۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۵:۳۶

طالبی خبر داد:

مرکز علمی دریاچه ارومیه در دانشگاه ارومیه راه اندازی می شود

مرکز علمی دریاچه ارومیه در دانشگاه ارومیه راه اندازی می شود

ارومیه – خبرگزاری مهر: معاون پژوهشی دانشگاه ارومیه از راه اندازی مرکز علمی دریاچه ارومیه در این دانشگاه خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا طالبی ظهر سه شنبه در نخستین هم اندیشی احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه موافقت اولیه از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در سفر دور چهار هیئت دولت به استان برای راه اندازی این مرکز اخذ شده است افزود: هم اکنون اقدامات اولیه برای ایجاد این مرکز در معاونت پژوهشی دانشگاه انجام شده و در ماه های آتی روند اجرایی آن قوت می گیرد.

وی جمع آوری، تجمیع کلیه اطلاعات، تحقیق و پژوهش های دانشگاهی در زمینه احیای دریاچه ارومیه را از اهداف راه اندازی این مرکز برشمرد و گفت: مراکز علمی به ویژه اعضای هئیت علمی دانشگاه ارومیه با انجام پژوهش های متعدد در طول سالهای اخیر در زمینه احیای دریاچه ارومیه راهکارهای مناسبی نیز دارند که ایجاد این مرکز در جهت جمع آوری این طرح ها و بحث و بررسی پیرامون آنها راه اندازی می شود.

طالبی برگزاری نخستین هم اندیشی احیای دریاچه ارومیه را فرصت ارزشمندی برای استفاده از ظرفیت علمی و پژوهشی دانشگاه ارومیه و تبادل نظر و ایجاد زمینه همکاری با دستگاه های اجرایی ذیربط است.

معاون پژوهشی دانشگاه ارومیه اظهارداشت: متاسفانه اطلاعات و آمار ارائه شده از سوی اعضای هئیت علمی، نمایندگان دستگاه های اجرایی و شورای منطقه ای احیای دریاچه ارومیه یکسان نبود اگر این آمار و ارقام یکسان سازی شود منجر به ارائه طرح های تحقیقاتی با ضمانت اجرایی بالا خواهد بود.

طالبی در ادامه با بیان اینکه دانشگاه ارومیه آمادگی کامل برای انجام طرح های پژوهشی دارد اظهارداشت: ارائه طرح های پژوهشی علمی مناسب نیازمند ارائه اطلاعات دقیق این زیست بوم از سوی دستگاه های اجرایی ذیربط است.

 معاون پژوهشی دانشگاه ارومیه در ادامه با اشاره به ارائه طرح های تحقیقاتی و پژوهشی از سوی سایر دانشگاه های کشور گفت: متاسفانه شاهد ارائه بودجه های هنگفت از سوی دستگاه های اجرایی به مراکز دانشگاهی خارج از استان برای طرح های تحقیقاتی و پژوهشی هستیم این در حالی است که  در نشست هم اندیشی امروز احیای دریاچه ارومیه شاهد ارائه آمارهای متعدد و راهمکاری متفاوت هم از سوی دستگاه های اجرایی و هم از سوی محققان و اعضای علمی دانشگاه ارومیه بودیم.

طالبی گفت: وقتی محققان و پژوهشگران علمی دانشگاه ارومیه و بومی استان آذربایجان غربی در خود شهر ارومیه از نزدیک وضعیت دریاچه ارومیه را رصد و با مسئولان تعامل دارند هنوز موفق به ارائه راهکاریهای عملی نشده اند چرا بودجه برای ارائه طرح های تحقیقاتی سایر مراکز علمی و دانشگاهی کشور در خصوص دریاچه ارومیه ارائه می شود.

وی از مسئولان و دستگاه های اجرایی استان خواست برای ارائه راهکارهای علمی، تحقیقاتی و پژوهشی از ظرفیت و توان علمی دانشگاهی و بومی استان استفاده کنند.

طالبی تاکید کرد: توان و ظرفیت علمی دانشگاهی استان چشمداشت مالی از سوی مسئولان ندارد بلکه احیا و نجات دانشگاه ارومیه با استفاده از راهکارهای علمی و عملی است.

پارک ملی دریاچه ارومیه یکی از ۵۹ ذخیره گاه طبیعی محیط زیست جهان است که به دلیل طبیعت مناسب برای زیست دائمی و موقت انواع پرندگان کمیاب و نادر جهان و زیبایی های طبیعی سواحل و جزایر آن از سوی یونسکو به عنوان یک ذخیره گاه بیوسفری در جهان شناخته شده است.

از سال آبی 75 – 74 تاکنون رقوم ارتفاعی سطح تراز آب دریاچه ارومیه سیر نزولی پیدا کرده و در طول سالهای اخیر آب به بحرانی ترین وضعیت خود رسیده که این امر حیات تنها موجود آن را نیز با خطر جدی مواجه کرده در این راستا که نیاز به یک عزم ملی و منطقه‌ای برای نجات این اکوسیستم با ارزش و بحران زده است.

نخستین هم اندیشی احیای دریاچه ارومیه با حضور 35 نفر از اعضای هئیت علمی، معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی و نمایندگان دستگاه اجرایی سازمان جهاد کشاورزی، سازمان آب منطقه ای، محیط زیست استان برگزار شد.

کد خبر 2059977

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha