محمد میرکیانی، نویسنده حوزه نوجوان در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن ارائه تعریفی از انجمنهای صنفی گفت: انجمنها و سازمانهای مردم نهاد به دلایل خاص و برای رسیدن به یک هدف مشخص تشکیل میشوند تا بخش فراموش شده انرژیها و ظرفیتهای مردمی را جذب و بدون هزینه به پیشبرد اهداف اجتماعی، فرهنگی و سیاسی جامعه کمک کنند.
به گفته نویسنده مجموعه «قصه ما مثل شد» انجمنهای صنفی مورد توجه دولت قرار نمیگیرند چرا که کار دولت، سیاستگذاریهای کلان است و به همین علت بسیاری از جزئیات و توانمندیهای ناشناخته از دید نهادهای دولتی پنهان میماند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر بهتر است سازمانهای مردم نهاد هم در امور مربوط به دولت دخالت نکنند زیرا نه میتوانند و نه در جایگاهی هستند که در مقام پاسخ برآیند. برای مثال این دولت است که تصمیم میگیرد با کدام کشورها چه نوع ارتباطی داشته باشد و این به سیاستهالی کلان نظام برمیگردد و ربطی به انجمنهای صنفی ندارد.
میرکیانی در پاسخ به اینکه انجمنهای صنفی برای دخالت در سیاستهای کلی نظام شکل نگرفتهاند و هدف از تشکیل این انجمنها چیز دیگری است، گفت: انجمنهایی که به شکل قانونی تشکیل شدهاند و حق و حقوقی دارند، باید کاری به جریانات سیاسی نداشته باشند و فارغ از اینکه دولت اصلاحات است یا اصولگرا، حقوق اعضای خود را پیگیری کنند.
این عضو هیئت مدیره انجمن قلم و عضو انجمن نویسندگان کودک و نوجوان به تاثیر سلیقه اعضای هیئت مدیره در تعامل با دولت، اشاره و بیان کرد: متاسفانه انجمنها تحت تاثیر دیدگاه و سلایق اعضای هیئت مدیره خود هستند در صورتی که هر انجمنی باید خواستههای قانونی خود را در نظر بگیرد و مطالباتش را پیگیری کند؛ همچنین بهتر است انجمنها توانمندیهای خود را بشناسند و بر اساس آن، پروژههایی را تعریف کنند تا به لحاظ مالی مستقل شوند.
نظر شما