به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری نخستین همایش ملی- مردمی شعر ولایت (حدیث سرو) صبح امروز دوشنبه 17 تیر ماه با حضور یوسفعلی میرشکاک، سجاد عزیزی آرام مدیر کانون ادبی زمستان و مهدی مظاهری رئیس شورای سیاستگذاری کانون و تهیه کننده این همایش در سالن اشراق تالار ایوان شمس در تهران برگزار شد.
در این برنامه مهدی مظاهری رئیس شورای سیاستگذاری کانون و تهیه کننده این همایش گفت: همایش ملی- مردمی شعر ولایت، یک همایش کاملا مردمی است و هدف از آن ترویج فرهنگ ولایت و ولایت مداری است. این همایش همانند خودِ انقلاب اسلامی که بر پایه یک فرهنگ مردمی شکل گرفت، باید در کنه وجودی مردم شکل بگیرد.
وی افزود: این همایش به هیچ وجه سفارشی نیست و هیچ شعری برای آن سفارش داده نشده است و کار، تماما به شکل جمع آوری آثار اتفاق افتاده است. بر این اساس که در طول این چند روز کارگروه هایی در کنار ما و زیرنظر استاد میرشکاک و آقای عزیزی شکل گرفتند و شروع به فعالیت کردند.
به گفته دبیر اجرایی این همایش منتخبی از آثار گردآوری شده برای همایش در کتاب حدیث سرو تهیه شده که فردا به حاضران در همایش اهدا خواهد شد.
مظاهری همچنین به نکوداشت یاد سه شاعر فقید عرصه شعر انقلاب و ولایت نصرالله مردانی، آقاسی و شهریار اشاره کرد و گفت: اشعاری از این سه عزیز در کتاب حدیث سرو آمده است.
در این برنامه همچنین یوسفعلی میرشکاک شاعر و دبیر علمی همایش شعر ولایت نیز در سخنانی گفت: اصل ولایت، ولایتی معصوم است و ولایت فقیه به معنای سیاسی و مذهبی آن، استمرار فقهی ولایت معصوم است.
وی اضافه کرد: بنیان شعر ولایی از صدر اسلام گذاشته شده و تا روزگار فعلی ادامه یافته است این وجه از شعر آئینی یک شعاع از شمس شعر دینی است. از آغاز انقلاب هم بزرگانی مانند شهریار، اوستا، مشوق کاشانی، حمید سبزواری، شاهرخی و معلم به این گونه ی شعری توجه نشان دادند و حرکت آن همچنان ادامه دارد.
این شاعر ادامه داد: برخی از شعرا که دریافت کمتری دارند، اما فکر کرده اند این قماش شعر از جنس مدح است و صرفا به شخص مقام معظم رهبری پرداخته اند، ولی ما با این شعرها خیلی نتوانستیم کنار بیاییم چون خودِ حضرت آقا هم بارها از این شعرها برآشفته شده اند و اعتراض کردند که چرا در مدح من شعر می گویید؟
میرشکاک توضیح داد: اصل اساسی ما برای شعر ولایی این است که شئون ولایت بیشتر مطرح باشد. نسبت ولایت با اسلام، انقلاب و بقیه آرمان های تاریخی شیعه هم کاملا مشخص است. در این گونه ی شعری بیشتر بنا بر شعری است که همه جانبه باشد نه شعری که مدح مستقیم باشد.
وی ابراز امیدواری کرد: همایش ملی- مردمی شعر ولایت در دوره بعد فراخوان دهد تا به وسعت بیشتری در آثار دست یابد.
نظر شما