به گزارش خبرنگار مهر، استمرار روند آلودگی هوا در استان لرستان در حال رقم زدن فاجعه ای است که تبعات آن را در بلندمدت خواهیم دید؛ فاجعه ای که زمینه افزایش مراجعات مردم به بیمارستان های استان را از هم اکنون فراهم آورده است.
در طول 10 روز اخیر آسمان استان لرستان به صورت کم و بیش شاهد حضور موج های متعدد ریزگردهای عربی بوده است تا همچنان آسمان آبی این استان مجال عرض اندام پیدا نکند.
این روند که دیگر به موضوعی عادی در زندگی لرستانیها تبدیل شده به نظر می رسد موضوعی هشدار دهنده برای آینده مردم این استان است، آینده ای که در آن به قربانیان این آلودگی هوا برخواهیم خورد.
از سوی دیگر استمرار ماندگاری گرد و غبار در استان معضلی است که در میان استانهای درگیر با پدیده ریزگردها بیشتر در لرستان دیده می شود به طوریکه استمرار این پدیده گاه چندین روز خروج از خانه ها و تردد در فضای آزاد را مشکل ساز می کند.
پیش از این معاون ادارهکل هواشناسی استان لرستان در این رابطه به مهر گفته بود که متأسفانه بر اساس بررسیهای انجام شده، ماندگاری پدیدهی گرد و غبار در لرستان نسبت به دیگر استانها بیشتر است و لرستان در این زمینه در صدر استانهای درگیر قرار دارد.
جعفر نعمتی در این رابطه توضیح می دهد: این امر به این معنی است که ورود موج های مختلف ریزگردها به آسمان استان گاه تا چند روز ماندگار بوده و به دلیل شرایط توپوگرافی استان این پدیده استمرار دارد.
مسئول مرکز پایش اداره کل محیط زیست استان لرستان در رابطه با آلودگی هوای امروز در استان لرستان نیز به خبرنگار مهر گفت: در طول 10 روز اخیر به صورت کم و بیش عمده شهرستانهای استان درگیر پدیده گرد و غبار بوده اند.
علی سالاروند با اشاره به وقوع پیک آلودگی هوا در شهرستانهای پلدختر، نورآباد و کوهدشت بیان داشت: میزان آلودگی هوا طی این مدت حتی به مرز 12 برابر حد مجاز نیز در استان رسید.
وی بیان داشت: در حال حاضر وضعیت آلودگی هوا در خرم آباد با ورود موج جدید گرد و غبار افزایش یافته به طوریکه هم اکنون میزان ذرات معلق در هوای خرم آباد به 603 میکروگرم بر مترمکعب رسیده است.
مسئول مرکز پایش اداره کل محیط زیست استان لرستان ادامه داد: این رقم نشان می دهد که هم اکنون میزان آلودگی هوای مرکز استان بیش از چهار برابر حد استاندارد است.
سالاروند یادآور شد: امروز استان لرستان شاهد بیشت و سومین روز آلوده طی سالجاری بود.
وی با اشاره به وضعیت آلودگی هوای لرستان، از شهروندان لرستانی خواست در صورت عدم ضرورت از خروج از منزل و تردد کودکان و سالمندان در این هوای آلوده خودداری کنند و یادآور شد: در موارد ضروری تردد در هوای آزاد باید با رعایت الزامات بهداستی و با استفاده از ماسک صورت گیرد.
مسئول مرکز پایش اداره کل محیط زیست استان لرستان با اشاره به پیش بینی های اداره کل هواشناسی در این زمینه، بیان داشت: به نظر می رسد تا یکی دو روز آینده شاهد استمرار وقوع پدیده گرد و غبار در لرستان باشیم.
سالاروند با بیان اینکه شهرستانهای کوهدشت و پلدختر شاهد بیشترین میزان آلودگی بوده اند، افزود: در طول 10 روز گذشته شاهد ورود موج های مختلف گرد و غبار به استان بوده ایم به طوریکه در این ایام عمده روزها ناسالم بوده است.
بنابراین گزارش لرستان در حالی 23 امین روز آلوده خود را سپری می کند که در روز 24 اردیبهشت ماه امسال میزان ذرات معلق در هوای این استان به یک هزار و 857 میکروگرم بر مترمکعب رسید تا آلودگی هوا رکورد 12.5 برابر حد استاندارد یعنی قرارگیری در شرایط خطرناک را ثبت کند.
این در حالیست که اولین روز آلودگی هوا در لرستان طی سالجاری مربوط به چهارم فروردین ماه با 325 میکروگرم بر مترمکعب آلودگی و دومین روز آلوده متعلق به هفتم فروردین با 241 میکروگرم بر متر مکعب آلودگی بوده است تا از همان روزهای ابتدایی سال جدید لرستانیها مزه گرد و غبار را بچشند.
بیشترین میزان آلودگی هوا طی سال گذشته در لرستان نیز مربوط به دوم خرداد ماه با دو هزار و 900 میکروگرم بر مترمکعب آلودگی بوده است به طوریکه میزان آلودگی هوا در این روز به 20 برابر حد استاندارد رسید.
از سوی دیگر استان لرستان سال 88 را با 100 روز آلوده، سال 89 را با 90 روز و سال 90 را نیز با 100 روز غبارآلود پشت سر گذاشته است تا به طور متوسط هر سال شاهد آلودگی یک سوم روزهای سال باشد.
نظر شما