به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری صدای افغان، مسئولان امنیتی استان فراه افغانستان می گویند که درجریان درگیری نیروهای امنیتی و مخالفین مسلح دولت در این استان بیش از ۴۶ تن از مخالفین مسلح دولت کشته و زخمی شدند.
"عبدالرحمان ژوندی" سخنگوی شهردار استان فراه با تایید این خبر به خبرگزاری صدای افغان (آوا) گفت که در جریان دو درگیری مسلحانه در شهرستان های ناامن " بالابلوک " و "پرچمن " استان فراه تلفات سنگینی علیه مخالفین مسلح دولت وارد شده است.
وی افزود که این درگیری ها زمانی به وقوع پیوست که مخالفین دولت، قصد حمله مسلحانه به پاسگاه های امنیتی پلیس در منطقه "فراه رود" شهرستان "پرچمن" استان فراه را داشتند.
سخنگوی شهردار فراه تصریح کرد که این درگیری حوالی ساعت ۴بامداد امروز رخ داد و بعد از ساعت ها درگیری، دست کم ۲۰ تن از مخالفین کشته و ۲۵تن دیگر زخمی شدند.
وی با اشاره به احتمال افزایش تلفات گفت: در یک درگیری دیگر در منطقه "پساو" شهرستان " بالابلوک " استان فراه ۵ تن از مخالفین مسلح دولت کشته و ۶تن دیگر زخمی شدند.
وی گفت که دراین درگیری مقداری از سلاح ها و مهمات مخالفین دولت توسط نیروهای پلیس ضبط شده است. این درحالیست که مخالفین مسلح دولت افغانستان تاکنون در این باره اظهار نظری نکرده اند.
گفتنی است، استان فراه در افغانستان از جمله استان های ناامن در غرب این کشور است که طالبان در آن حضور گسترده ای دارند.
خبر دیگر اینکه حامد کرزای رئیس جمهوری اسلامی افغانستان در جریان سفر دو روزه خود به هند در یک نشست با خبرنگاران هندی و بین المللی و مراکز تحقیقاتی حضور یافت و به سوال آنان پاسخ گفت.
رئیس جمهور افغانستان در بخشی از این نشست خبری در مورد وجود فساد اداری در افغانستان گفت که در ده سال گذشته بازسازی زیر ساخت های کشورمان را که در سه دهه جنگ از بین رفته بودند آغاز کردیم و در این میان، پول های غرب در حالی به افغانستان سرازیر شد که شیوه های قراردادی که کشور ما هنوز آماده آن نبود، تطبیق شد.
کرزای دو عامل را باعث گسترش فساد در افغانستان عنوان کرد که یکی از آنها عدم موجودیت نهادهای دولتی و مراجع دولتی و دیگری میکانیزم های ناقص سپردن قرارداد ها از جانب غرب مخصوصاً امریکا است.
وی افزود: فسادیکه در ارائه خدمات در ادارات دولتی وجود دارد به مراتب کوچکتر از فسادی است که این قرارداد ها باعث شده است. به عنوان مثال، شرکت های خصوصی امنیتی که غرب در افغانستان به کار گماشته بود باعث فساد و بی ثباتی و بی امنیتی بود و پنج سال طول کشید تا این شرکت ها را تحت کنترل نسبی در بیاورم.
رئیس جمهوری افغانستان گریزی به انتقاد رسانه های غربی از دولتش زد و اظهار داشت که رسانه های غربی از فساد اداری به عنوان وسیله علیه افغانستان استفاده می کنند و انتقاد ها، همه انگیزه سیاسی داشت تا اصلاحی.
آمریکا زندانیان افغانستانی در گوانتانامو را به دولت افغانستان تحویل دهد
حامد کرزای رئیس جمهور افغانستان بار دیگر از دولت امریکا خواست تا اتباع افغانستان در زندان گوانتانامو را به کشورمان بازگرداند.
رئیس جمهوری اسلامی افغانستان از تلاش های باراک اوباما همتای امریکایی خود برای بستن زندان گوانتانامو و انتقال زندانیان این زندان به کشورهایشان، یکبار دیگر از دولت این کشور خواست تا هر چه زودتر زندانیان افغانستانی را به کشور شان بازگرداند.
بر اساس گزارش اطلاعیه کاخ ریاست جمهوری افغانستان حامد کرزای از هر گونه تلاش برای بستن زندان گوانتانامو استقبال می کند و خواهان بازگرداندن هرچه سریع تر زندانیان افغانستانی به دولت افغانستان است.
ساخت فرودگاه استان فراه به زودی آغاز می شود
کار ساخت فرودگاه استان فراه افغانستان با هزینه ۶میلیون دلار به صورت اساسی و معیاری به زودی آغاز می شود.
سخنگوی شهردار استان فراه با بیان مطلب فوق، خاطر نشان کرد که با ساخت فرودگاه استان فراه بسیاری از مشکلات شهروندان این استان برطرف خواهد شد.
عبدالرحمان ژوندی، سخنگوی شهردار استان فراه به خبرگزاری صدای افغان(آوا)، گفت که دولت مرکزی هزینه ساخت فرودگاه استان فراه را متقبل شده است و متعهد شده تا این پروژه را تکمیل کند.
سخنگوی شهردار استان فراه از عملی شدن چندین پروژهی دیگر بازسازی در این استان خبر داد و گفت که کار آسفالت سازی جاده " قلعه کاه، خاک سفید " و مرکز استان فراه ،ساخت ساختمان دانشگاه ، سیستم آبرسانی بهداشتی و ده ها پروژه دیگر در آینده نزدیک آغاز خواهد شد.
وی تصریح کرد که ساخت و تطبیق پروژه های مذکور ده ها میلیون دلار هزینه نیاز دارد که از سوی دولت مرکزی منظور شده است.
ژوندی ضمن ابراز نگرانی از هدر رفتن میلیون ها دلار در مرکز این کشورگفت که چنانچه این مبالغ در استان فراه به مصرف میرسید، بسیاری از مشکلات شهروندان این استان برطرف می شد. گفته میشود، استان فراه از جمله استان های غرب افغانستان است که تاکنون فرودگاه آن به صورت اساسی ساخته نشده است و این امر نگرانی شهروندان این استان را به دنبال داشته است.
برنامه انتقال برق وارداتی از ایران به افغانستان آغاز شد
برنامه عملی انتقال برق وارداتی از کشور ایران به استان فراه افغانستان در داخل خاک ایران آغاز شد.
سخنگوی شهردار استان فراه با اشاره به سفر اخیر شهردار این استان به ایران گفت که برنامه انتقال برق وارداتی به زودی عملی و مشکلات کمبود برق وارداتی از ایران به زودی رفع خواهد شد.
عبدالرحمن ژوندی، سخنگوی شهردار استان فراه به خبرگزاری صدای افغان(آوا)، گفت که انتقال ۱۰۰مگاوات برق به استان فراه در خاک ایران آغاز شده است که بزودی کار آن در استان فراه نیز آغاز میشود.
وی افزود که همچنین قرار است، بزودی کار ساخت جاده تجاری" شیخ ابونصر فارابی" که متوقف شده بود، مجددا آغاز شود و دولت ایران متعهد شده است که درجهت عملی ساختن این دو پروژه اقدامات لازم را انجام دهد.
مسئولان افغانستان در حالی از آغاز به کار این دو پروژه درآینده ای نزدیک خبر میدهند که شهروندان این استان از کمبود برق، بویژه خرابی جاده "شیخ ابونصر فارابی " شکایت دارند.
گردهمایی بزرگ دانشجویان دانشگاه بلخ
به دنبال تحصن و اعتصاب غذایی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه کابل، شماری از دانشجویان دانشگاه بلخ در یک گردهمایی بزرگ حمایت جدی خویش از حرکت مدنی دانشجویان کابل اعلام کردند.
