۲۹ تیر ۱۳۹۲، ۹:۴۵

گزارش مهر/

بررسی باید ها و نبایدهای پرورش 10 میلیون حافظ قرآن/ خانواده اولین مکان ایجاد فرهنگ قرآنی است

بررسی باید ها و نبایدهای پرورش 10 میلیون حافظ قرآن/ خانواده اولین مکان ایجاد فرهنگ قرآنی است

مشهد - خبرگزاری مهر: نمایشگاه بین المللی قرآن و عترت مشهد فرصتی است تا به برخی از نکات ضعف و قوت کشورمان در عرصه فعالیت های قرآنی پی ببریم فرصتی که در اختیار مردم و رسانه های کشور قرار گرفته تا مباحث مطرح شده در کلام رهبر انقلاب درباره لزوم تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم را دنبال کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، موضوع تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم که در یازدهم مرداد ماه سال 1391 از جانب رهبر معظم رانقلاب بیان و به عنوان یک خواسته ایشان مطرح شده همواره دغدغه مسئولانی قرار گرفته شده که دغدغه مقام معظم رهبری را مبنی بر لزوم گسترش معارف قرآنی از راه حفظ قرآن دریافتند و همواره تلاش کردند در در راستای منویات رهبر فرزانه و دور اندیش انقلاب اسلامی گام بردارند.

یکی از سازمان های که هموراه در راس انجام برنامه های قرآنی کشور فعالیت های چشمگیری ارائه کرده سازمان اوقاف و امور خیریه است که مسئولان این سازمان در سراسر کشور و از جمله در استان خراسان رضوی تلاش قابل تقدیری در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری در راستای توسعه فعالیت های قرآنی بویژه تربیت حافظان قرآن کریم داشته اند.

اما آن مسئله ای که نباید از آن غافل شد راه های رسیدن به این هدف والا و دور اندیشانه رهبر معظم انقلاب است چرا که برای تربیت حافظان قرآن و عالمان و عاملان قرآنی باید ها و نبایدهای وجود دارد که تخطی از این خط ها در نهایت چیزی جز یکسری آمار و ارقام مطرح شده راجع به تعداد حافظان کشور نسیب جامعه قرآنی نخواهد کرد و مطمئنا منویات رهبر معظم انقلاب نیز آنگونه که مد نظر ایشان است براورده نخواهد شد.

استاد بین المللی حفظ قرآن کریم در رابطه با برخی از باید ها و نبایدهای تربیت حافظان قرآن کریم می گوید: ما باید با یک نگاه مدبرانه تری به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کرین نگاه کنیم.

وی تاکید می کند: اگر این سوال رااز خودمان بپرسیم که دلیل این خواسته رهبر انقلاب چیست مطمئنا راحت تر می توانیم پی به فلسفه و دور اندیشی که ایشان با مطرح کردن این موضوع مد نظرشان بوده برسیم.

کاظم گرامی عنوان می کند به نظر بنده چگونگی رفتن در مسیر تربیت حافظانی که بعدا به عاملان قرآنی تبدیل شوند در 9 گزینه کلی قابل طرح است.

وی می افزاید: اولین مسئله این است که ببینیم آماری که به عنوان سهیمه تربیت حافظان قرآن به هر استانی از جمله خراسان رضوی سپرده شده به چه میزان است.

استاد و حافظ کل قرآن کریم ابراز می کند دومین مسئله ثبت نام از علاقه مندان به شرکت در این طرح است که باید در دو گروه سنی زیر 16 سال و بالای 16 سال صورت پذیرد و از ثبت نام بچه های زیر ده سال جلوگیری شود چراکه بچه های زیر 10 سالی که هنوز قادر به روخوانی و روانخوانی قرآن نیستند و قدرت تشخیصشان نسبت به آیات الهی کمتر است نباید در این طرح گنجانده شوند.

حفظ قرآن توسط بچه های زیر 10 سال کار درستی نیست

وی اظهار می کند: اگر ما از استثنائات بگذریم در بقه موارد حفظ قرآن توسط بچه های زیر 10 سالی که هیچ چیزی از روانخوانی و روخوانی قرآن نمی دانند یک کار اشتباهی است که در کشور ما دیده می شود.

گرامی در توضیح سومین مسئله مورد نظرش می گوید: به منظور بهره مندی هرچه بیشتر از کلاس های حفظ قران کریم این کلاس ها نباید از 15 نفر بیشتر باشد و مسئله چهارم نیز در مورد وضعیت اساتیدی است که کار تربیت حافظان را بر عهده دارند و ما نباید هر کسی را به عنوان استاد قبول کنیم.

وی با بیان پنجمین مسئله مورد نظرش بیان می کند: بهتر است از افرادی که در کلاس های حفظ قرآن ثبت نام می کنند شهریه ای گرفته نشود و حقوق اساتید از طریق سازمان اوقاف پرداخت شود.

دوره حفظ کامل قرآن طبق اصول درست آن سه سال است

استاد بین المللی حفظ قرآن کریم با توضیح ششمین مطلب مورد نظر در رابطه با باید ها و نباید ها و چگونگی راه تحقق 10 میلیون حافظ قرآن کریم عنوان می کند: دوره حفظ کامل قرآن کریم طبق روال واصول درست آن سه سال است و حفظ یکساله و دوساله کامل قرآن کریم نیز از ان کارهای اشتباهیاست که برخی اوقات دیده می شود.

وی هفتمین مسئله مورد نظرش را راجع به تعداد جلسات لازم برای حفظ قرآن می داند و تصریح می کند: در هر هفته یک جلسه بیشتر برای افراد لازم نبیست و بیشتر از یکجلسه در واقع وقت گیری بیهوده است

گرامی با بیان هشتمین مسئله مورد نظر در باره چگونگی حفظ قرآن یادآور می شود: استاد باید در جلسه ای که تشکیل می شود شیوه حفظ قران را آموزش داده و محفوظات را تحویل بگیرد.

وی در ادامه با ذکر نهمین مطلب مورد نظر در راه حفظ و یادگیری قرآن تشویق از جانب اداره اوقاف را مطرح می کند و می گوید: متولی اصلی حفظ قران در کشور ما اداره اواف و امور خیریه است پس بهتر است که این سازمان پس از هر 10 جزء حفظ قرآن حافظان را مورد تشویق قرار دهد تا انگیزه انان برای ادامه کار بیشتر شود.

راه حل های قرآنی بهترین روش برای برون رفت از چالش ها است

حجت الاسلام محمد ذاکری رئیس سازمان اوقاف شهرستان نیشابور نیز در رابطه با باید ها و نبایدهای پیش روی تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم بیان می کند: ما باید در سه موضوع ضرورت و چرایی بحث حفظ قرآن کریم بپردازیم و به آیات و روایات و آثار و برکات حفظ قرآن و تاثیری که در زندگی فردی و اجتماعی ما دارد توجه کنیم.

وی با اشاره به توجه بر ضرورت تربیت حافظ قران کریم اظهار می کند: امروز اگر بخواهیم نگاهی واقع بینانه به جامعه خودمان داشته باشیم باید برای برون رفت از برخی چالش ها راه حل ارائه دهیم که بدون شک توجه به راه حل های قرآنی و آموزش مبانی مطرح شده در قرآن یکی از بهترین این راه حل ها خواهد بود.

حجت الاسلام ذاکری ابراز می کند: وقتی به یک خانواده ایرانی نگاه می کنیم می بینیم حتی در برخی خانواده های مذهبی نیز بعضی از چالش های رفتاری و اخلاقی دیده می شودکه بهترین راهکارها برای حل این مسائل توجه به اموزه های قرآنی است.

وی ادامه می دهد: بدون شک برکات حفظ قرآن کریم و عالم شدن به آیات معجره گر این کتاب آسمانی در نهایت به عاملان به قرآن ختم خواهد شد و رفتارهایی با منشاء  قرآنی تولید خواهد کرد که بدون شک یکی از دلایل خواسته رهیر معظم انقلاب در طرح تربیت 10 میلیون حافظ قران توجه به همین مسئله است.

لزوم توجه به باید ها و نبایدهای حفظ قرآن

وی تاکید می کند: اداره اوقاف و دیگر افرادی که در زمین تربیت حافظان قرآن گام بر می دارند باید در این هدف گذاری خودشان به همه باید ها و نباید ها توجه جدی نشان دهند و همه نکات ریز و درشت را رعایت کنند و سعی نکنند این کار را با هر شکل و شمایلی انجام دهند.

مدیر اوقاف و امور خیریه شهرستان نیشابور با اشاره به موقعیت و جایگاه خراسان رضوی در زمینه تربیت حافظان قرآن کریم بیان می کند: هدف گذاری خراسان رضوی در سال گذشته 12 هزار حافظ قران کریم بود که برای آغاز کار کلاس های حفظ قرآن با استاندارئهای خوبی برگزار و برای هر شهرستان نیز سهمیه ای در نظر گرفته شد که ماحصل این تلاش ها نیز کسب موفقیت های چشمگیری در این زمینه بوده است.

وی با بیان اینکه ما در زمینه تربیت حافظان قرآن کریم نیازمند استفاده از تجربیان اساتید کشورمان هستیم تصریح می کند: ما در این راه می توانیم از تجربیات کشورهای همچون مصر، اندونزی و مالزی نیز استفاده کنیم.

خانواده اولین مکان ایجاد فرهنگ قرآنی است

حجت الاسلام ذاکری همچنین با اشاره به بحث تربیت حافظ قرآن در دانشگاه ها و حوزه های علمیه کشور عنوان می کند: ما متاسفانه حتی در حوزه علمیه نیز برنامه جامع و مدونی در رابطه با حفظ قران نداریم و در این بخش نیز باید یک ساماندهی هم در حوزه و هم در دانشگاه صورت پذیرد.

وی اظهار می کند: در دوران پیامبر(ص) اسلام جایگاه افراد با توجه به توجه آنها به حفظ و عمل به قرآن تعیین می شد و ما نیز باید در کشورمان به افرادی که در راستای حفظ قرآن گام بر می دارند توجه بیشتری نشان دهیم تا انگیزه افراد در حفظ آیات نورانی و در نهایت عمل به ان بیشتر شود.

این کارشناس مسائل مذهبی تاکید می کند: حفظ قران کریم و توجه به این امر باید در کشورما تبدیل به یک فرهنگ شود و موضوع حفظ قران و رتبه بندی و مرحله بندی مورد توجه قرار گیرد.

وی سپس با اشاره بر نقش و جایگاه خانواده در ایجاد فرهنگ قرآنی تصریح می کند: اولین و بهترین مکان در راستای ایجاد فرهنگ حفظ قرآن در درون خانواده ها است.

برای رسیدن به آرمانشهر قرآنی از هیچ تلاشی فروگذار نکنیم

حجت الاسلام ذاکری اظهار می کند: خانه محیط های آموزشی و در نهایت جامعه است که آرمانشهر ما را که جامعه قرآنی است را شکل خواهد داد و ما نباید از هیچ تلاشی برای رسیدن به این منظور فروگذار کنیم.

وی با اشاره به جایگاه ایران در مقایسه با کشورهای فعال در زمینه تربیت حافظان قرآن کریم ابراز می کند: بنده معتقدم کشور ما در مقایسه با برخی از کشورهای دیگر جهان اسلام در آن جایگاهی که در شان ایران اسلامی است قرار ندارد و شاید یکی از دلایل تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم تربیت 10 میلیون حافظ قران کریم توجه به همین مسئله باشد.

نفر اول مسابقات بین المللی قرآن نیز اعتقاد دارد منظور رهبر معظم انقلاب از تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم هدف اصلی نیست بلکه منظور این است که افراد بوژه نسل نوجوان و جوان با این کار به سمت قرآن بروند و با آن انس بگیرند و همین مسئله مقدمه ای شود برای فهم بهتر و عمل به کتاب آسمانی و انوار الهی آن تا به این وسیله جامعه از بسیاری از آسیب ها مصون بماند.

احساس نیاز افراد را به سمت قرآن خواهد کشاند

مهدی حسنی بیان می کند: ما با گرایش به سمت قرآن در واقع قصد داریم آینده ای داشته باشیم که افرادی با تربیت قرآنی در آن حضور داشته باشند و این افراد عالم و عامل به قرآن باشند و اگر اینگونه شود بسیاری از گناهان و عواقب انجام آنها از بین خواهد رفت.

وی ابراز می کند: ما باید در زمینه حفظ قرآن کریم فرهنگ سازی کنیم و با ایجاد علاقه و احساس نیاز افراد به آموختن قرآن آنها را به سمت قرآن خواهد کشاند.

این حافظ کل قرآن کریم بااشاره به جایگاه ایران در بحث کمیت حافظان قرآن می گوید: آمار ایران در رابطه باتداد حافظان قرآن کریم در مقایسه با برخی کشورهای دیگر اسلامی آمار مناسبی نیست و ما برای رسیدن به یک سطح مطلوب کمی و کیفی باید تلاش بیشتری انجام دهیم.

وی یکی از نکاتی را که باعث می شود افراد به سمت حفظ قرآن نروند عدم خودباوری و ترس از عدم تواناییشان در حفظ قرآن می داند و بیان می کند: ما باید کاری کنیم که سختی حفظ قرآن در ذهن افراد شکسته شود.

حالا که به برکت خون هزاران شهید و با هدایت مدبرانه و عالمانه امام راحل و پس از ایشان هدایت ها و رهنمودهای رهبر حکیم و فرزانه انقلاب فرصتی برای قرآنی شدن در اختیار بهترین بندگان خدا در سرزمین ولایت مداران قرار داده شده بهتر است با آسیب شناسی جدی و استفاده از نظر همه عالمان و مسئولان با تجربه از این فرصت استفاده کرده و دل، روح و قلبمان را با فراگیری آیات اعجاز انگیز قرآن آماده ظهور منتظر عالم(عج) کنیم.

نمایشگاه قرآن و عترت فرصتی است برای شناخت استعدادهای نهفته در روح و جان زائران و مجاوران هشتمین نور الهی، تا فرصت باقیست روحمان را با انوار الهی گره زنیم تا بلکه تشعشع انوارش سرزمین سرفرازمان را آماده قدوم منجی بشریت کند که بدون شک فرمایشات و تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم آمداه شدن جانها برای پذیرش نور ظهور بوده است.

......................

گزارش: رضا آرمانیان

 

کد خبر 2100236

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha