محمد حسن انتظاری در گفتگو با مهر اظهار داشت: بسياري از بيماريهاي دوران بزرگسالي مانند بيماريهاي قلبي و عروقي٬ افزايش فشارخون٬ برخي از سرطانها٬ افزايش چربي خون و ديابت به نحوه تغذيه در دوران كودكي باز می گردد.
وی ادامه داد: امروزه اين گونه بيماريها به دليل مصرف غذاهاي پرچرب و فست فود به ميزان فراوان حتي در كودكان ۱۰ سال به بالا نیز قابل مشاهده است.
استادیار گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: با توجه به اينكه ويتامينها و املاح مورد نياز بدن از سبزيها و ميوهها بايد تامين شود لازم است تا مصرف سبزي و صيفي تازه مثل گوجه فرنگي، فلفل سبز دلمهاي، كاهو، كلم به صورت سالاد و يا در كنار غذا مصرف شود.
وی اضافه کرد: مصرف سبزي و صيفي پخته مثل هويج، چغندر، كلم، گل كلم، كدو، لوبيا سبز و نخودفرنگي درطول روز برای افراد توصیه میشود.
انتظاری با اشاره به افزایش شیوع بیماری دیابت نوع ۲ در جهان گفت: در گذشته این نوع از دیابت در میان افراد بالای ۳۰ سال دیده میشود در حالی که امروزه حتی کودکان و نوجوانان نیز در معرض خطر این بیماری قرار دارند.
پیشگیری از بروز دیابت با تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی
وی ادامه داد: تعداد افراد مبتلا به پره دیابت بسیار زیاد است و نکته مهم این که اگر این افراد شناسایی شوند با تغییراتی در سبک زندگی و رژیم غذایی آنها میتوان از بروز دیابت در آنها پیشگیری کرد یا آن را به تعویق انداخت.
استادیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان کنترل وزن، داشتن تحرک ،پرداختن به یک فعالیت ورزشی ساده و نیم ساعت پیادهروی را از عوامل کنترل بیماری دیابت در افراد دانست و گفت: بیماران دیابتی باید سعی کنند عادت خوردن آب را به جای نوشابه در خود تقویت کنید، حتی خوردن چایی بدون شکر را در برنامه غذایی خود به جای نوشابه جای دهند.
وی با تاکید بر اینکه تحقیقات زیادی در دنیا انجام شده که نشان میدهد افرادی که نوشابه زیاد مصرف میکنند به دیابت مبتلا می شوند، افزود: از آنجائیکه بر اساس مطالعات انجام شده به اثبات رسیده که هر ۲ ساعتی که افراد به تماشای تلویزیون اختصاص می دهند شانس ابتلاء به دیابت را ۲۰ درصد و شانس ابتلاء به بیماری قلبی_عروقی را ۱۵ درصد افزایش می دهدگفت نیاز است بیماران دیابتی ساعاتی را که به تماشای تلویزیون اختصاص میدهند کمتر کرده و در عوض به یک فعالیت سبک ورزشی بپردازند.
انتظاری تاکید کرد: این دسته از بیماران هر چه با عضلات خود بیشتر کار کنند، آنها بهتر به انسولین پاسخ داده و قند خونشان بهتر کنترل میشود.
وی اظهار داشت: بیماران دیابتی به جای استفاده از مواد قندی ساده نظیر شیرینیها و آرد سفید سعی کنید از ترکیبات سبوسدار(نان های سبوس دار و غلات کامل) استفاده کنید.
استادیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: فیبر و سبوس غلات میتوانند از جذب زیاد قند جلوگیری کنند بنابراین نقش مهمی در کنترل قند خون خواهند داشت در حالی که نانهای سفید و بیسبوس، برنج سفید و سیب زمینی قادرند قند خون را به سرعت بالا ببرند و از همین رو مصرف این نوع مواد به بیماران دیابتی توصیه نمیشود.
نظر شما