۱۱ خرداد ۱۳۹۲، ۱۴:۲۵

آلودگی هوا بحث برانگیزترین موضوع اولین مناظره / رویارویی فرمانده و معاون سابق

آلودگی هوا بحث برانگیزترین موضوع اولین مناظره / رویارویی فرمانده و معاون سابق

8 کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری تاکنون به ندرت برنامه مشخص و مدونی در خصوص محیط زیست ارائه داده اند اما روز گذشته در مناظره ای که کاندیداها باهم داشتند یکی از چالش برانگیزترین موضوعاتی که مطرح شد مسئله آلودگی هوا بود که البته هیچیک از کاندیداها در این باره بازهم برنامه روشنی ارائه نکردند.

به گزارش خبرنگار مهر، با اینکه کمتر از دو هفته تا انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری باقی مانده و کارشناسان  و فعالان محیط زیست بارها از کاندیداها خواسته‌اند که برنامه های زیست محیطی دولت آینده را اعلام کنند اما به جز چند موردی که به صورت جسته گریخته توسط دکتر قالیباف، دکتر رضایی و دکتر عارف در این خصوص مطرح شده هیچیک از کاندیداها در مورد محیط زیست برنامه و چشم انداز مشخصی ارائه نداده اند. این در حالیست که محیط زیست این روزها دست کم در کلانشهرها و در موضوعاتی مانند آلودگی هوا با چالشهای بسیاری مواجه است و کمتر کسی است که این روزها با مشکلات ناشی از آن دست و پنجه نرم نکند.

با این همه روز گذشته در بخش دوم مناظره اقتصادی ۸ نامزد ریاست جمهوری، نامزدها درباره نصاویری که نمایش داده می شد توضیحاتی ارائه کردند که در این میان عکسی از ترافیک تهران منجر به بحث میان دکتر عارف و دکتر قالیباف شد.

به اعتقاد دکترعارف، این عکس که در آن تعداد زیادی از خودروها در یکی از بزرگراههای تهران نمایش داده می شد نمادی از مشکل ترافیکی تهران و آلودگی هواست که متاسفانه دستگاههای ذیربط هیچ اقدامی برای کاهش آن نکردند و مرتب به هم پاسکاری می کنند و گردن هم می اندازند.

اما پس از آن دکتر قالیباف در واکنش به اظهارات عارف با بیان اینکه این عکس یعنی آلودگی هوا آلودگی صوتی، هدر دادن جان و مال و روان مردم، گفت: اگرچه دکتر عارف فرمودند این معضل مربوط به  تهران است و دلیل آن این است که مسئولین کارشان را انجام ندادند اما باید یادآوری کنم زمانی که وی معاون اول بودند در دوره اصلاحات، بنده فرمانده نیروی انتظامی بودم هجده ماه پشت در دولت در دو جلسه با مدیریت خود ایشان ماندیم که معلوم بکنند صاحب آلودگی هوا چه کسی است؟

به گفته وی، البته همین الان هم واقعا مسئولیت وجود ندارد و همانطور که چندی پیش در مصاحبه ای بود گفته بودم ،کارها یا بی صاحبند یا چند صاحب، امروز آلودگی و محیط زیست در کشور تنها خودرو هم نیست همانطور که گفتیم ذرات آلوده و بحث غبار واقعا بیشتر دارد خسارت می زند.

عارف نیز در پاسخ به اظهارات قالیباف توضیح داد: در چند جلسه ای که ما در خدمت دکتر قالیباف بودیم ایشان در نیروی انتظامی بودند و آقای احمدی نژاد شهردار بود که درآن زمان شهرداری می گفت نیروی انتظامی مسئولیت دارد نیروی انتظامی می گفت شهرداری و بعد همه گردن دولت می انداختند. خوشبختانه جناب آقای قالیباف آمدند شهرداری و باز اتفاقی نیفتاد آقای احمدی نژاد هم رئیس جمهور شدند باز هیچ اتفاقی نیافتد.

 در نهایت قالیباف گفت: توقع ما هم همین است که رئیس دولت، تصمیم بگیرد چه کسی مسئول است و کار بی صاحب نماند به ویژه مسائلی مانند آلودگی هوا که هم در آن دولت بی صاحب بود هم در این دولت، یعنی در حقیقت بخشها نمی توانند تصمیم بگیرند نه شهرداری نه ناجا و اگر دولت صاحب داشته باشد تکلیف همه روشن می شود.

البته دکتر رضایی هم با بیان اینکه  محیط زیست در ایران به شدت در آستانه تخریب است گفت: یکی از مهمترین معضلات محیط زیست البته آلودگی هوا و ترافیک است و در حال حاضر محیط زیست ما در یازده استان جنوبی مشکل گرد و غبار را دارد و ای کاش تصویری هم از معضلات استانهای درگیر با ریزگردها را هم می گذاشتید اما چون مسئولان غالباً در تهران زندگی می کنیم فکر می کنیم تهران فقط ایران است در حالیکه یازده استان جنوبی غباری که راه می افتد حقیقتا وحشتناکتر از این چیزی که هست دریاچه ارومیه است جاهای دیگر است ما باید یک فکر جدی برای محیط زیست کشور بکنیم و واقعا این اوضاع را عوض کنیم.

دکتر ولایتی نیز تراکم ترافیک را بلای جان شهرهای بزرگ عنوان کرد و افزود: همین این آسیب شناسی است، اگر درست آسیب شناسی بشود راه علاجش هم این است که وسایل حمل و نقل عمومی به خصوص مترو را ما افزایش بدهیم تا اینطور دچار تراکم ترافیک و آلودگی هوا نشویم.

در این میان دکتر جلیلی ترافیک و آلودگی هوای ناشی از آن را الگویی از توسعه غیرمتوازن عنوان کرد.

دکتر روحانی، اتلاف وقت، اتلاف انرژی و آلودگی محیط زیست را از اثرات ترافیک و الودگی هوا دانست و افزود: راه حل این است که امکانات حمل و نقل عمومی را توسعه بدهیم.

به اعتقاد دکتر حداد عادل، تا وقتی تولید خودرو به شیوه فعلی ادامه داشته باشد رفت و آمد در خیابانها اصلاح نخواهد شد.

مهندس غرضی هم که پیش از این وعده داده بود چنانچه رای بیاورد معضل آلودگی هوا را حل می کند گفت: این تصویر نشان دهنده شهری غیرقابل سکونت، گرفتاری، از بین رفتن اموال مردم، از بین رفتن پول بنزین و تمام گرفتاریها همراه هم است، خدا به ما رحم کند با این کارهایی که کردیم.

به هرحال با توجه به اینکه گره مشکلات زیست محیطی و به ویژه آلودگی هوا آنچنان کور شده است که حتی نامزدهای انتخاباتی در مناظره‌ها و شعارهای تبلیغاتی خود نمی توانند برای آن راه حلی منطقی ارائه دهند و حتی در مناظره ای که ممکن است در سرنوشت انتخاباتی آنها تعیین کننده باشد در خصوص به خطر افتادن یکی از بارزترین حقوق اولیه مردم یعنی آلودگی هوا تنها به انداختن تقصیرات به گردن هم بسنده کردند بهتر است در مدت باقی مانده کاندیداها برنامه های خود درمورد محیط زیست و به ویژه رفع آلودگی هوا البته آنهایی که پشتوانه اجرایی دارند ارائه دهند.

کد خبر 2067548

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha