به گزارش خبرنگار مهر، نخستین همایش روز ملی ارتباطات و روابط عمومی با شعار «روابط عمومی را جدی بگیریم» پیش از ظهر امروز چهارشنبه 25 اردیبهشت با حضور مدیران و پیشکسوتان عرصه روابط عمومی در تالار وحدت برگزار شد.
سید شهاب سیدمحسنی رئیس هیئت مدیره انجمن متخصصان روابط عمومی در این برنامه گفت: 27 اردیبهشت به عنوان روز ملی ارتباطات و روابط عمومی نامگذاری شده است که تصمیم گرفتیم چند روز قبل، به پیشواز آن برویم و آن را گرامی بداریم و به هر شکی که ممکن است از فعالان این عرصه تقدیر به عمل بیاوریم. فضای جامعهمان به گونهای است که جا دارد مبانی روابط عمومی را در آن بررسی کنیم و بپرسیم که چرا با وجود این که 60 سال از شکلگیری روابط عمومی در ایران میگذرد، چرا هنوز در این عرصه نگاه علمی و کارشناسانه کمتر بروز و ظهور دارد.
وی افزود: چنین برنامههایی وقت خوب و مغتنمی برای مطرح کردن چنین سوالهایی است. متاسفانه با جذب و به کارگیری نیروهای غیرمتخصص و بیتوجهی به آموزش نیروهای کارکشته در زمینه روابط عمومیها روبرو هستیم. معمولا انتصابات غیرمنطقی و غیرکارشناسانه در این عرصه به چشم میخورد و چون روابط عمومی را یک هنر و در واقع هنر هشتم میدانیم، اعلام میکنیم که باید کسانی در منصب روابط عمومیها باشند که هنرمند هستند.
رئیس هیئت مدیره انجمن متخصصان روابط عمومی در ادامه گفت: رویکرد انجمن بر اعتلای دانش عمومی در کشور است و با همایشهایی که برگزار میکنیم و نشریاتی که منتشر میکنیم، به دنبال این هستیم که در راستای رشد و پیشرفت روابط عمومی حرکت کنیم. امسال برنامه و همایشی درباره بانکها و بیمهها خواهیم داشت چون این نهادها تبلیغات زیادی میکنند اما بازدهی و بازخورد مناسب را ندارند. همچنین در ادامه سال، جشنواره فیلمی از فیلمهایی که توسط روابط عمومیها ساخته شده است، خواهیم داشت.
علیاکبر جلالی پدر توسعه فرهنگی فناوری اطلاعات نیز در این برنامه گفت: ما مسلمان هستیم و رسالت ما ارسال اسلام به جهان است. شاید اگر چنین نگاهی داشته باشیم، بهتر به وظیفه روابط عمومیها پی ببریم. اما متاسفانه تا به حال کمتر پیش آمده که نگاه روابط عمومیها اینگونه بوده باشد. اما اخیرا و به تازگی چند فعالیت بینالمللی در این زمینه صورت دادهایم. ما در کشورمان فرصت بسیار خوبی را برای روابط عمومی به وجود آوردهایم. به نظرم تلاشهایی که آقای دارابی در ایام فعالیتش در عرصه روابط عمومی داشته باید کتاب شود.
وی گفت: سعی کنیم برای روابط عمومی، کتاب دستور کار کوچکی چاپ کنیم تا همه نهادهای روابط عمومی، مبانی خود را بر اساس آیتمهای آن منظم کنند. یک نکته را هم از نظر دور نداشته باشید و آن اهمیت برنامهریزی است. من وقتی میخواهم آمار بدهم، تا سال 2050 آمار میدهم. بنابراین سعی کنید برای آینده و جلوتر برنامهریزی داشته باشید.
نظر شما