۶ خرداد ۱۳۹۲، ۱۴:۵۶

با رونمایی از مدال سمندریان

جایزه سمندریان متولد شد/ 40 داور آثار نمایشی را ارزیابی می‌کنند

جایزه سمندریان متولد شد/ 40 داور آثار نمایشی را ارزیابی می‌کنند

هما روستا در نشست خبری آکادمی تئاتر سمندریان با اشاره به اهداف مدنظر برای شکل‌گیری این آکادمی و مدال سمندریان یادآور شد: آثار نمایشی توسط 40 داور از گرایش‌های مختلف هنری ارزیابی می‌شوند و در نهایت دو مدال به نمایش برتر و هنرمند برتر سال اهدا می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری آکادمی تئاتر سمندریان صبح امروز دوشنبه 6 خردادماه با حضور هما روستا رییس هیات امنا و مدیر مسئول موسسه فرهنگی هنری سمندریان، ابراهیم حقیقی، حسن معجونی، محمد یعقوبی، حمید پورآذری، کاوه سمندریان، محمد رسول صادقی، فریبرز دارایی از اعضا هیات امنا و شاهین اسلامی حامی مالی این آکادمی و مدیر گالری باروک در سالن استاد امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

در ابتدای این نشست رسانه‌ای هما روستا درباره راه‌اندازی آکادمی تئاتر سمندریان عنوان کرد: تصمیم گرفتیم که در اردیبهشت ماه که سالروز تولد حمید سمندریان است این آکادمی به صورت هر ساله‌ جایزه‌ای را در تئاتر ایران اهدا کند چون سمندریان برای ما همیشه زنده است. این مراسم فقط یک جشن تولد نیست بلکه در این آکادمی تلاش می شود آرزوهایی که سمندریان برای تئاتر ایران داشت برجسته و آموزه های او را به نسل جوان منتقل کنیم. سمندریان آرزومند داشتن تئاتری خلاق، پیش‌رو و سختگیر بود، تئاتری که ما را به جلو ببرد.

وی افزود: در جشن تولد سمندریان می خواهیم به بهترین ها مدال استاد سمندریان را اهدا کنیم. بنابراین اگر سالی بهترینی وجود نداشت فقط جشن می گیریم و افسوس می خوریم که چرا بهترین نداشته ایم. امسال اگر سمندریان در میان ما بود تولد 82 سالگی اش را جشن می گرفتیم اما در نبود او و در اواخر اردیبهشت ماه مهمانی بزرگی ترتیب دادیم که در این جشن به سه نفر که آثارشان مورد داوری قرار گرفته بودند جایزه اهدا شد. این جشن و داوری ها امسال خیلی خودمانی برگزار شد اما از سال آینده برنامه های این آکادمی رسانه ای خواهد بود.

روستا متذکر شد: در جشنی که برگزار شد از پانته‌آ پناهی‌ها برای بازی در نمایش" ویتسک"، مرتضی اسماعیل کاشی برای بازی در نمایش "ویتسک" و "مکبث" از همایون غنی‌زاده برای کارگردانی نمایش "آنتیگونه" تقدیر شد. سمندریان جوانان خلاق را به شدت تشویق می‌کرد اما نظر دیگری روی همایون غنی‌زاده داشت و معتقد بود که وی ادامه‌دهنده راهش است اما هیچ‌گاه شیوه های مختلف را رد می کرد به صورتی که از دیدن نمایش های "ایوانف" و " ادیپ" بسیار لذت برده بود.

بازیگر "باغ آلبالو" ادامه داد: در قضاوت ما برای اهدای مدال آکادمی تئاتر سمندریان تئاتر پیشرو و پرتکاپو و تاثیرگذار است. البته تئاترهای ساده و پیش پاافتاده را رد نمی کنیم اما آنها را مورد قضاوت هم قرار نمی دهیم. محل آکادمی در آموزشگاه حمید سمندریان است. خوشبختانه بعد از فوت سمندریان در این آموزشگاه حتی یک روز هم بسته نشد چون سمندریان همیشه در تلاش بود هنرمندان سخت کوشی را تربیت و به جامعه هنری تحویل دهد. قرار است با اهدای مدال سمندریان هنرمندان را تشویق و در جهت کشف نمایش های با کیفیت تلاش کنیم.

