به گزارش خبرنگار مهر، هنوز زمان زيادي به آغاز رسمي و زمان قانوني تبليغات چهارمين دوره انتخابات شورهاي اسلامي در مناطق شهري و روستايي كشور باقي است ولي طي چند روز اخير و با معلوم شدن نتايج اوليه بررسي صلاحيت هاي داوطلبان عضويت در شوراها فضاي استان كردستان تحت تاثير كارهاي تبليغاتي خود قرار داده اند كه البته با گذشت زمان بر تنور داغ اين تبليغات نيز افزوده مي شود.
با نزديك شدن به روز برگزاري انتخابات هر روز شيوه اي نوين از تبليغات افراد داوطلب رونمايي مي شود و كساني كه داعيه حضور در تركيب دور چهارم شورا به ويژه در شهر سنندج و ساير شهرهاي بزرگ استان كردستان را دارند سعي مي كنند با استفاده از شيوه هاي مختلف خود را بهترين شكل ممكن به مردم معرفي كنند كه البته اين اقدامات در حالي صورت مي گيرد كه همچنان زمان براي اغاز رسمي تبليغات همچنان باقي است.
اين روزها شيوه هاي از سوي افراد براي تبليغ كردن به كارگيري مي شود كه شايد در دوره هاي گذشته و حتي انتخابات مجلس شوراي اسلامي در سال 90 تا حدودي كم رنگ تر بود ولي با توجه به ورود تكنولوژي هاي جديد افراد داوطلب تلاش دارند كه ضمن استفاده از اين شيوه ها برنامه هاي كاري خود را به مردم معرفي كرده و براي جلب راي و نظر آنها تلاش كنند.
بازار داغ پيامكي و ارسال اس ام اس اين روزها به بخش ثابت برنامه هاي تبليغاتي افراد داوطلب تبديل شده است و به همين دليل است كه در هر موقع از شبانه روز احتمال به صدا درآمدن زنگ موبايل ها وجود دارد و پشت خط نيز پيامك تبليغاتي يك داوطلب عضويت در شوراهاي اسلامي است كه در سعي كرده تا از رقيب عقب نيافتاده و به معرفي خود بپردازد و با بهانه هاي مختلف از جمله مناسبت هاي ملي و مذهبي و همچنين در قالبي جمله اي پند آموز و يا شعري احساسي خود را به مردم معرفي كند.
استفاده از پيامك هاي تبليغاتي با توجه به ورود اپراتورهاي مختلف در كشور اين روزها به يك بخش ثابت تبديل شده است و تقريبا مي توان گفت تمامي افراد داوطلب هزينه در اين بخش را به يكي از برنامه هاي اصلي و ثابت تبليغاتي خود تبديل كرده اند و اگر چه همچنان زمان تبليغات رسمي آغاز نشده است ولي تاكنون هيچ مرجع قانوني به افرادي كه با استفاده از اين شيوه خود را تبليغ مي كنند برخوردي نداشته است.
در كنار ارسال پيامك هاي تبليغاتي برگزاري محفل هاي شبانه و در قابل جمع كردن افراد در محلات مختلف شهرهاي كردستان نيز اين روزها تا حدودي گسترده شده است كه از حالت خصوصي به عمومي تبديل شده و معمولا در طول شبانه روز هزاران نشست و محفل اين چنين تدارك ديده مي شود تا از فرصت براي جلب نظر و راي مردم استفاده شود.
برگزاري محفل هاي شبانه و با حضور افراد مختلف در سراسر استان كردستان وارد فاز جديدي شده است ولي با توجه به حضور نزديك به 160 كانديدا در شهر سنندج اين وضعيت در مركز كردستان تا حدودي پررنگ تر از ساير نقاط استان است و به همين دليل است كه هستند افرادي كه همزمان از سوي چندين داوطلب براي حضور در يكي از اين محافل در يك زمان مشخص دعوت مي شوند.
حضور داشتن در برنامه ها و جشن هاي مختلف، استفاده از ظرفيت افراد شناخته شده به ويژه هنرمندان، ورزشكاران، روزنامه نگاران، فعالان عرصه هاي سياسي و اجتماعي از سوي افراد داوطلب عضويت در شوراها از ديگر ابزار تبليغاتي است كه اين روزها در سنندج و ساير شهرهاي كردستان بيش از هر زمان ديگري به چشم مي خورد.
در كنار برگزاري اين گونه برنامه ها و با توجه به اعلام نتايج اوليه بررسي صلاحيت ها و تعيين تكليف بخش اكثريت افراد داوطلب جنب و جوش ها براي تدارك اقلام تبليغاتي هم آغاز شده است و اين روزها عكس هاي زير و درشت افراد داوطلب زير دستگاه هاي چاپخانه هاي استان همچنان رنگ و لعاب مي خورد تا به موقع و در زمان رسمي تبليغات در بين مردم توزيع شود.
البته بايد به اين نكته هم اشاره كرد كه هم اكنون فضاي عمومي شهر سنندج و ساير شهرهاي بزرگ استان تحت تاثير كارت هاي ويزيتي است كه از سوي افراد داوطب چاپ شده و با كنار هم قرار دادن عبارت هاي دهن پركني همچون دكتر، محقق، نويسنده، پژوهشگر، كارشناس، استاد دانشگاه، صاحب نظر و ... به دنبال جلب راي مردم هستند.
