۸ تیر ۱۳۹۲، ۱۲:۰۰

در گفتگو با مهر عنوان شد:

احیاء مجدد حوزه فرات تنها راه نجات از ريزگردهاي عربي/عمق فاجعه آلودگي هوا توسط مسئولان درک نشده است

احیاء مجدد حوزه فرات تنها راه نجات از ريزگردهاي عربي/عمق فاجعه آلودگي هوا توسط مسئولان درک نشده است

سنندج - خبرگزاری مهر: مدير كل هواشناسی استان کردستان با توجه به ورود گرد و غبار بخش زيادي به كشور طي نزديك به يك دهه اخير گفت: در حالي كه هر روز نسخه اي جديد براي درمان اين مشكل ارائه مي شود ولي بايد توجه داشت كه احیاء مجدد حوزه رودخانه فرات تنها راه نجات از گرد وغبارهای ناخواسته به داخل خاک كشورمان به ويژه استانهاي غربي و جنوبي است.

محمد طالب حیدری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به روند نگران كننده ورود ريزگردهاي عربي و آلودگي هاي مستمر هوا در استان كردستان و بخش ديگري از استانهاي جنوبي و غربي كشور طي نزديك به يك دهه اخير، اظهار داشت: در شرایط کنونی و با توجه به تولید موج های خطرناک گرد وغبار به کشور تنها راه نجات از دست اين پديده خطرناك احیاء مجدد رودخانه فرات و جاری شدن دوباره آب در اين منطقه است.

وی ادامه داد: ورود مستمر و هميشگي این گرد وغبار خطرناک در مناطق غربی کشور شرایط نامناسبي را براي زندگي مردم ایجاد کرده است و به همين دليل بازی خطرناکی با ریه و تنفس مردم در آینده در حال جریان است.

مدير كل هواشناسی استان کردستان در بخش ديگري از سخنان خود افزود: عمق فاجعه غبار توسط مسئولان محیط زیست کشور و ساير مديران به ويژه در استانها هنوز درک نشده است و این یک معضل و بحران بزرگ را شکل می دهد و توصیه برای استفاده صرف از ماسک های غیراستاندارد راه حل مناسب و قطعی نیست.

حیدری بیان کرد: 90 درصد از آب رودخانه فرات از ترکیه و 10 درصد نیز از سوریه سرچشمه می گرفت که با بستن سرچشمه های این رودخانه ظلم بزرگی به مردم بی گناه و خصوصا ساکنین استان های غربی کشور ایران می شود و به دليل اين اقدامات است كه بخش زيادي از مردم كشورمان تحت تاثير اين پديده خطرناك جوي قرار گرفته اند.

وی مهار سرچشمه رودخانه فرات را کاری نادرست دانست و عنوان کرد: با تخریب محیط زیست حوزه فرات در عراق گرد وغبار زیادی در طول سال تولید می كند و اين گرد و غبار نيز وارد كشورمان شده و تمامي آسیب خود را در استان های غربی ايران به جا می گذارد.

حيدري با بيان اينكه غبارهاي توليد شده در كشور عراق مشكلي براي مردم اين كشور ندارد عنوان كرد:  غبارهای تولید شده در خاک عراق صدمات و بحران هاي جدي را براي مردم كشورمان ايجاد مي كند و به همين دليل بايد با نگاهي ويژه اين موضوع را مديريت و ساماندهي كرد.

مدير كل هواشناسی استان کردستان گفت: پارامترهای جوی موثر در ایجاد غبار گسترش کم فشار حرارتی بر عراق و عبور موج جوی ناپایدار در سطوح فوقانی از عراق به سمت ایران است که این دو عامل در فواصل زمانی مختلف و گاها نزدیک به هم شرایط نامناسب تنفسی را ایجاد می کند.

 

کد خبر 2085955

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha