۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۰:۵۱

گزارش تحليلي/

تحليل آگاهانه يا تخريب عالمانه/ نگاهی به فرصت ها و چالش های تبلیغات انتخاباتی

تحليل آگاهانه يا تخريب عالمانه/ نگاهی به فرصت ها و چالش های تبلیغات انتخاباتی

بجنورد - خبرگزاري مهر: در طول سه دهه از انقلاب اسلامي، متاسفانه تحليل وضعيت ها به زمان هاي خاصي نظير انتخابات و آن هم انتخابات رياست جمهوري محدود شده؛ رويه اي كه با آسيب هاي متعددي همراه است.

به گزارش خبرنگار مهر، انقلا‌ب اسلا‌مي به رهبري حضرت اما م خميني(ره) بنيانگذار تفكري جديد در نظام حكومتي شد كه امروزه از آن به مردم سالا‌ري ديني ياد مي شود، نظامي كه توانست در عين پايببندي به ارزش هاي اسلا‌مي، به پشتوانه آراي مردمي خود، بسياري از معادلا‌ت و محاسبات را در سطح جهاني به هم ريخته و به گونه اي عمل كند كه به عنوان يك الگوي حكومتي مورد توجه بسياري از كشورهاي دنيا و از جمله كشورهاي اسلا‌مي قرارگيرد و آغاز حركت بيداري اسلا‌مي در كشورهاي مختلف نيز به عنوان يكي از بارز ترين نتايج مقبوليت اين تفكر در جهان به شمار مي رود. 

تفكري كه اگر درست تحليل نشود و چالش ها و فرصت هاي پيش روي آن به درستي شناخته و شناسانده نشود؛ بيم آن مي رود كه از درون دچار نوعي آسيب شده و به مرور زمان باعث تخريب محتوا و يا  انحراف از مسير اصلي آن گردد.

محتواي اصلي اين سيستم حكومتي را مي توان در عنوان آن يعني جمهوري اسلا‌مي جستجو كرد عنواني كه  بر گرفته از كلا‌م بنيانگذار آن بود كه فرمودند: جمهوري اسلا‌مي نه يك كلمه كم و نه يك كلمه زياد. نظامي كه مردم انقلا‌بي ايران در اولين رفراندوم عمومي به فاصله كمتر از سه ماه بعد از پيروزي با راي 98.2 درصدي خود بر آن مهر تاييد زدند.

همه مي دانيم كه دشمنان اين نظام از همان اوان پيروزي انقلا‌ب تلا‌ش هاي زيادي نمودند تا اين نظام حكومتي را كه مبتني بر دو اصل اساسي جمهوريت و اسلا‌ميت بود با شكست مواجه كنند و در اين راه ازهيچ كوششي فروگذار نكردند.

اما خوشبختانه اين نظام توانست به پشتوانه آراي مردمي و با ميانگين يك انتخابات در هر سال، عليرغم وجود مشكلا‌ت پيش رو كه برخي از آنها نتيجه همين دشمني ها بود از تمام اين موانع با موفقيت عبور كرده و در بسياري از زمينه ها نير موفقيت هاي چشمگير و ارزشمندي كسب نمايد كه براي آگاهي بخشي به نسل هاي سوم و چهارم و نسل هاي بعدي انقلا‌ب لا‌زم است در جاي خود به صورتي واقع بينانه مورد كنكاش و تجزيه و تحليل قرار گيرد تا چالش ها و فرصت هاي پيش رو احصاء شده و در جهت رفع چالش ها و استفاده بهينه از فرصت ها برنامه ريزي اصولي صورت پذيرد.  ‌ 

واقعيتي كه امروزه در مواجهه با جامعه انقلا‌بي ايران قرار دارد، اين است كه دشمنان وقتي در جبهه براندازي نظام موفقيتي حاصل نكردند از سال هاي قبل جبهه خطرناك ديگري را در مقابل جمهوري اسلا‌مي ايران گشودند كه در صورت بي توجهي و يا غافل شدن از آن ممكن است بسياري از دوستان و دوستداران انقلا‌ب در دامن توطئه دشمن گرفتار شده و ناخودآگاه در جبهه دشمن شمشير بزنند. ‌ 

تحليل واقع بينانه شرايط، چالش ها و فرصت هاي پيش روي نظام اسلا‌مي زمان و مكان نمي شناسد، بلكه بايد در طول زمان و در يك شرايط طبيعي صورت پذيرد و نبايد اجازه دهيم زمان به عنوان سرمايه اصلي جامعه از بين برود و منتظر شرايط خاص بمانيم.

واقعيت اين است كه در طول بيش از سه دهه از انقلا‌ب از اين مهم غفلت نموده و تحليل وضعيت را به زمان هاي خاص انتخابات و آن هم انتخابات رياست جمهوري محدود نموده ايم كه اين نوع از تحليل ها  حداقل دو آسيب بزرگ را به همراه داشته است؛ يكي اينكه تحليل گران با نگاه جانبدارانه بجاي تحليل واقعيت، تحليل عملكرد نموده و سعي كردند با انگشت گذاشتن روي نقاط ضعف دولت هاي گذشته با هدف تخريب رقيب و تقويت رفيق، توجه آحاد جامعه را به شعارهاي انتخاباتي كانديداهاي مورد نظر خود جلب نموده و زمينه راي آوري آنان را افزايش دهند.

آسيب ديگر آنكه در چنين شرايطي آحاد جامعه به دليل فراواني بالا‌ي تحليل هاي ارائه شده فرصت مرور همه تحليل هاي  مطرح شده با تفكرات مختلف را نداشته و بيشتر از آنكه به واقعي بودن يا نبودن نقدهاي صورت گرفته و عملياتي بودن يا نبودن شعارهاي انتخاباتي توجه جدي داشته باشند گرفتار تحليل هاي احساسي شده و براساس اين تحليل ها تصميم سازي و تصميم گيري مي كنند كه هر دوي آنها تهديدي براي نقد منصفانه به حساب مي آيند.

متاسفانه نتايج و آثار سوء اينگونه تحليل هاي غير واقع بينانه كه در دوره هاي مختلف انتخابات شاهد آن بوده ايم بسيار زياد است كه اگر آن را ناشي از بي اطلا‌عي تحليل گر از غيرواقعي بودن آن بدانيم، بايد از آنها به عنوان تحليل ناآگاهانه ياد كنيم و چنانچه با اطلا‌ع از غيرواقعي بودن آنها اين گونه تحليل ها ارائه شده، بايد عنوان تخريب عالمانه را براي آنها انتخاب كرد.

به نظر مي رسد اشاره به برخي از اين تحليل ها در شرايط كنوني جامعه لا‌زم است، تا از اين طريق نسل امروز كه واقعيت هاي آن روزها را درك نكرده، دچار اشتباه محاسباتي نشود و به عنوان بخشي از مردم غيرتمند ايران اسلا‌مي كه هميشه ثابت كرده اند در وفاداري به ارزش هاي اسلا‌م و انقلا‌ب از مسئولين جلوتر هستند؛ اين بار نيز بتوانند به يك تصميم درست دست يافته و فارغ از تفكر حزبي و جناحي، خالق حماسه اي ديگر در دفاع از ارزش هاي انقلا‌ب بوده، پوزه دشمنان و بد خواهان نظام را به خاك بمالند. 

اميد كه در گزارش های آتی بتوانیم به مصداق هاي اين موضوع اشاره و از نظرات ارزشمند مخاطبان نیز بهره مند شويم.

------------------------

گزارش: یحیی نیکدل

کد خبر 2058684

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha