به گزارش خبرنگار مهر، تبليغات نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري در كشور در حالي به صورت رسمي آغاز شده است ولي حداقل تا امروز تنها سه نفر از افراد حاضر در اين رقابت در كردستان ستادهاي تبليغاتي خود را راه اندازي كرده اند و پنج نفر ديگر تاكنون اقدامي قابل توجه در اين بخش صورت نداده اند.
راه اندازي ستادهاي تبليغاتي از سوي نامزدهاي اين دوره از انتخابات رياست جمهوري در استان كردستان متفاوت از دوره هاي گذشته بود و در حالي كه از امروز زمان تبليغات رسمي آغاز مي شود ولي تاكنون شماري از افراد هيچ اقدامي در اين راستا انجام نداده و اين در حالي است كه سه نامزد ديگر فعاليت هاي گسترده اي را در كردستان انجام داده اند.
اولين فعاليت هاي تبليغاتي اين دوره از انتخابات رياست جمهور در استان كردستان از سوي آقايان محمد باقر قاليباف و محسن رضايي از سال گذشته شكل گرفت و با بهانه هاي مختلف اين دو فرد سعي كردند كه به نوعي فعاليت هاي خود براي جلب آراء مردم را در مناطق مختلف استان كردستان ساماندهي و مديريت كنند و با مشخص كردن روساي ستادهاي تبليغاتي و برگزاري محفل هاي شبانه و محرمانه به دنبال شناسايي و جذب نيرو باشند.
با سفر محسن رضايي به استان كردستان در سال 91 با عنوان دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام و البته با رويكردي كاملا تبليغاتي و در نهايت اعلام كانديداتوري وي در شهرستان ديواندره را بايد جدي ترين حركت در راستاي تبليغات اين دوره از انتخابات رياست جمهوري در اين استان عنوان كرد و به همين دليل هم بود كه ستادهاي تبليغاتي رضايي از دي ماه سال 91 در كردستان فعاليت هاي خود را آغاز كردند.
بعد از سفر محسن رضايي نوبت به سعيدي كيا رسيد تا وي نيز در سفري يك روزه به استان كردستان ضمن حضور در يكي از مساجد شهر به ارائه برنامه هاي كاري خود در اين دوره از انتخابات بپردازند كه هر چند ذكر اين نكته نيز ضروري است كه تمامي فعاليت هاي سعيدي كيا فقط به اين سفر بسنده شد و ستادي براي وي در كردستان راه اندازي نشد.
در ايام تعطيلات نوروز سال جاري منوچهر متكي هم در سفري سه روزه وارد استان كردستان و ضمن حضور در اكثر شهرهاي استان به سخنراني پرداخت و همزمان با اين سفر ستاد تبليغاتي وي با مديريت يكي از ديپلمات هاي كردستاني شاغل در وزارت امور خارجه كشور شكل گرفت ولي فعاليت هاي اين ستاد يك ماهي بيشتر دوام نياورد و با شكل گيري ائتلاف پنج نفر نيروهاي خط امام و رهبري ستاد متكي در كردستان هم فعاليت هاي خود را متوقف كرد.
محسن رضايي كه در زمستان سال قبل وارد كردستان شده بود، فروردين ماه سال 92 براي دومين بار وارد استان شد و ضمن حضور در شهرستانهاي بانه، سقز و بيجار فعاليت هاي تبليغاتي خود را ادامه داد و همزمان با اين مهم نيز ستادهاي تبليغاتي وي در تمامي شهرستان هاي كردستان فعاليت هاي خود را تشديد كردند.
در ميانه هاي فروردين ماه سال جاري نيز خبرگزاري مهر با انتشار خبري اعلام كرد كه ستاد ائتلاف پيشرفت استان كردستان فعاليت هاي خود را به صورت رسمي آغاز كرده است و بر اساس اطلاعات اعلام شده در اين خبر آمده بود كه فعاليت هاي تبليغاتي اين ستاد با رويكرد حمايت از آقايان قاليباف، حداد عادل و ولايتي در قالب ستاد استان و شهرستان ها راه اندازي شده و هم اكنون فعاليت دارند.
همزمان با اعلام اين خبر ستاد تبليغاتي محمدباقر قاليباف هم كه از سال قبل تشكيل شده بود به صورت جدي فعاليت هاي خود را تشديد كرد و در كنار ستاد اصلي، ستاد حاميان مردمي قاليباف در كردستان هم تشكيل شد تا روند فعاليت هاي تبليغاتي وي وارد فاز جديد شود.
در كنار تشكيل و راه اندازي ستاد تبليغاتي محمد باقر قاليباف و با هماهنگي ستاد ائتلاف كردستان، ستاد تبليغاتي علي اكبر ولايتي هم در اين استان شكل گرفت و فعاليت هاي رسمي اين ستاد نيز در سنندج آغاز شد و گفته مي شود كه قرار است طي هفته جاري ولايتي در سفري تبليغاتي و انتخاباتي وارد استان كردستان شود.
اما با سفر محمد رضا عارف به استان كردستان در روزهاي مياني ارديبهشت ماه و با حضور يكي از نمايندگان سابق مردم سنندج در مجلس شوراي اسلامي و همراهي جمعي از نيروهاي اصلاح طلب ستاد تبليغاتي وي هم در سنندج شكل گرفت و با برگزاري چندين جلسه روند فعاليت هاي تبليغاتي وي دنبال مي شد كه با توجه به ثبت نام آيت الله هاشمي رفسنجاني در انتخابات تا حدودي روند فعاليت هاي اين ستاد كم رنگ شد.
با توجه به ثبت نام آيت الله هاشمي رفسنجاني در انتخابات، بلافاصله بعد از گذشت چندين ساعت از اين مهم شوراي مشورتي اصلاح طلبان كردستان تشكيل جلسه داد و با حضور اعضا ستادهاي استاني و شهرستاني براي مديريت فعاليت هاي تبليغاتي وي شكل گرفت كه البته با توجه به عدم تائيد صلاحيت وي از اول خرداد ماه فعاليت هاي اين ستادها به صورت كامل متوقف شد.
در كنار راه اندازي ستاد تبليغاتي آيت الله هاشمي رفسنجاني در استان كردستان، يكي دو چهره نزديك به دولت در استان نيز ضمن برگزاري ديدارهاي با مدير عامل جمعيت هلال احمر كشور تدارك لازم براي راه اندازي ستادهاي تبليغاتي اسفنديار رحيم مشائي را فراهم كردند و حتي يكي دو جلسه هماهنگي نيز با حضور شماري از مديران دولتي در اين راستا برگزار شد كه البته با رد صلاحيت مشائي نيز برگزاري اين نشست ها و جلسات هم به پايان رسيد.
محمد باقر قاليباف هم در روزهاي پاياني ارديبهشت ماه در سفري چند ساعته وارد شهر سنندج شد و ضمن حضور در مسجد جامع براي شماري از طرفداران خود سخنراني كرد و سپس در سالن آمفي تئاتر دانشگاه آزاد سنندج هم به سخنراني براي جمعي از دانشجويان و اساتيد پرداخت و بعد از اين سفر بود كه ستادهاي وي به شكلي علني تر تبليغات خود را ادامه دادند.
با توجه به توضيحات ارائه شده و تا لحظه انتشار اين گزارش خبري هم اكنون ستادهاي محمد باقر قاليباف، محسن رضايي، علي اكبر ولايتي در استان كردستان به صورت رسمي فعاليت دارند و ستاد تبليغاتي محمد رضا عارف با محوريت يكي از نيروهاي اصلاح طلب نيز در آستانه فعاليت مجدد قرار گرفته است.
بر اساس اطلاعات رسيده به خبرنگار مهر بعد از اعلام نتايج تائيد صلاحيت ها از سوي شوراي نگهبان تماس هاي از سوي ستاد تبليغاتي سعيد جليلي براي راه اندازي ستادهاي وي در استان كردستان صورت گرفته است كه البته تاكنون فرد مورد نظر براي مديريت ستاد تبليغاتي وي در اين استان مشخص نيست و وي فعاليتي تبليغاتي مشخصي در اين استان ندارد.
حسن روحاني ديگر نامزد حاضر در اين دوره از انتخابات نيز تاكنون ستادي در كردستان شكل نداده است و در حالي كه گفته مي شد يكي از نمايندگان سابق مردم سنندج در مجلس شوراي اسلامي قرار است مديريت ستاد وي را در اين استان بر عهده بگيرد ولي پيگيري هاي خبرنگار مهر نشان داد كه تاكنون اقدامي در اين رابطه صورت نگرفته و روحاني نيز ستاد تبليغاتي در كردستان ندارد.
غلامعلي حداد عادل و محمد غرضي دو نامزد ديگر حاضر در اين دوره از انتخابات رياست جمهور هم تاكنون هيچ گونه فعاليت تبليغاتي در استان كردستان نداشته اند و خبري هم در مورد تشكيل و راه اندازي ستادهاي تبليغاتي آنها منتشر نشده است.
با توجه به آغاز تبليغات رسمي انتخاباتي رياست جمهوري پيش بيني مي شود كه طي روزهاي آينده شاهد تشديد فعاليت هاي هشت نامزد حاضر باشيم و به همين دليل نيز رايزني با افراد صاحب نام و فعالان سياسي در راستاي حضور در ستادهاي تبليغاتي افراد داوطلب اين روزها در كردستان شدت گرفته است و افراد سعي مي كنند با تمام توان خود نسبت به جذب نيروهاي شاخص اقدام كنند.
در حالي كه مي توان ادعا كرد كه تبليغات انتخابات رياست جمهوري در اين دوره در كردستان تا حدودي كم رنگ است ولي در عوض فعاليت هاي تبليغاتي شوراهاي اسلامي هر روز تشديد مي شود و فضاي شهرهاي استان نيز مملو از كارت هاي ويزيتي است كه افراد با توزيع آن در بين مردم به دنبال جذب آراء حداكثري هستند.
نظر شما