همسر زنده یاد سمندریان یادآور شد: داوری نمایش ها از اردیبهشت امسال تا اردیبهشت سال آینده خواهند بود. شیوه داوری نیز به شکل اینترنتی است و توسط جمعی از هنرمندان رشته های مختلف که حدود 40 نفر هستند انجام می شود. داوران نیز باید در جهت چارچوب های آکادمی آثار را انتخاب کنند تا تلاشی برای شناسایی کارهای خلاقانه صورت گیرد. این مدال توسط یدالله شیرازی که از طراحان بین المللی ما است طراحی شده است.

این هنرمند توضیح داد: هر سال دو جایزه قرار است اهدا شود. بنابراین ما تنها دو مدال را که یکی جایزه گروهی است و به گروه برگزیده اهدا می شود و دیگری جایزه ای فردی است به هنرمندان شاخص اختصاص می دهیم. بنابراین این مدال قرار نیست به هرکسی اهدا شود. غیر از گروه برگزیده هر هنرمندی از بازیگر و کارگردان گرفته تا طراح پوستر و طراح لباس می تواند انتخاب شود اما باید کاری بسیار چشمگیر در حرفه خود انجام داده باشد. آکادمی تئاتر سمندریان بسیار سختگیرانه برگزیدگان خود را انتخاب می کند.

روستا افزود: کسانی که در کارشان سختگیر هستند دیده می شوند. بنابراین اگر یک پوستر هم ویژگی های خاصی داشته باشد ممکن است مدال آکادمی را دریافت کند. در برگزاری این آکادمی هیچ حامی دولتی نداشته ایم چون حامیان دولتی چارچوب خاصی برای خودشان دارند و اگر ما از آنها بهره ببریم به جشنواره هایی که هر سال برگزار می شود تبدیل خواهیم شد. امسال تنها حامی ما شاهین اسلامی مدیر تماشاخانه و گالری باروک بوده است.

در ادامه این جلسه کاوه سمندریان درباره شیوه رأی گیری اینترنتی داوران توضیح داد: داوران بعد از دیدن نمایش ها وارد سایت سمندریان می شوند و در آنجا باید به سوالاتی که درباره هر رشته مشخص مطرح شده است پاسخ دهند. بر اساس امتیازی که داوران به هر رشته هنری می دهند افراد برگزیده انتخاب و اگر با معیارهای آکادمی مطابقت داشته باشند به عنوان دریافت کننده مدال سمندریان معرفی خواهند شد. رای ها به صورت مخفی است و فقط هیات امنا می توانند آرا را ببینند.

ابراهیم حقیقی نیز درباره راه اندازی این آکادمی عنوان کرد: آدم هایی که بزرگ هستند مخصوصا در هنر بعد از نبودن‌شان هم بزرگ هستد. این قدرت حضور سمندریان است که باعث شکل گیری این آکادمی شده است. خواسته افراد بزرگی مثل سمندریان را زنده نگاه داشتن وظیفه همه ماست.

حسن معجونی نیز در این باره اظهار کرد: بسیار خرسندم که جریان مستقلی در ارزش گذاری آثار در حال شکل گیری است. همه می دانیم که ارزش گذاری مسئله مهمی است که متاسفانه در برگزاری جشنواره های دولتی به درستی رعایت نمی شود. امیدوارم این آکادمی در جهت شکل گیری هرچه بهتر تئاتر با کیفیت موفق عمل کند.

محمد یعقوبی نیز در این نشست عنوان کرد: قرار است این آکادمی نامزدهای خود را به صورت ماهیانه یا فصلی معرفی کند تا مخاطبان درجریان داوری ها قرار بگیرند. همچنین ما از پیشنهادات مختلف هم استقبال می کنیم و امیدوارم بتوانیم بخشی هم برای آثار ترجمه شده و همچنین آرا مردمی در سالهای آینده در نظر بگیریم.

کد خبر 2063976

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha