۴ خرداد ۱۳۹۲، ۱۳:۲۰

در گفتگو با مهر بیان شد:

جزئیات افتتاح آبرسانی به 100 روستا همزمان با سفر رئیس جمهور

جزئیات افتتاح آبرسانی به 100 روستا همزمان با سفر رئیس جمهور

بندرعباس - خبرگزاری مهر: مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی هرمزگان جزئیات افتتاح همزمان پروژه آبرسانی به 100 روستای استان هرمزگان همزمان با سفر رئیس جمهور را تشریح کرد.

عبدالحمید حمزه پور در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد افتتاح پروژه آبرسانی به 100 روستای استان هرمزگان در سفر رئیس جمهور به استان هرمزگان با بیان اینکه پروژه های آبرسانی طبق برنامه زمانبندی و تواقنامه های مبادله شده بر اساس اعتبارات دریافتی انجام می شود، زمان اجرای یک پروژه آبرسانی را با توجه به اعتبارات تخصیص یافته حداقل دو سال عنوان کرد.

وی با اظهار اینکه عملیات اجرایی برخی از پروژه های افتتاحی در سفر اخیر رئیس جمهور به هرمزگان اواخر سال گذشته و اوایل امسال به اتمام رسید، عنوان کرد: عملیات اجرایی برخی از پروژه های افتتاحی در سفر رئیس جمهور به دلیل تخصیص اعتبارات و حجم پروژه عملیات اجرایی آن بیش از پنج سال به طول انجامیده است. مجتمع آبرسانی حمیران در بندرلنگه بیش از چهار سال و مجتمع منطقه کشار هم هفت الی هشت سال زمان اتمام آن طول کشید که این زمانبر بودن نه به خاطر توان اجرایی بلکه به خاطر تامین و تخصیص اعتبارات است.

حمزه پور شرایط آب و هوایی استان را در اجرای پروژه های آبرسانی استان تاثیرگذار دانست و افزود: در برخی از روستاها به دلیل نبود منابع آبی محلی و پایدار مجبور به انتقال آب از مناطق دور دست هستیم.

وی با بیان اینکه در سفر رئیس جمهور پروژه های آبرسانی به 100 روستا به بهره برداری رسیده است، تاکید کرد: در استان هنوز به آرمان اصلی نرسیده ایم و مشکل بی آبی و کم آبی در روستاهای استان وجود دارد و حتی روستاهایی که آبرسانی به آنها انجام شده پس از مدتی به دلیل شوری آب چاهها و یا خشک شدن آنها موجب می شود تا مجددا پس از چند سال پروژه جدیدی برای آبرسانی به آن تعریف شود.

وی با بحرانی خواندن منابع آبی زیر زمینی بیش از 80 درصد دشتهای استان هرمزگان افزود: حیاط شبکه ها و تاسیسات آبرسانی وابسته به منابع تامین آب است و به محض اینکه منابع تامین آبی دچار  نقصان و کمبود می شود کل سیستم آبرسانی دچار مشکل می شود.

حمزه پور در ادامه گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تخصیص اعتبارات در تسریع عملیات اجرایی پروژه ها تاثیرگذار است تصریح کرد: علیرغم تمام تلاشها و فعالیتهایی که شده به خاطر خشکسالی و شرایط اقلیمی مشکل تامین آب روستایی وجود دارد. که پراکندگی روستاها، ایجاد خطوط آب طولانی و تاسیسات آبرسانی نیازمند اعتبارات مالی بالایی هستند.

مدیرعامل آبفار هرمزگان به اعتبار مورد نیاز برای اتمام پروژه های نیمه تمام در استان را دو هزار میلیارد ریال اعلام کرد که دولت و نمایندگان مجلس می توانند در تخصیص و تامین اعتبارات یاری رسان پروژه های آب و فاضلاب روستایی استان باشند.

وی همچنین با تاکید بر حمایتهای دولت در سالهای اخیر از پروژه های آب روستایی اضافه کرد: در سال 90 بالغ بر 500 میلیارد ریال معادل بودجه سه ساله آبفار هرمزگان برای اولین بار جهت آبرسانی به روستاها اختصاص یافت که بخشی از پروژه های افتتاحی در سفر رئیس جمهور از همین محل تامین اعتبار شد. اما برای اتمام سایر پروژه های آبرسانی نیازمند ادامه روند تامین اعتبارات هستیم.