چاپ عكس هاي شيك و اتو كشيده بر روي كارت هاي ويزيت در حالي اين روزها در كردستان از سوي افراد داوطلب عضويت در شوراهاي اسلامي به صورت گسترده چاپ و توزيع مي شود كه همچنان نهادهاي ناظر و مجري برگزاري انتخابات نيز نسبت به اين مهم بي تفاوت هستند و كاملا بي تفاوت از كنار موضوع عبور مي كنند و اين بي تفاوتي باعث شده است كه موضوع به صورت كامل و بدون هيچ گونه محدوديتي از سوي تمامي افراد داوطلب به عنوان يك اصل مورد توجه قرار گيرد و كف پياده روهاي شهر سنندج نيز روزنامه مملو از كارت هاي تبليغي مي شود.
استفاده از امكان و ظرفيت رسانه هاي مختلف جمعي از ديگر شيوه هاي تبليغي است كه اين روزها از سوي داوطلبان عضويت در شوراهاي اسلامي در كردستان به وضوح به چشم مي خورد تا جايي كه افراد با صرف هزينه هاي هنگفت تلاش مي كنند تا در قالب متني و يا نقدي كه از يك منبع ديگر هم برداشت شده است، در حوزه مسائل اجتماعي، اقتصادي و سياسي و البته با يك عكس روتوش شده خود را به مردم معرفي كنند.
هر چند كه كردستان در حوزه نشريات مكتوب محلي حال و روز چندان خوشي ندارد ولي اين روزها وقتي كه صفحات مياني يكي دو نشريه محدود را كه ورق مي زني حتما در لابلايي مطالب چاپ شده اسم يكي دو فرد جديد و ناشناخته كه شايد در طول عمر خود حتي يك بار هم دست به قلم نشده باشند به چشم مي خورد كه با كپي كردن مطلبي از يك منبع ديگر مسئله اي را در حوزه هاي مختلف به نقد كشيده است.
استفاده از ظرفيت رسانه هاي جمعي كردستان به جايي رسيده است كه يكي از افراد داوطلب عضويت در شوراهاي اسلامي استان در قالب پخش يك آگهي تلويزيوني تصوير و صداي خود را نيز در اين قالب تعبيه كرده بود و به بهانه تبليغ يك كالاي خاص سعي مي كرد كه از اين شيوه هم براي معرفي و شناساندن خود به مردم استفاده كند كه البته بعد يكي دو نوبت پخش موضوع از سوي مسئولان شبكه استان پيگيري و از پخش اين آگهي عجيب تبليغاتي جلوگيري شد.
تبليغات وسيع و گسترده فعلي در كردستان در حالي همچنان ادامه دارد كه تاكنون وضعيت كانديداهاي انتخابات رياست جمهوري مشخص نشده است و پس از اعلام نظر شوراهاي نگهبان و مشخص شدن افراد حاضر در اين عرصه نيز بدون شك فضاي تبليغاتي در اين استان شديدتر مي شود و به همين دليل تحليل وضعيت كنوني تنها در خصوص انتخابات چهارمين دوره شوراهاي اسلامي شهر و روستاهاي در اين استان است.
هر چه به زمان و روز برگزاري انتخابات چهارمين دوره شوراهاي اسلامي و رياست جمهوري نزديك مي شويم فضاي تبليغاتي گسترده تر مي شود و افراد داوطلب و جريان هاي سياسي طرفدار آنها سعي مي كنند با استفاده از شيوه ها و روش هاي مختلف خود را به مردم معرفي كنند و براي جلب راي آنها تلاش كنند.
با پايان يافتن بررسي صلاحيت ها از سوي هيئت هاي اجرايي و همچنين هيئت هاي نظارت بخش ها و شهرستان ها، هم اكنون كار هيئت هاي نظارت در سطح استان آغاز شده است و بر اساس اعلام يكي از نمايندگان مردم كردستان در مجلس شوراي اسلامي طي دو روز گذشته هيئت نظارت استان چندين جلسه را براي بررسي وضعيت افراد رد صلاحيت شده در انتخابات شوراهاي اسلامي برگزار كرده است.
وي عنوان كرد: هيئت نظارت استان كه متشكل از سه نماينده مردم كردستان در مجلس شوراي اسلامي است تلاش مي كند كه ضمن بررسي دقيق صلاحيت ها زمينه را براي مشاركت و حضور تمامي سلايق در عرصه انتخابات فراهم كند و به همين دليل اجراي كامل قوانين و مقررات در اين زمينه در دستور كار هيئت نظارت استان قرار گرفته است.
بر اساس اعلام رئيس ستاد انتخابات استان كردستان از مجموع بيش از هشت هزار داوطلب ثبت نام شده براي عضويت در شوراهاي اسلامي شهر و روستاهاي اين استان طلاحيت 97 درصد داوطلبان روستايي و 87 درصد از داوطلبان شهر از سوي هيئت هاي اجرايي در سراسر كردستان تائيد شده است.
با توجه به اعلام يكي از اعضاي هيئت نظارت در زمان رسيدگي به صلاحيت ها در هيئت هاي نظارت شهرستان نيز شمار محدودي در سراسر استان كردستان رد صلاحيت شدند و به همين دليل هم پيش بيني مي شود كه در دوره چهارم انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستاهاي كردستان كمترين رد صلاحيت ها صورت گيرد.
نظر شما