این دانشجویان از ساعت ۸:۰۰ صبح امروز (دو شنبه ۶ خرداد) با هماهنگی مسئولین شورای شهر استان بلخ این کشور در مقر شورای شهر این استان گردهم آمده و حمایت شان را از دانشجویان معترض دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه کابل اعلام کردند.
این دانشجویان تاکید دارند در صورتی که به خواسته های مدنی دانشجویان کابل پاسخ مثبت داده نشود دست به تحصن و اعتصاب غذای خواهند زد. تحصن و اعتصاب غذای دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه کابل امروز (دوشنبه) وارد هشتمین روز شده است که اکثر فعالان فرهنگی، جامعه مدنی، علما و رحانیون افغانستان حمایت خود را از این دانشجویان اعلام کرده اند.
قابل ذکر است که حرکت های مدنی از قبیل تظاهرات، تحصن و اعتصاب غذای برای حل مشکل و خواسته های جمع معترض، از روش های پذیرفته شده ی جهانی می باشد اما در افغانستان به دلیل ضعف مدیریت و سهل انگاری این دولت چنین حرکت های مدنی به نتیجه ای نمی رسد.
تحصن و اعتصاب غذایی شماری از دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه کابل به دلیل تعصبات قومی، سوء استفاده از مسئولیت و بی کفایتی شماری از استادان و رئیس دانشکده علوم اجتماعی همچنان ادامه دارد.
صبح امروز نیز دانشجویان معترض دانشکده علوم اجتماعی با تجمع در مقابل درب جنوبی دانشگاه کابل خواستار عزل رئیس دانشکده علوم اجتماعی شدند.
معترضین تاکید دارند تا زمانی که رئیس دانشکده علوم اجتماعی برکنار نشود به حرکت های مدنی خویش ادامه داده و به هیچ وجه در کلاس های درس حاضر نخواهند شد. گفتنی است که روز گذشته دانشجویان دانشگاه بامیان افغانستان نیز در یک گردهمایی حمایت شان را از خواسته دانشجویان کابل اعلام کردند.
معاون فرمانده پلیس شهرستان بغلان افغانستان کشته شد
معاون فرمانده پلیس شهرستان بغلان مرکزی استان بغلان افغانستان در درگیری با طالبان محلی در این شهرستان کشته شد.
صبح امروز(دوشنبه 6 خرداد) خودرو حامل مسئولین فرماندهی پلیس شهرستان بغلان مرکزی، در نزدیکی منطقه "چهارشنبه تپه" شهرستان بغلان مرکزی استان بغلان با کمین طالبان رو برو شدند.
"غلام سخی رستاقی"، فرمانده پلیس شهرستان بغلان مرکزی استان بغلان که خود نیز در این حادثه حضور داشته است به خبرگزاری صدای افغان(آوا) گفت که در درگیری پیش آمده با گروه طالبان "جمعه گل خان " معاون وی، کشته شده است.
به گفته وی، پس از رسیدن نیروهای کمکی پلیس، نیروهای طالبان شکست خوردند ولی درگیری های پراکنده هنوز وجود دارد.
معاون فرمانده پلیس شهرستان بغلان افزود که هنوز آمار تلفات طالبان مشخص نشده است.
به گفته وی، این در حالی است که روز گذشته مسئولین پلیس استان بغلان از آغاز عملیات "میوند ۲" در شهرستان بغلان مرکزی این استان خبر دادند.
این عملیات با همکاری نیروهای پلیس، نیروهای امنیتی و ارتش افغانستان برای پاکسازی اطراف شهرستان بغلان مرکزی از مخالفین مسلح، تحت نظارت "اسدالله شیرزاد " فرمانده پلیس استان بغلان آغاز شده است.
گفته می شود که یکی از دلایل راه اندازی این عملیات در شهرستان بغلان مرکزی افزایش روز افزون نیروهای طالبان و بمب گذاریهای کنار جاده آنان است.
نظر شما