به گزارش خبرنگار مهر، نخستین همایش روز ملی ارتباطات و روابط عمومی با شعار «روابط عمومی را جدی بگیریم» پیش از ظهر امروز چهارشنبه 25 اردیبهشت با حضور مدیران و پیشکسوتان عرصه روابط عمومی در تالار وحدت برگزار شد.
علی دارابی، معاون سیمای سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در این برنامه گفت: میخواهم بحث خودم را روی این موضوع متمرکز کنم که مخاطب شعار روابط عمومی را جدی بگیریم، کیست ما که اینجا هستیم؟ یعنی آیا ما روابط عمومی را جدی نمیگیریم یا شاید افرادی که باید در این جمع باشند، ولی غایبند. به راستی مگر روابط عمومی نزد ما مهم نیست که باید جدی گرفته شود؟
وی افزود: اگر اعتقاد داریم روابط عمومی مانند هوای تنفسی و اکسیژن مورد نیاز است پس اصرار بر اینکه باید جدی گرفته شود، چیست؟ روابط عمومیها همواره خدمات و تلاشهای بسیار زیادی داشتهاند، منشا اثر بودهاند و بسیاری از خدمات جمهوری اسلامی ایران از طریق روابط عمومیها منتقل شده است. با این حال چرا این همه نشست برگزار میکنیم و چرا روابط عمومی هنوز جایگاه جدی خود را در کشور ما ندارد. یکی از دلایلش این است که از کل اعتبارات سالانه کمتر از 5 درصد به فرهنگ و هنر و ارتباطات تخصیص داده میشود که مسئولان مجلس و دولت باید فکری برای این قضیه بکنند.
معاون سیمای سازمان صدا و سیما ادامه داد: اما در قرن بیست و یکم و عصر ارتباطات باید نگاهی به چیزی که به عنوان روابط عمومی میشناسیمش و اسباب آن داشته باشیم. اگر بخواهم صریحتر بگویم باید اشاره کنم که روابط عمومی به جای اینکه تبلیغاتمحور باشد باید پژوهش محور باشد و دیگر واقعا دوران تبلیغات لوکس و گران گذشته است. هیچ وقت هم روابط عمومیها دارای چنین بودجهای نبوده اند و دسترسی هم به آن دشوار است.
دارابی ادامه داد: پس واقعا باید در اصولی که در عصر حاضر یعنی در دهه چهارم انقلاب و با حضور نسل سوم و چهارم انقلاب برای سازماندهی روابط عمومیها تعیین میکنیم تغییرات جدی بدهیم.
وی گفت: نکته دیگری که باید از روابط عمومی همه کاره یا هیچ کاره فاصله بگیریم و به سمت روابط عمومی با برنامه برویم. یک مشکل دیگر که برای روابط عمومیهای ما وجود دارد برگرفته از دولتهای رانتی و نفتی ماست. رگ حیاتی دولت ما به نفت بسته است و سازمانی که به شیر نفت نزدیکتر باشد اعتبار بیشتری میگیرد و متاسفانه این حالت همچنان در کشور ما دیده میشود. باید توجه کنیم که داریم به سمتی میرویم که جامعه مدنی بزرگتر و دولت کوچکتری داشته باشیم. در چنان جامعهای سازمانهای مردمنهاد حضور بیشتر و جدیتری دارند. روابط عمومیها هم باید مبتنی بر پژوهش و تحقیق مسائل را شناسایی کنند، فرهنگساز باشند و در ارتقای همبستگی و ارتقای درون سازمانی نقش محسوس داشته باشند.
وی ادامه داد: حوزه کار روابط عمومی حوزه حکومت بر قلبهاست و با نگاه مکانیکی و ابزاری نمیتوان به موفقیت رسید. اگر معتقدیم بالاترین قدرت در گروه داشتن اطلاعات است امروز روابط عمومیها بالاترین نهاد قدرت درون سازمانها و جامعه هستند.
دارابی در بخش دیگری از سخنانش گفت: روابط عمومی بدون اتاق ایدههای نو مانند ماهی بیرون آب است. یک روابط عمومی باید به طور مستمر ایدههای نو داشته باشد. نکته دیگر اینکه روابط عمومیها با رسانه و مطبوعات همسایهاند؛ نه همسایه قهر بلکه دیوار به دیوار و باید به هم کمک کنند. یک نکته دیگر اینکه روابط عمومیها باید با کلیساها وداع کنند و از کارهای پراکنده غیرمفید و تشریفاتی که من آنها را سم مهلک میدانم، پرهیز کنند. ارتباط با دانشکدهها به ویژه دانشکدههای ارتباطات و روابط عمومی از دیگر کارهای مهمی است که نهادهای روابط عمومی باید در دستور کار داشته باشند.
معاون سیمای صدا و سیما در پایان گفت: روابط عمومیها باید یک سازمان یاددهنده و یادگیرنده باشند و آموزش در چنین نهادی بر توسعه استوار است و توسعه هم بر انسان. روابط عمومیها همچنین دفاع از حیثیت سازمانشان نزد افکار عمومی را فراموش نکنند.
وی اظهار داشت: چند سال پیش هنگامی که دربار ملکه بریتانیا به دنبال مسئول روابط عمومی بود به این نکته اشاره کرد که برای احراز این پست کسی را میخواهیم که ضمن داشتن مهارتهای لازم حیثیت از دست رفته دربار را نیز باز گرداند و این موضوع میزان اهمیت نقش روابط عمومی را در دنیای کنونی مشخص میکند.
نظر شما