تولید میشود که در این زمینه پس از یک سال و نیم تحقیق امیدواریم این کار تحقیقاتی نتایج خوبی داشته باشد تا بتوانیم نتایج آن را در اختیار محققان گروههای پزشکی قرار دهیم.
نظر شما