45 درصد روستاهای استان در برنامه پنجم توسعه از نعمت آب سالم بهرمند شدند

حمزه پور اظهارداشت: در قانون برنامه پنجم و افق برنامه های آبفار آبرسانی به 90 درصد روستاهای بالای 20 خانوار پیش بینی شده است که با اعتبارات پیش بینی شده تا کنون 45 درصد تعهدات آبفار به اتمام رسید.

وی با بیان اینکه طی سه سال برنامه پنجم بالغ بر 850 میلیارد ریال تخصیص یافت، خاطرنشان کرد: تنها در سال 90 اعتبارات تخصیص یافته از اعتبارات پیش بینی شده برنامه پنجم توسعه بیشتر بود اما در سال 91 با کاهش با کاهش اعتبارات مواجه شدیم و شاهد انحراف از برنامه مورد نظر شدیم.

مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی هرمزگان حیاط تاسیسات را وابسته به منابع آبی پایدار عنوان کرد و گفت: در خیلی از پروژه های اجرایی آبرسانی به دلیل خشک شدن چاهها، شوری آب مجبور به اجرای مجدد پروژه و تعریف پروژه جدید برای انتقال آب شده ایم.

وی در مورد افتتاح پروژه های آبرسانی به 100 روستا در سفر اخیر رئیس جمهور افزود: 50 روستا برای اولین بار از نعمت آب شرب تحت شبکه آبرسانی بهره مند شدند و 50 روستای دیگر جزوه پروژه های نوسازی شبکه و تامین منابع آبی جدید بودند.

حمزه پور عنوان کرد: در لیست روستاهایی که در سفر رئیس جمهور مورد بهره برداری قرار گرفت روستای رضوان به دلیل شوری آب چاه با تخصیص 10 میلیارد ریال اعتبار آب شیرینکن احداث شد همچنین روستای سیاهو هم به دلیل خشکی چاه ها از آبرسانی از روستای زاکین انجام شد همچنین آب روستاهای کشار از روستای چهچکور بندرعباس تامین شد.

روستاهایی که برای اولین بار آبرسانی شد
ردیف شهرستان اسامی روستاها
1 بندرعباس فورخوج، شهرک برتم، سغ
2 بندرلنگه برسیمو، هیروند، تم سیک، حمیران، بندرمعلم، حشم حودو، برکه سفلین، چاه عبدالرحمن، زیارت، باورد، چاه درویش، لاوران، باوردان، چکچک، چمپه، حشم چمچه
3 حاجی آباد حسن آباد، خوشن آباد، عزت آباد، فخر آباد، سیف آباد، نسوییه
4 قشم صلخ، گمبرون
5 میناب شیخ آباد، شهرک کولغ کاشی، شهرک تیاب
6 رودان دهنو بادافشان، زرد شمع
7 بستک تنگ بستک، بیسه، محمد آباد، گودگز، چاله فرامرزان، داربست، چاه قیل، چاه بنارد
8 بشاگرد کسیسه ای 1، کسیسه ای2، کلاهو، کونک، زرآباد، جگی سرحدی

 

روستاهایی که شبکه های آبرسانی آن اصلاح شد
ردیف شهرستان اسامی روستاها
1 بندرعباس زیارت گهره، تازیان بالا، تازیان پائین، انگوران، کشار چمردان، کشار بالا، کشار دوستانی، کشار زیر، کشار سرگپ، چاه گود چمردان، نیمه کار، سیاهو، آبشیرینکن زضوان
2 حاجی آباد سرچاهان، بخوان، احمد آباد کوشا، دهنو، گیس
3 میناب مازغ، آرنگو، سرنی، گونر، اسلام آباد، کنار ترش، کلوت، گودو، شهوار، جانشینی، عباسعلیچی، نوبند، کاشی، پوم
4 رودان مازغ کران (نصب دستگاه تصفیه آب u.f)، خیرآباد
5 بستک رودبار
6 بشاگرد زمین تومان، دهندر میرعمر، کور، بن حصار، احمد آباد منو، زدک، تنگ سهران، حاجی آباد سرحدی، دومرغ، پاراپیون، دهندر شنبه، گرهون، زمین حسن، سرشمع، گون، نورآباد، سیدآباد، بندخرس، شهر شیب کلاه

------------------------------------

گفتگو از رضا زرگر

 

 

کد خبر 2060675

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha